kubawesol 19.09.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witajcie, Jak wygląda terminowość realizacji Waszych domów?Ja przez ostatnie kilka miesięcy byłem zapewniany, że wszystko będize na czas oddane czyli w moim przypadku 31.12.2012Do końca sierpnia miałem mieć dachówkę i okna (i tak z poślizgiem) a od maja nic się nie zmieniło. Na zadane do TRUST pytanie o powody opóźnień i rzetelną informację o rzeczywistych terminach oddania od trzech dni cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 20.09.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witajcie, Jak wygląda terminowość realizacji Waszych domów? Ja przez ostatnie kilka miesięcy byłem zapewniany, że wszystko będize na czas oddane czyli w moim przypadku 31.12.2012 Do końca sierpnia miałem mieć dachówkę i okna (i tak z poślizgiem) a od maja nic się nie zmieniło. Na zadane do TRUST pytanie o powody opóźnień i rzetelną informację o rzeczywistych terminach oddania od trzech dni cisza. Hmm, u mnie jest podobnie, dachówka miała już leżeć i okna miały być wstawione. Termin też mam na koniec 12.2012. Udało mi się wyciągnąć tylko tyle z Trusta, że możliwe jest iż termin przesunie się na styczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 21.09.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 nie liczcie niestety na to, że mieszkania odbierzecie w terminie. My mieliśmy termin na 30.06.2012 i już w czerwcu nam przesunięto termin na 30.09, a teraz w środę dowiedzieliśmy się, że termin oddania to 20.12.2012. Oczywiście TRUST o niczym Was nie poinformuje sam z siebie, żadnych telefonów, żadnych pism. Jak sami zaczniecie wydzwaniać, to nic się nie dowiecie, bo pracownicy mają zakaz informowania o opóźnieniach klienta i faktycznie terminy oddania, to jakaś wielka tajemnica. mój mąż, żeby łaskawie go poinformowano kiedy nasz segment jest do odbioru musiał się z dyr na spotkanie umawiać. uważajcie jak będziecie podpisywać aneks do umowy (jeśli macie kredyt-jest to potrzebne do banku). od razu zaznaczcie, że chcecie mieć punkt w aneksie, że TRUST wypłaci Wam kary umowne za zwłokę. Chociaż w umowie jest zapis, że ejśli opóźnienie jest z winy Sprzedającego, to wtedy kary są płacone. Pewnie się wypną, że to nie ich wina. Na innych forach (co prawda z 2008 roku) znalazłam informacje, że TRUST potrafi mieć nawet rok opóźnienia w oddaniu. i tak naprawdę można ich pocałować w d..., bo nic im nie zrobisz. chyba, że rezygnacja i odstąpienie od umowy. słyszeliście, że ktoś zrezygnował? aaa, jeśli chodzi o prace, to jak byłam u Armanda w lutym i rozmawialiśmy o instalacji elektrycznej i dodatkowych opcjach, to Armand mówił, że już w marcu zaczynają prace z elektryką. W środę mąż się dowiedział, że jeszcze nic w tym kierunku nie zrobiono - to mówi samo za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 21.09.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No to jak mam termin na marzec '12. Bank w tym mies. potrzebuje aktu notarialnego. Od początku te same co do kredytu papiery i 160 pln za inspekcje. Wiem, że jest możliwość podpisania jakiegoś protokołu dotyczącego tego co jest zrobione, , a co będzie w przyszłości. Oczywiście nic nie podpiszę, bo w momencie podpisania kończy się długość opóźnienia. Nie bardzo pojmuję jaki inny scenariusz może obrać Trust? Jeśli zwłoka nie z ich winy to z czyjej, bo z mojej raczej nie. Wojny w międzyczasie nie było, podpalenia (tfu!) też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 22.