Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

Recommended Posts

Zasady gospodarowania gotówką w tej firmie nie są dla mnie znane/przejżyste...

Wspomniano mi tylko, że kasę która dostają nie przypisują do konkretnego segmentu, ale trafia do wspólnej puli, którą przeznaczają do finansowania dalszych prac.

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zasady gospodarowania gotówką w tej firmie nie są dla mnie znane/przejżyste...

Wspomniano mi tylko, że kasę która dostają nie przypisują do konkretnego segmentu, ale trafia do wspólnej puli, którą przeznaczają do finansowania dalszych prac.

Zasady gospodarowania gotówka w tej firmie są takie sama jak w ZUS - to, ze wplacisz, nie oznacza jeszcze, ze coś otrzymasz w zamian...

Bez komentarza :)

To są opinie na temat osiedla Lubczykowa Góra II w Pozanniu w dzielnicy Radojewo budowanego przez firmę TRUST.

Osiedle lubczykowa Góra II buduje firma TRUST z Poznania. Lubczykowa Góra II opinie mieszkańców.

Byłam dziś na budowie i dowiedziałąm się, że na wszystkie media poczekamy sobie jeszcze minimum miesiąc lub półtorej, więc Trust znowu mija się z prawdą. Może Trust bierze swoje terminy ze szklanej kuli?

A tak z innej beczki...czy u nas na osiedlu będą jakieś pojemniki na sortowanie śmieci typu butelki, plastiki... no i skoro jeszcze długo nie będzie u nas dróg to jak np śmieciarka przejedzie? Wiosną to tam pewnie będzie mega błoto jak śnieg stopnieje.

Byłam dziś na budowie i dowiedziałąm się, że na wszystkie media poczekamy sobie jeszcze minimum miesiąc lub półtorej, więc Trust znowu mija się z prawdą. Może Trust bierze swoje terminy ze szklanej kuli?

A tak z innej beczki...czy u nas na osiedlu będą jakieś pojemniki na sortowanie śmieci typu butelki, plastiki... no i skoro jeszcze długo nie będzie u nas dróg to jak np śmieciarka przejedzie? Wiosną to tam pewnie będzie mega błoto jak śnieg stopnieje.

Olga, dobre pytanie choć prawdopodobnie do udzielenia odpowiedzi niezbędna będzie wspomniana wyżej kula będąca w posiadaniu Trust. A nóż się podzielą...:)

deweloper trust opinie

Drodzy sąsiedzi (mam nadzieję), chciałbym Was tylko poinformować że firma Trust po raz kolejny wykazała się niezwykłym profesjonalizmem w obsłudze klienta i na mail wysłany 19.11.2012 do Panów: Dubert, Walczak, Bugajny, Ratajczak nie odpowiedziała do dzisiaj

Nic tylko pogratulować!!!

To w salonie DAEWOO można było liczyć na większą kompetencję w zakresie obsługi klienta (pomijając fakt, że nie kupiliśmy DAEWOO a nowego Mercedesa S).

Strach się bać jaka będzie z nimi komunikacja w aftersales...

Opinie o firmie Trust budującym osiedle Lubczykowa góra ii, Amber residence i inne

Firma trust opinie o deweloperze.

Olga, Trust mija się z prawdą nie pierwszy i nie ostatni raz. Kuba, my do tej pory nie doczekaliśmy się na odpowiedź na naszego maila z 9 lub 10.10 z prośbą o harmonogram prac dot. instalacji elektrycznej i innych... Pozostawiam to bez komentarza, bo nasze ostateczne zdanie nt. Trust wyraziłam w moim poprzednim poście.

Pozdrawiam!

Dla osób, które położyły już ogrzewanie podłogowe i zalały je wodą - ponieważ budowa się 'trochę' opóźnia, a ogrzewanie pojawi się najprawdopodobniej w I lub II 2013 - należy usunąć wodę z instalacji ogrzewania podłogowego. Mój majster, który zakładał instalację w sierpniu, pytał się, czy na 100% jestem pewny, że ma być zalana wodą, bo nie wiadomo kiedy budynek będzie ocieplany. Mało go nie wyśmiałem. Do zimy było jeszcze tyle miesięcy! I co? i minęło jak z bata strzelił...
Olga, Trust mija się z prawdą nie pierwszy i nie ostatni raz. Kuba, my do tej pory nie doczekaliśmy się na odpowiedź na naszego maila z 9 lub 10.10 z prośbą o harmonogram prac dot. instalacji elektrycznej i innych... Pozostawiam to bez komentarza, bo nasze ostateczne zdanie nt. Trust wyraziłam w moim poprzednim poście.

