Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

Recommended Posts

Trochę apteczna ta nazwa, ale skoro większości się podoba to nieodżałowanej Prawoślazowej bronić nie będę.

Pytanie techniczne o tą boazerię. Bo w tym miejscu nie było styropianowej izolacji, jeno goły mur. To jak to kładą? Styropian i boazeria? ( to po co zostawili dziurę?) wata i w niej rury spustowe rynien i na to boazeria, czy wata- boazeria i wierzchem rury? Czy jeszcze inaczej?

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...Pytanie techniczne o tą boazerię. Bo w tym miejscu nie było styropianowej izolacji, jeno goły mur. To jak to kładą? Styropian i boazeria? ( to po co zostawili dziurę?) wata i w niej rury spustowe rynien i na to boazeria, czy wata- boazeria i wierzchem rury? Czy jeszcze inaczej?

Z tego co udało mi się zobaczyć (przez ogrodzenie, przy zapadającym zmroku), to na mur kładą styropian, następnie boazerię. Rynny są zamocowane na boazerii. Muszę przyznać, że pomimo moich wcześniejszych obaw całkiem nieźle to wygląda. Uwaga - od strony drogi biegnącej przez osiedle rynny pomiędzy drzwiami wejściowymi sąsiadujących segmentów biegną pod boazerią. Mur był wczesniej ocieplony styropianem (brak pozostawionej wnęki).

Arnikowa, lekko apteczna ale zawsze lepsza od Prawoślazowej.

W sumie to każde zioło (może oprócz jednego) zaciągałoby apteką :)

Witajcie,

obejrzyjcie sobie nową podstronę naszego osiedla na stronie Trusta i popatrzcie na ceny - zmrozi krew w żyłach. Ceny poleciały ostro w dół... Do tej pory myślałem, że te tańsze segmenty to stan surowy, a nie deweloperski, ale chyba tak nie jest...

Witajcie,

obejrzyjcie sobie nową podstronę naszego osiedla na stronie Trusta i popatrzcie na ceny - zmrozi krew w żyłach. Ceny poleciały ostro w dół... Do tej pory myślałem, że te tańsze segmenty to stan surowy, a nie deweloperski, ale chyba tak nie jest...

Robertos, wydaje mi się że dolny przedział cenowy dotyczy jednak opcji bez wykończenia choć np. po najechaniu już na wybrany dom są baaardzo atrakcyjne ceny. Może opłaca się zerwać bieżącą umowę i podpisać nowa???

Przy okazji... 19tka się w ogóle nie podświetla więc chyba mamy już komplet :)

Robertos, wydaje mi się że dolny przedział cenowy dotyczy jednak opcji bez wykończenia.

Mam nadzieję, bo jakby tak polecieli z cenami w dół to moim zdaniem znaczyłoby jednak duże problemy finansowe...

Robertos, wydaje mi się że dolny przedział cenowy dotyczy jednak opcji bez wykończenia.

Przy okazji... 19tka się w ogóle nie podświetla więc chyba mamy już komplet :)

Też to zauważyłem i jutro z rańca się dopytam w biurze:)

Opis na stronie nie jest jednoznaczny:

"Cena poszczególnych domów jednorodzinnych uzależniona jest od lokalizacji, wielkości działki oraz stopnia wyposażenia budynku, a także od sposobu płatności. Szczegóły określone są w cenniku. Cena może być płatna w sześciu ratach. Można również zapłać jednorazowo, wówczas udzielany jest upust cenowy. Cena obejmuje wszystkie elementy wykończenia budynku określone w pozwoleniu na budowę i projekcie wykonawczym, z wyjątkiem podłóg i glazury w kuchni i łazienkach, schodów drewnianych na pierwsze piętro i kominka. Obejmuje natomiast ogrodzenie zewnętrzne, podjazd do garażu i chodnik do drzwi wejściowych oraz lampę oświetlenia zewnętrznego. Brama garażowa bez automatycznego, elektrycznego podnoszenia."

Panowie,

z tymi cenami wydaje mi się, że nie ma innej możliwości by to były kwoty bez wykończeniówki, bo wówczas dla Trust'a nie zostałoby nic:/

A co do Waszego budynku, wygląda że macie full house:)

Z tych zdjęć wynika, że moje czysto teoretyczne rozmyślania nie były bezzasadne - tylko na co tak kombinują. I co determinuje sposób prowadzenia rynien? Tylko widok z ulicy? Że niby prowadzenie wewnątrz jest bardziej estetyczne? To ja znowu się nie znam, bo wolałbym mieć swoje rynny na wierzchu. Tfu, co ja piszę, jeszcze zrobią na złość i mi je schowają. Rynny w warstwie izolacji - długo projektant myślał, żeby to wymyślić... Choć jak teraz się przyglądam, to sam nie wiem jak to idzie bo mi się płaszczyzny zlewają. Chyba muszę pomacać, żeby komentować.

No i gratuluję kompletu!

Panowie,

z tymi cenami wydaje mi się, że nie ma innej możliwości by to były kwoty bez wykończeniówki, bo wówczas dla Trust'a nie zostałoby nic:/

A co do Waszego budynku, wygląda że macie full house:)

Trust powiedział, że nowa strona dopiero rusza i mogą się zdarzyć przekłamania jesli chodzi o segmenty sprzedane - w 19-stce nadal jest jeden segment wolny chociaż na stronie wszystkie są sprzedane - jak zwykle bajzel mają u siebie i tyle...