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No to jak mam termin na marzec '12. Bank w tym mies. potrzebuje aktu notarialnego. Od początku te same co do kredytu papiery i 160 pln za inspekcje. Wiem, że jest możliwość podpisania jakiegoś protokołu dotyczącego tego co jest zrobione, , a co będzie w przyszłości. Oczywiście nic nie podpiszę, bo w momencie podpisania kończy się długość opóźnienia. Nie bardzo pojmuję jaki inny scenariusz może obrać Trust? Jeśli zwłoka nie z ich winy to z czyjej, bo z mojej raczej nie. Wojny w międzyczasie nie było, podpalenia (tfu!) też nie. Oczywiście, że to z winy TRUSTA, ale ten zapis w umowie, że kary umowne wtedy, jesli opóxnienie następuje z winy sprzedającego otwiera furtkę do tego, aby się wypierać, że to nie ich wina, bo np podwykonawca zerwał z nimi umowę itp. Ty masz / miałeś termin na marzec i jeszcze nie oddano do użytku Twojego lokalu??? podpisywałeś jakieś aneksy do umowy? Czy "tylko" inspekcje banku? Nasz bank wymaga aneksu i jak wspomniałąm wcześniej my taki aneks podpisaliśmy... Oczywiście płatny 150pln. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 22.09.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam Sąsiadów My mieliśmy odbiór na 30.06.2012. W połowie lipca zostaliśmy poinformowani, że dom zostanie udostępniony do wykończeń we wrześniu... nie mówiąc o tym, że dom jest bez kanalizacji, wody i gazu. Nie mylcie odbioru domu z udostępnieniem - jak jest to zapisane w umowie. Swoją drogą zastanawiam się ,czy termin UDOSTĘPNIENIE istnieje w prawie budowlanym i co właściwie znaczy? Jest to chyba jakiś wyraz na potrzeby firmy. W dniu na który mieliśmy zaplanowane udostępnienie prace wykończeniowe wewnątrz trwały w najlepsze więc znowu trzeba było ten termin przesunąć. Ponieważ moja cierpliwość powoli się kończy wzięłam inspektora nadzoru budowlanego i spisaliśmy wszystkie uwagi w formie protokołu, żeby jeszcze poprawili niedoróbki przed zimą. Polecam. Niestety na budowie jest zbyt mała ekipa, żeby wykończyć wszystkie budynki na czas i widać to było od samego początku. Ja zmiany elektryczne wprowadzałam chyba w lutym... bo elektrycy już wchodzą zaraz , już ... A kiedy chodniki, ulice... z tym się na pewno nie będą spieszyć, więc kupiłam już fajne kalosze. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 22.09.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No, ale przykladowe zerwanie umowy przez podwykonawce to nadal jest wina dewelopera. Bank na razie wymaga jedynie kilku papierów jak formularze osobowe, KRS, itp. plus inspekcje 160 ( nordea która kredytuje budowę wymaga ode mnie inspekcji, czyli sami nie wiedzą co kredytują?). O żadnym aneksie do umowy nie bylo mowy. Moglem wybrać drogę mniej formalną, czyli spóźnienie z przedstawieniem aktu notarialnego czyli 30 pln/mies. za monit. A w truście niczego nie podpiszę, poczekam cierpliwie do końca, czyli ploty, chodnik, lampy czyli wszystko co jest w umowie. Podpisanie protokolu, który sugeruje deweloper, czyli udostępnienie do wykończenia skończy się tym, że na drogę i media będę czekal nie wiadomo jak dlugo, a deweloper nie będzie mia bata nad sobą w postaci kar. Tak na pocieszenie napiszę, że podczas jednej z moich wizyt " przez plot " na budowie spotkalem mieszkankę lubczykowej góry I - " Eh Panie, mi to się spóźnili 2 lata" ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 22.09.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No, ale przykladowe zerwanie umowy przez podwykonawce to nadal jest wina dewelopera. Bank na razie wymaga jedynie kilku papierów jak formularze osobowe, KRS, itp. plus inspekcje 160 ( nordea która kredytuje budowę wymaga ode mnie inspekcji, czyli sami nie wiedzą co kredytują?). O żadnym aneksie do umowy nie bylo mowy. Moglem wybrać drogę mniej formalną, czyli spóźnienie z przedstawieniem aktu notarialnego czyli 30 pln/mies. za monit. A w truście niczego nie podpiszę, poczekam cierpliwie do końca, czyli ploty, chodnik, lampy czyli wszystko co jest w umowie. Podpisanie protokolu, który sugeruje deweloper, czyli udostępnienie do wykończenia skończy się tym, że na drogę i media będę czekal nie wiadomo jak dlugo, a deweloper nie będzie mia bata nad sobą w postaci kar. Tak na pocieszenie