Pozdrawiam!

Według harmonogramu prac, który udało mi się dzisiaj wydobyć z Trusta to koniec budynku nr 19 przewidziany jest z opóźnieniem 3 miesięcy - do końca marca 2013. O drogach wewnętrznych, dojeździe do bram garażów nie ma oczywiście mowy w harmonogramie. W 3 miesiące opóźnienia to też im za bardzo nie wierzę...

Dzisiaj na budowie pracowali tylko na 17-tce , tynkowali i kładli ten pasek drewniany na domu.Było ich tam chyba z 7 osób i nawet się uwijali. Poza tym cisza. Pewnie dlatego, że padało. Błoto takie,że nie wiedziałam gdzie stopę postawić, żeby się nie zapaść do pozdziemia. Teraz tak będzie albo deszcz albo mróz, albo ufo wyląduje...wcale bym się nie zdziwiła. Jutro Andrzejki więc Trust pewnie będzie wróżył ze szklanej kuli kolejne terminy, ...to od poniedziałku można dzwonić i pytać :)

Mi też raczej ciężko w ten koniec marca uwierzyć. Przyjdzie lekki mróz (a przyjdzie) i w najlepszym wypadku każdy taki dzień można dodać do daty 31.03.2013.

W zeszłym roku zimy nie było prawie wcale a i tak nic się nie działo nie wspominając już o okresie maj-październik kiedy można by Empire State Building tam walnąć z palcem w nosie...

Dzisiaj na budowie pracowali tylko na 17-tce , tynkowali i kładli ten pasek drewniany na domu.Było ich tam chyba z 7 osób i nawet się uwijali. Poza tym cisza. Pewnie dlatego, że padało. Błoto takie,że nie wiedziałam gdzie stopę postawić, żeby się nie zapaść do pozdziemia. Teraz tak będzie albo deszcz albo mróz, albo ufo wyląduje...wcale bym się nie zdziwiła. Jutro Andrzejki więc Trust pewnie będzie wróżył ze szklanej kuli kolejne terminy, ...to od poniedziałku można dzwonić i pytać :)

Apropos budynku nr 17. Właśnie wróciłem z budowy i faktycznie niesamowitego przyspieszenia dostali na 17-stce. Ważna informacja dla kogoś kto ma segment nr 3 (płd/zach.). Pomimo wstawionego okna w salonie (tego dużego), szersza część okna była pozbawiona szyby i nikogo w środku nie było...

Można było wejść do domu przez taką właśnie dziurę...

Apropos budynku nr 17. Właśnie wróciłem z budowy i faktycznie niesamowitego przyspieszenia dostali na 17-stce. Ważna informacja dla kogoś kto ma segment nr 3 (płd/zach.). Pomimo wstawionego okna w salonie (tego dużego), szersza część okna była pozbawiona szyby i nikogo w środku nie było...

Można było wejść do domu przez taką właśnie dziurę...

Drodzy sąsiedzi. Czy na pewno rozmawiamy o budynku 17? B tam akurat 17/3 jest niesprzedane, tylko 2 i4 lub czegoś nie wiemy. Jeśli zatem mamy sąsiada na17/3 apeluje, by sie ujawnił:) !!

Drodzy sąsiedzi. Czy na pewno rozmawiamy o budynku 17? B tam akurat 17/3 jest niesprzedane, tylko 2 i4 lub czegoś nie wiemy. Jeśli zatem mamy sąsiada na17/3 apeluje, by sie ujawnił:) !!

Na pewno był to budynek 17. Widzę też na stronie Trusta niesprzedane segmenty, ale oni chyba za często nie aktualizują tej swojej strony...

