Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

Recommended Posts

Witam Sąsiadów!

Szczególnie tych, których poznaliśmy latem u notariusza, kiedy to jeszcze pełni byliśmy nadziei, że nas opóźnienia nie będą dotyczyć.....marzenia. Po zapewnieniach Trust, że wszystko idzie zgodnie z planem (chyba ich) dostaliśmy w końcu w listopadzie list. No i z naszego grudniowego terminu odbioru zrobił się lipiec....

Po tym co tu widzę to jednak powinniśmy sie nastawić na grudzień, ale 2013...

Witaj Pecha,

A którego budynku dotyczyły zapewnienia trust, ze będzie na grudzień? Bo ostatnia korespondencja dotyczyła marca, więc chyba znów szaleją

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawe czemu czym bliżej daty 31.12.2012 tym więcej nas na tym forum ???

Ilość forumowiczów rośnie wprost proporcjonalnie do "profesjonalizmu" firmy dontTRUST

Firma Trust oszukuje klientów i nie dotrzymuje terminów. Deweloper trust ma problemy na osiedlu lubczykowa góra II w Poznaniu.

Witaj Pecha,

A którego budynku dotyczyły zapewnienia trust, ze będzie na grudzień? Bo ostatnia korespondencja dotyczyła marca, więc chyba znów szaleją

Ja jeszcze wczoraj miałem przedłużenie z grudnia na koniec marca, dzisiaj dowiedziałem się, że będzie to koniec kwietnia więc termin lipcowy ( Pecha) jest całkiem realny.

Robert, dostałeś jakieś oficjalne pismo?

Nie, informacja telefoniczna po naprawdę mocnym przyciśnięciu osoby po drugiej stronie telefonu, jutro do nich jadę po odbiór oficjalnego pisma.

A bezczelny i arogancki prezes firmy dontTRUST 11 grudnia na spotkaniu mial tupet wyrażać swoje zniesmaczenie tym jak śmiemy mówić o opóźnieniach na 20 dni przed planowanym terminem odbioru.
A bezczelny i arogancki prezes firmy dontTRUST 11 grudnia na spotkaniu mial tupet wyrażać swoje zniesmaczenie tym jak śmiemy mówić o opóźnieniach na 20 dni przed planowanym terminem odbioru.

On żyje w swoim Matrixie, w swoim Jaguarze, którego mu finansujemy... Muszę podpisać aneks z bankiem do kredytu, koszt 800 PLN i zrobię to dopiero po tym jak Trust przeleje mi te pieniądze na mój rachunek.

Proponuje zwołac na poczatku stycznia kolejne spotkanie z zarzadem ale dobrze byloby przycisnac ich jak najwiekszym gronem.

Tak, zbierzmy jak najwięcej osób, niech chociaż czują, że ich kontrolujemy, tylko chyba po nich to spływa...

Witajcie. Jestem jak najbardziej za spotkaniem. Termin oddania naszego domu 31.12.2012. Czy w zaistniałej sytuacji oficjalne korespondencje z Trustem prowadzicie za pośrednictwem prawników? Jeśli tak to poproszę o kontakt do kogoś kto jest biegły i rzetelny w temacie.
Ja jeszcze wczoraj miałem przedłużenie z grudnia na koniec marca, dzisiaj dowiedziałem się, że będzie to koniec kwietnia więc termin lipcowy ( Pecha) jest całkiem realny.

My zamierzamy kiedyś wprowadzić się do budynku nr 8. Jak widać jest on chyba najskromniej wykończonym z I etapu :)

Oczywiście jestem za spotkaniem!

Bartek, w sprawie prawnika pisz do Lilly.

My jeszcze dzialamy bez.

:p

Zdrowych i Spokojnych Świąt wszystkim życzę, a na Nowy Rok, jak najszybszego terminu realizacji Waszych domów (i dróg dojazdowych) :wiggle:

Ja również życzę wszystkim wesołych świąt i dużo szczęściach w nowych domach w 2013 roku.

Dołączam się do życzeń, i dorzucam dużo radości z domów, ogródków i nowych Sąsiadów :)

• 3 weeks później...

W miniony piątek otrzymałem z TRUST następujący harmonogram prac:

"- styczeń: wykonanie posadzek, montaż drzwi wejściowych, bamy garażowej, wykonanie przyłączy do budynku (woda, gaz, energia elektryczna, kanalizacja sanitarna)

- luty: docieplenie elewacji, montaż kotła gazowego

- marzec: prace wykończeniowe wewnątrz (okna połaciowe, docieplenie stropodachu, sufit podwieszany GK, malowanie, prace elewacyjne na zewnątrz (podjazdy, balustrady, tarasy)."

W miniony piątek otrzymałem z TRUST następujący harmonogram prac:

"- styczeń: wykonanie posadzek, montaż drzwi wejściowych, bamy garażowej, wykonanie przyłączy do budynku (woda, gaz, energia elektryczna, kanalizacja sanitarna)

- luty: docieplenie elewacji, montaż kotła gazowego

- marzec: prace wykończeniowe wewnątrz (okna połaciowe, docieplenie stropodachu, sufit podwieszany GK, malowanie, prace elewacyjne na zewnątrz (podjazdy, balustrady, tarasy)."

Otrzymałem identyczną informację co mnie zdziwiło bo jakieś 2 tygodnie temu na piśmie dostałem info, że planowany koniec prac to koniec kwietnia...