napiszę, że podczas jednej z moich wizyt " przez plot " na budowie spotkalem mieszkankę lubczykowej góry I - " Eh Panie, mi to się spóźnili 2 lata" ... Płot owszem wchodzi w zakres umowy ale drogi i chodniki nie. Pan w biurze dał mi kiedyś do zrozumienia, że dewelopera chodniki i ulice nie interesują, bo my kupujemy domy a nie ulice. Podobnie było kiedyś na ich osiedlu na ul Błażeja. My wg umowy musimy im od stycznia płacić służebność za drogi. Jest jeszcze kwestia lamp, które będą podłączone do naszych domów. Ciekawe jakie bedą żarówki i jakie będą później rachunki za prąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 22.09.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam ponownie Sąsiadów, nasza cierpliwość się już skończyła. Najbardziej nas wkurza i doprowadza do szewskiej pasji podejście trusta do klienta. kompletny olew, zero informacji. nie oczekuję, że ktokolwiek będzie nade mną skakał, ale naprawdę podstawowa komunikacja z klientem, czyli info,że mamy opóźnienia i oszacowanie mniej więcej jak duże, to chyba nie jest trudne. Podejrzewamy, że na grudzień 2012 na pewno te domu nie będą do odbioru. Tak btw, ja bym się obawiała trochę przed formalnym odbiorem domu coś zacząć w nim wykańczać, bo potem przy odbiorze jeśli wyjdą jakieś wady / usterki do poprawy to trust nam wciśnie, że to nie oni, że to może ekipa, którą wynajmiemy zrobiła... nie wiem, może już przesadzam, ale ja już się ze wszystkim z ich strony liczę. ściemniacze. odnosząc się do tego, że z LG I spoźnili się dwa lata, to aż mi się w głowie nie mieści... my już się wściekamy przy półrocznym opóźnieniu - jest to dla mnie niedopuszczalne. z tymi drogami to fakt, będziemy płącić służebność za taplanie się w błocie, o rachunkach za prąd nie wspominając (lampa uliczna). no, ale się podpisało - mądry Polak po szkodzie. Człowiek tak się cieszył i był zaaferowany (przynajmniej w naszym przypadku), że nie zwróciliśmy na to uwagi:( dzisiaj przejeżdżaliśmy obok LG II i widzę, że wszystko w powijakach.... już sami nie wiemy co mamy robić... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 23.09.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam ponownie Sąsiadów, nasza cierpliwość się już skończyła. Najbardziej nas wkurza i doprowadza do szewskiej pasji podejście trusta do klienta. kompletny olew, zero informacji. nie oczekuję, że ktokolwiek będzie nade mną skakał, ale naprawdę podstawowa komunikacja z klientem, czyli info,że mamy opóźnienia i oszacowanie mniej więcej jak duże, to chyba nie jest trudne. Podejrzewamy, że na grudzień 2012 na pewno te domu nie będą do odbioru. Tak btw, ja bym się obawiała trochę przed formalnym odbiorem domu coś zacząć w nim wykańczać, bo potem przy odbiorze jeśli wyjdą jakieś wady / usterki do poprawy to trust nam wciśnie, że to nie oni, że to może ekipa, którą wynajmiemy zrobiła... nie wiem, może już przesadzam, ale ja już się ze wszystkim z ich strony liczę. ściemniacze. odnosząc się do tego, że z LG I spoźnili się dwa lata, to aż mi się w głowie nie mieści... my już się wściekamy przy półrocznym opóźnieniu - jest to dla mnie niedopuszczalne. z tymi drogami to fakt, będziemy płącić służebność za taplanie się w błocie, o rachunkach za prąd nie wspominając (lampa uliczna). no, ale się podpisało - mądry Polak po szkodzie. Człowiek tak się cieszył i był zaaferowany (przynajmniej w naszym przypadku), że nie zwróciliśmy na to uwagi:( dzisiaj przejeżdżaliśmy obok LG II i widzę, że wszystko w powijakach.... już sami nie wiemy co mamy robić... Dlatego myślę, że warto wziąć fachowca przed tym ich UDOSTĘPNIENIEM, ja swojego znalazłam na tej stronie: http://www.odbiormieszkaniapoznan.pl/ jest wszystko napisane, nr telefonu też. Siedzieliśmy z nim na budowie 4 godziny. Pewnych rzeczy już nie poprawią, np u nas drzwi wejściowe nie otwierają się pod pełnym kątem, wnęka pod pralkę wg projektu miała mieć 66 cm, a ma 53 cm...więc ile ma ten tynk 13 cm ??? Pralka 60 cm już nie wejdzie. Jedna szyba nie była zabezpieczona folią i jest porysowana. Wnęki na drzwi są za wysokie, ale to mają poprawić, i jeszcze kilka innych rzeczy wyszło , na szczęście drobnych. Posadzki były wylane ponad miesiąc temu ale i tak facet powiedział,że nawet do położenia płytek trzeba by jeszcze 2 tygodnie poczekać. My już chcemy postawić kominek i powoli dogrzewać, żeby ta wilgoć wyszła bo na gaz sobie jeszcze poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 23.09.