Mi też raczej ciężko w ten koniec marca uwierzyć. Przyjdzie lekki mróz (a przyjdzie) i w najlepszym wypadku każdy taki dzień można dodać do daty 31.03.2013.

W zeszłym roku zimy nie było prawie wcale a i tak nic się nie działo nie wspominając już o okresie maj-październik kiedy można by Empire State Building tam walnąć z palcem w nosie...

Siedziałem i szperałem trochę w sieci szukajac innych opinii o naszym deweloperze i znalazłem o zgrozo to: http://www.sprawa.pl/spnumer45/sprawa.htm

Jest to dosyć stara sprawa, ale jak widać Trust kłamać np. o terminach zakończenia inwestycji się nie oduczył...

Poza tym po cichu i nieoficjalnie dowiedziałem się w piątek od kierownika naszej budowy, że wszystkie otwory gdzie są niewstawione okna i bramy powinny być zabezpieczone np foliami na zimę, Trust z uporem maniaka twierdzi, że nie jest to konieczne, kierownik budowy nieoficjalnie mówi, że on sam nie może zrobić nic bo wszystko musi mieć zlecone od Trusta. Próbowałem przycisnąć P. Armanda, a on rozbrajająco mi powiedział, że obieg informacji w firmie trwa i sprawa musi nabrać swoistego biegu, a to musi trwać... Chwilami ręce opadają... Poza tym na moje pytanie czy izolacja styropianowa fundamentów (styropiam pod poziomem ziemi ) powinna być dodatkowo zabezpieczona naokoło siatką P. Armand powiedział, że wg ich standardów nie, a to, że wykonawca w kilku pierwszych budynkach to zrobił, to tylko wyjście przed szereg tego wykonawcy...

To tyle informacji przed naszym poniedziałkowym spotkaniem rano na budowie.

Siedziałem i szperałem trochę w sieci szukajac innych opinii o naszym deweloperze i znalazłem o zgrozo to: http://www.sprawa.pl/spnumer45/sprawa.htm

Jest to dosyć stara sprawa, ale jak widać Trust kłamać np. o terminach zakończenia inwestycji się nie oduczył...

Poza tym po cichu i nieoficjalnie dowiedziałem się w piątek od kierownika naszej budowy, że wszystkie otwory gdzie są niewstawione okna i bramy powinny być zabezpieczone np foliami na zimę, Trust z uporem maniaka twierdzi, że nie jest to konieczne, kierownik budowy nieoficjalnie mówi, że on sam nie może zrobić nic bo wszystko musi mieć zlecone od Trusta. Próbowałem przycisnąć P. Armanda, a on rozbrajająco mi powiedział, że obieg informacji w firmie trwa i sprawa musi nabrać swoistego biegu, a to musi trwać... Chwilami ręce opadają... Poza tym na moje pytanie czy izolacja styropianowa fundamentów (styropiam pod poziomem ziemi ) powinna być dodatkowo zabezpieczona naokoło siatką P. Armand powiedział, że wg ich standardów nie, a to, że wykonawca w kilku pierwszych budynkach to zrobił, to tylko wyjście przed szereg tego wykonawcy...

To tyle informacji przed naszym poniedziałkowym spotkaniem rano na budowie.

hej Robert, natrafiliśmy już na to wcześniej w necie.... Już Wam nie wklejałam, bo nie chciałam Was denerwować. Tak, jak wcześniej napisałam, nie wierzymy i już nie uwierzymy w ani jedno słowo ze strony Trust. Koniec robienia z nas idiotów.

Też to widziałe jeszcze przed podpisaniem umowy. Stwierdziłem, jedna jaskółka wiosny nie czyni a takie wpadki każemu deweloperowi się zadrzają.

Z biegiem czasu utwierdzam się co raz bardziej, że jednak czyni...

Arnikowa - to miód dla moich uszu! Na ile ta informacja jest pewna?

Widziałem, że dzisiaj przy budynku numer 4 podłączano gaz z rur wystających z ziemi do murków w których będą zamontowane liczniki.

W budynku numer 5 od strony południowo-zachodniej (segment 5/1) zrobiono boazerię. Prace trwają pomimo pierwszych spadków temperatury...