Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

Recommended Posts

to dziwne z tą furtką, bo kiedy na początku pytaliśmy się o takie rozwiązanie to mówili, że nie będzie z tym żadnego problemu..

My jak najbardziej będziemy robić wejście na przeciwko drzwi wejściowych do domu, bo to co jest "zgodne z projektem" jest dla mnie bez sensu (niepotrzebne przedzielanie trawnika)...

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to dziwne z tą furtką, bo kiedy na początku pytaliśmy się o takie rozwiązanie to mówili, że nie będzie z tym żadnego problemu..

My jak najbardziej będziemy robić wejście na przeciwko drzwi wejściowych do domu, bo to co jest "zgodne z projektem" jest dla mnie bez sensu (niepotrzebne przedzielanie trawnika)...

No to jest nas już dosyć dużo, może napiszemy coś wspólnie do Trusta - niech oni robią to, co w sumie powinni zrobić, a nie znowu jakieś rezygnacje i we własnym zakresie, a zwrócą za to psie pieniądze...

a może po prostu zrobimy we własnym zakresie, ale większą grupą... może wtedy będziemy mogli liczyć na jakiś większy rabat... ;)

To też niezły pomysł, ale wkurza mnie już to podejście Trusta, wszystko na nie...

Myślę, że robienie płota na własną rękę nie ma sensu. Rozmawiałam wczoraj z A. i dał mi nr telefonu do brukarza który będzie im robił chodniki i płot. Z tego co wiem to może zaczną za 2 tygodnie ale sami jeszcze nie wiedzą. (A pogoda na dworze piękna) On będzie kupował materiały dla wszystkich i nie sądze, że dostalibyśmy większy rabat kupując sami albo nawet w 5 osób. Nie powinno być tylko takiej sytuacji, że Trust nam zwróci przykładowe "10 zł" a nas ta praca wyniesie "20zł". Różnica polega tak naprawdę tylko na przeniesieniu bramki w inne miejsce i ilość materiału jest taka sama. Chodnik może będzie trochę krótszy. Zastanawiam się nad poszerzeniem tego chodnika bo metr to trochę mało.
Jeśli chodzi o akcetacje naszej nazwy ulicy i numeracji budynków to dowiedziałam się, że nie zostało to jeszcze zatwierdzone na sesji rady miasta i na pewno nie będzie to zrobione w marcu. Więc może w kwietniu? Urzędnik się obraził, że nie chcemy prawoślazowej i będą teraz przeciągać w nieskończoność.
Jeśli chodzi o akcetacje naszej nazwy ulicy i numeracji budynków to dowiedziałam się, że nie zostało to jeszcze zatwierdzone na sesji rady miasta i na pewno nie będzie to zrobione w marcu. Więc może w kwietniu? Urzędnik się obraził, że nie chcemy prawoślazowej i będą teraz przeciągać w nieskończoność.

Jak urzędnik taki mądry, to niech sam sobie mieszka na prawoślazowej... a nie fochy strzela ;)

Dowiedziałm się dziś, że z podłączeniem gazu są kolejne problemy i opóźnienia bo im jakiś papierków brakuje. MOŻE uda im się to załatwić do końca tego tygodnia. W biurze luz....

Jesli chodzi o ogrodzenie to też im się nie spieszy. Nawet jeszcze geodety nie było, żeby granice działek wyznaczył...i nie wiadomo kiedy będzie. Na błażeja budują blok " osiedle na skraju lasu" i niejednokrotnie widziałam,że nawet w soboty pracują i jakoś nic im nie przeszkadza a tutaj ciągle problemy.

Ja myslalem, ze rok opoznienia to cos niewiarygodnie kuriozalnego, ale niedawno zweryfikowalem swoja opinie na temat firmy tRUST.

Obecne lokum kupilem w 2000 roku, na ul. Blazeja, tu obok siedziby firmy trust. Kupilem jedno z ostatnich mieszkan, blok juz stal. Po 3 miesiacach wprowadzilismy sie. Dziwilem sie, dlaczego moi sasiedzi na slowo 'trust' reaguja agresja. Teraz sie dowiedzialem. Opoznienie w oddaniu mieszkan ludzi, ktorzy kupili (tak jak ja na LG II) dziure w ziemi wynosilo od 2 do 2,5 lat... A ja sie denerwuje, ze juz rok sie zbliza a tu ani gazu, nie widac geodetow...

Moje opóźnienie przy Twoim Wojtek to pikuś ale najgorsza jest ta permanentna arogancja i sposób komunikacji z klientem, dzięki którem firma Trust się w końcu utrzymuje.

Jeszcze żaden z deklarowanch przez nich terminów zarówno oddania jak i poszczególnych prac nie został dotrzymany i nawet nie poczuwają się do informowania o zmianach.

Z cyklu: ciekawostka marketingowa. Na ścianie parkingu centrum handlowego Poznań Plaza wisi ogromny baner reklamujący Lubczykową Górę II pt. Zamieszkaj z bobrem ... Nie sposób go przeoczyć, bo skręcając do Plazy oczy same na niego wpadają. Oby to pomogło w przyspieszeniu sprzedaży wolnych domów... Wydaje mi się, że dużo działek ze swojej oferty już sprzedali - na stronie są tylko 2 ostatnie, więc kasa powinna być u nich...
Kasę na wielkie banery wydają a wystarczyłoby dobrze zadbać o tych klientów, których już mają. W końcu zadowolony klient to najlepszy i najbardziej wiarygodny ambasador marki.
ZAMIESZKAJ Z BOBREM a to dobre :) , a może ZAMIESZKAJ Z ŻUBREM albo ZAMIESZKAJ Z ORANGUTANEM , co oni się tego biednego bobra uczepili ? to jakieś osiedle zoologiczne? Ktoś tam chyba za dużo prawoślazu wypił :)
Wracajac do dwoch lat opoznienia o ktorym wspominalem - to duzo tlumaczy, zwlaszcza spokoj na twarzy pana Armanda kiedy zapewnial mnie w listopadzie, ze nie trzeba oprozniac instalacji ogrzewania podlogowego z wody, bo przeciez na poczatku grudnia bedzie juz dzialajace ogrzewanie. Podobnych rozmow musial odbyc juz setki i najwyrazniej z latwoscia przychodzi opowiadanie mu bajek o terminach, ktore wedlug jego wiedzy w 100% calkowicie sa nierealne. Ciekawe co mowil on lub jego poprzednik klientom czekajacym dwa lata.
Ja po piątkowej wizycie u Armanda nie zgodzę się z Tobą. Jeszcze nie jest mistrzem w kłamaniu bo jak podawał terminy to nie patrzył nam prosto w oczy tylko błądził wzrokiem po biurze :)

Czyzby sumienie sie odezwalo;)

Bladzil wzrokiem po biurze, szukal sufitu aby z niego podac termin:rolleyes:

Wiem, ze Wasz budynek ma inny termin ale czy przypadkiem podtrzymal terminy dla 4 i 5? Moze byc ciezko dokonczyc wszystko do konca marca... Olga, a moze Ty masz jakies swieze wiesci dot. terminow dla 4 i 5?