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 " ... drogi, chodniki..." mialem na myśli podjazd do garażu i chodnik do drzwi. Co do drogi wewnętrznej to dzięka bogu mam auto 4x4:D.A propos tych wnęk drzwiowych to nawet na moje niewykwalifikowane oko coś bylo nie tak - czyli mają wszystkim poprawić? Ciekaw jestem.A co do lamp to wstępnie sprawdzilem żarówki led do lamp ulicznych - bardzo drogie nie są. A że u mnie będzie trochę mniej luksów to nikomu nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 25.09.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 To mnie Wasze przejścia z terminami zmroziły. Widzę, bo jestem co tydzień na budowie, ze coś tam mało ludzi pracuje, ale wg. Trusta wszystko idzie zgodnie z planem. Po tym co przeczytałem chyba przestanę być miłym klientem bo nie lubię być robiony w balona. Dzisiaj też jadę obadać postępy budowy, może dowiem się czegoś konstruktywnego od kierownika budowy ?Kuba, czy czasem nie będziesz właścicielem jednego segmentu w domu nr 19 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 25.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 To mnie Wasze przejścia z terminami zmroziły. Widzę, bo jestem co tydzień na budowie, ze coś tam mało ludzi pracuje, ale wg. Trusta wszystko idzie zgodnie z planem. Po tym co przeczytałem chyba przestanę być miłym klientem bo nie lubię być robiony w balona. Dzisiaj też jadę obadać postępy budowy, może dowiem się czegoś konstruktywnego od kierownika budowy ? Kuba, czy czasem nie będziesz właścicielem jednego segmentu w domu nr 19 ? Pozdrawiam Witam, moim skromnym zdaniem Trust jest śmieszny w swoich zapewnieniach o terminowości przebiegu inwestycji. Jak może to może być terminowo realizowane, gdy weźmiemy np "na tapetę" instalację elektryczną: Sąsiadka i ja wspomniałyśmy o tym, że w lutym omawiając szczegóły byłyśmy poinformowane, że elektryka już teraz zaraz zacznie być rozprowadzana, a w połowie września dowiaduję się, że jeszcze nic nie zaczęli. Żenada. Liczę Sąsiedzie na relację z terenu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 25.09.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Acha, i jeszcze jedno. Przestaliśmy się łudzić, że dom będzie gotowy do odbioru w grudniu 2012 (pierwotny termin 30.06.2012). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 25.09.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Odniosłem wrażenie po wizycie na budowie, że główny problem to w tej chwili brak pracowników. Z rozmów na budowie wynika, że robota mogłaby być szybciej prowadzona, ale nie ma rąk do pracy. Trust nie wiadomo dlaczego nie ma kilku ekip, które mogłyby sie podzielić pracą. Mogę przypuszczać, że nie ma dostatecznie dużej obsady pracowników budowlanych, ponieważ siadła sprzedaż i Trust nie ma kasy na zainwestowanie w materiały budowlane i opłacenie ekip pracujących. Media mają być podciągnięte na całym budowanym osiedlu do 15 grudnia br. Podobno jedna Pani z piątki już pomieszkuje w domu, może jest na forum i podzieli się swoimi spostrzeżeniami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilly2012 25.09.