Mam tylko nadzieję, że zauważona wczoraj przez Roberta informacja na nowej stronie internetowej http://lubczykowagora.pl/10/41/cennik jest również drobnym błędem programisty - "Budynki 1-8 i 15-19 - termin odbioru grudzień 2013 - grudzień 2014"

Szkoda,że nie napisali wielu innych rzeczy, np.,że pierwotne terminy to marzec 2012 i czerwiec 2012, ale to pewnie informatyk zapomniał nanieść. No i ten termin rozpoczęcia budowy gazociągu grudzień 2012 :) myślę,że zima to idealny czas na takie prace .... no i uwaga konkurs... co symbolizuje ten zwierzak na ich stronie?

Może ktoś ma jakąś propozycje, bo ja nie wiem. No i nie można nie wspomnieć o tych wspaniałych wizualizacjach...

Otóż właśnie. Spodziewałem się zobaczyć na harmonogramie punkty w stylu: "marzec 2012 - pierwsi klienci zrobieni na szaro" albo coś w ten deseń. A co do zwierza to bóbr z atrybutami Szerloka jest w istocie zagadkowy. Bobry są, ale niżej przy Warcie, na górę nie mają po co się zapuszczać. Dla mnie to alegoria Trusta jako świstaka szukającego sreberek do zawijania...
Mam tylko nadzieję, że zauważona wczoraj przez Roberta informacja na nowej stronie internetowej http://lubczykowagora.pl/10/41/cennik jest również drobnym błędem programisty - "Budynki 1-8 i 15-19 - termin odbioru grudzień 2013 - grudzień 2014"

no, w końcu TRUST podaje realne terminy ... w to jestem w stanie uwierzyć

Grudzień 2013 też nie jest realny nawet na to ich udostępnienie, moi płytkarze mówią,że prąd jest wyłączny minimum 20 razy dziennie bo jest bardzo niskie napięcie i za duży pobór...czy coś w tym stylu :) Dzisiaj w ogóle nie mieli prądu i wczoraj tak samo.
no, w końcu TRUST podaje realne terminy ... w to jestem w stanie uwierzyć

Jak oni chcą cokolwiek więcej sprzedać, jak to co pokazują na swoich stronach jest sprzeczne ze stanem faktycznym. Gdy rano dzwoniłem żeby potwierdzić to w co jednak powątpiewałem, a mianowicie, że 19-stka jest sprzedana, to po drugiej stronie najpierw była konsternacja, a potem biegi do informatyka czy faktycznie sprzedali już tam 4 segmenty. Oby tylko nie zaczęli dublować raz już sprzedanych domów...

Ciśnienie mi skacze jak widzę tą ich nieudolność przepływu informacji. Jest wieczór, a na stronie wciąż to co jest wolne zaznaczone jest jako sprzedane, a może to ich nowa strategia marketingowa, żeby ludzie zobaczyli, że sprzedaż pędzi i pośpieszyli sie z kupnem i rezerwacjami ?

Byliśmy dziś z mężem na chwilę na budowie...niestety nie byłam w stanie dotrzeć do domu bo śnieg się topi i jest mega plucha i błoto. Jutro wezmę kalosze. Zastanawiam się, czy jeśli będzie łagodna zima to trust planuje utwardzić drogę? Nie mówię tu o położeniu kostki co zapewne nastąpi w maju, ale o jakiś kamyczkach...czy jak to się zwie...nawet jeśli odbiory już z mediami będą w połowie lutego to i tak nie będzie można nic w domach wykańczać bo po prostu się do nich nie dojdzie nie mówiąc już żeby tam coś przewieźć. Kierownik budowy na pewno nic nie zrobi bo po prostu nie dostanie na to pieniędzy. Czy coś wam więcej wiadomo w tym temacie bo ja sobie tego nie wyobrażam.
Byliśmy dziś z mężem na chwilę na budowie...niestety nie byłam w stanie dotrzeć do domu bo śnieg się topi i jest mega plucha i błoto. Jutro wezmę kalosze. Zastanawiam się, czy jeśli będzie łagodna zima to trust planuje utwardzić drogę? Nie mówię tu o położeniu kostki co zapewne nastąpi w maju, ale o jakiś kamyczkach...czy jak to się zwie...nawet jeśli odbiory już z mediami będą w połowie lutego to i tak nie będzie można nic w domach wykańczać bo po prostu się do nich nie dojdzie nie mówiąc już żeby tam coś przewieźć. Kierownik budowy na pewno nic nie zrobi bo po prostu nie dostanie na to pieniędzy. Czy coś wam więcej wiadomo w tym temacie bo ja sobie tego nie wyobrażam.

Tak naprawdę to ja też nic nie wiem, ale zapewne nie odbiorę domu dopóki nie będzie do niego cywilizowanego dojazdu czyli kostki. Poza tym w standardzie wykończenia, który jest załącznikiem do umowy z Trustem jest punkt: "Dojście i podjazd do budynku z kostki betonowej układanej na piasku." To jest jednoznaczne sformułowanie i jest ono częścia składową obowiązków Trusta wobec nas.