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Odniosłem wrażenie po wizycie na budowie, że główny problem to w tej chwili brak pracowników. Z rozmów na budowie wynika, że robota mogłaby być szybciej prowadzona, ale nie ma rąk do pracy. Trust nie wiadomo dlaczego nie ma kilku ekip, które mogłyby sie podzielić pracą. Mogę przypuszczać, że nie ma dostatecznie dużej obsady pracowników budowlanych, ponieważ siadła sprzedaż i Trust nie ma kasy na zainwestowanie w materiały budowlane i opłacenie ekip pracujących. Media mają być podciągnięte na całym budowanym osiedlu do 15 grudnia br. Podobno jedna Pani z piątki już pomieszkuje w domu, może jest na forum i podzieli się swoimi spostrzeżeniami Pozdrawiam Dziękuję za relację. Zastrzeliłeś mnie informacją, że ktoś tam pomieszkuje... Domyślam się, że lokatorka ma udostępniony lokal do wykańczania i pilnuje swojej ekipy - bo jak można tam pomieszkiwać, skoro ja nie mogę wejść na teren budowy bez specjalnego pozwolenia, które muszę załatwiać na konkretny dzień (tak mnie informowano w Trust). No i bez prądu, wody ...? Jestem też ciekawa, czy jak media zostaną do tego 15.12 podciągnięte, to czy 5 dni później możliwe jest oddanie lokali? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 26.09.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dziękuję za relację. Zastrzeliłeś mnie informacją, że ktoś tam pomieszkuje... Domyślam się, że lokatorka ma udostępniony lokal do wykańczania i pilnuje swojej ekipy - bo jak można tam pomieszkiwać, skoro ja nie mogę wejść na teren budowy bez specjalnego pozwolenia, które muszę załatwiać na konkretny dzień (tak mnie informowano w Trust). No i bez prądu, wody ...? Jestem też ciekawa, czy jak media zostaną do tego 15.12 podciągnięte, to czy 5 dni później możliwe jest oddanie lokali? Jak widać niektórzy kupujący zawierzyli terminom podawanym przez Trusta i sprzedali już swoje stare mieszkanie... Z oddaniem lokali 5 dni po doprowadzeniu mediów to nie mam pojęcia. Sądzę, że w budynkach na początku i środku osiedla media będą szybciej, więc pewnie 20.12 jest realny jako dzień przekazania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9091946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 30.09.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Moi Drodzy, Niezbędne jest zwołanie większego spotkania z TRUSTem, który zapewne będzie unikał "grupówki".Co sądzicie o tym aby spotkać się w najbliższy piątek 5.10 i omówić strategię działania? Z uwagi na łatwy dojazd i miejsca parkingowe proponuję restaurację Hacjenda na Morasku, godz. 18.30.Proszę o informację ilu z Was potwierdza? Pozdrawiam, KUBA deweloper trust opinie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9092290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 01.10.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Moi Drodzy, Niezbędne jest zwołanie większego spotkania z TRUSTem, który zapewne będzie unikał "grupówki". Co sądzicie o tym aby spotkać się w najbliższy piątek 5.10 i omówić strategię działania? Z uwagi na łatwy dojazd i miejsca parkingowe proponuję restaurację Hacjenda na Morasku, godz. 18.30. Proszę o informację ilu z Was potwierdza? Pozdrawiam, KUBA z 19/3 Kuba i pozostali chętni, a może czwartek (04.10.2012) o tej samej godzinie i w tym samym miejscu co zaproponowałeś ? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9092387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asconic 01.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Kuba i pozostali chętni, a może czwartek (04.10.2012) o tej samej godzinie i w tym samym miejscu co zaproponowałeś ? Robert Witam, dotarłam tu po raz pierwszy i niezmiernie się cieszę, ze jest takie miejsce. Bardzo chętnie podyskutuje z Wami, sąsiadami, na temat dewelopera i opóźnień na budowie. Piątek wieczorem, a może sobota przed południem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280816-op%C3%B3%C5%BAnienia-w-realizacji-lubczykowa-g%C3%B3ra-ii/#findComment-9092389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts