kubawesol 11.03.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A tu już się z Tobą zgodzę w 100% A tak całkiem serio... Jeszcze tam nie zamieszkałem, jeszcze odbioru końcowego nie miałem ale wiem jedno - drugi raz od tego (i pewnie innego też) dewelopera bym już nie kupił. W szczególności na etapie dziury w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 11.03.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Czyzby sumienie sie odezwalo;) Bladzil wzrokiem po biurze, szukal sufitu aby z niego podac termin:rolleyes: Wiem, ze Wasz budynek ma inny termin ale czy przypadkiem podtrzymal terminy dla 4 i 5? Moze byc ciezko dokonczyc wszystko do konca marca... Olga, a moze Ty masz jakies swieze wiesci dot. terminow dla 4 i 5? To ja już rozumiem dlaczego dziwnie się kiwał na krześle uciekając od mojego wzroku, jak mi potwierdzał w piątek, że z przysłowiowym palcem w d... budynek nr 19 do końca kwietnia będzie gotowy... Wszystko przecież jest zaplanowane, a na moją informację o drodze wewnętrznej we wrześniu to nie wierzył zapewniając o tym, że najpóźniej w czerwcu wszystko będzie cacy... Chciałoby się na to gadanie zrobić mu: "cacy, cacy i buch po glacy "... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 13.03.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nie mam pojęcia jaki jest termin oddania 4 i 5 i szczerze mówiąc już bardzo dawno o to nie pytałam. Pewnie od 5 zaczną, bo jet najbardziej zaawansowana....mam nadzieje. Ogrodzenia pewnie zaczną o.k. 5 kwietnia i do końca maja na pewno im zejdzie, później chodniki i na końcu droga. Oby do końca wakacji się wyrobili. Do A. już raczej nie będę chodzić i pytać o nic bo bzdury gada.Projekt nazwy ulicy i oznaczeń miał już trafić do rozpatrzenia w mieście, jeśli trafi na kwietniową sesje rady miasta, to mają miesiąc,żeby to ogłosić w biuletynie, później 2 tygodnie,żeby to weszło w życie i dopiero można się pod tym adresem zameldować, więc wychodzi na koniec czerwca...jak dobrze pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 13.03.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Olga, tam już chyba nie ma żadnej osoby która podawała by prawdziwe, potwierdzające się terminy. Na lutowym spotkaniu z Prezesm padły słowa, że w przypadku 19tki to max 30 marca. A na dzień dzisiejszy już wiadomo, że na 30 kiwietnia to może uda im się zamknąć wnętrze i tylko dlatego, że zrezygnowałem z malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 14.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 wiecie co, jak słyszę, że nie mogą nam przesunąć furtki na przeciwko wejścia do domu, to mnie szlag trafia... kurcze, nie wiem jak jest u Was, ale jeśli chodzi o nasz dom, to w wiatrołapie wnęka przy drzwiach wejściowych ma 48 cm, a na projekcie jest 55 cm... I co, to według Trusta jest zgodne z projektem??? Ciekawe jak zagospodarować to miejsce przy takich wymiarach... ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 14.03.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Asia, z tą furtką to ściemniają na maksa. Tak jak piszesz; furtki nie można zmienić BOOOOOOO. Ale obniżyć sufit w jadalni, zmniejszyć wnękę w wiatrołapie albo w ogóle obniżyć całą kondygnację to można pomimo, że nie było konsultowane z kupującym i jest niezgodne z projektem, który przecież stanowi integralną cześć umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 14.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Asia, z tą furtką to ściemniają na maksa. Tak jak piszesz; furtki nie można zmienić BOOOOOOO. Ale obniżyć sufit w jadalni, zmniejszyć wnękę w wiatrołapie albo w ogóle obniżyć całą kondygnację to można pomimo, że nie było konsultowane z kupującym i jest niezgodne z projektem, który przecież stanowi integralną cześć umowy. no kurcze, tak nie może być... przecież te domy nie kosztują 200 tys. zł.... nie sądziłam, że Trust to taki krętacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancientslav 14.03.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Olga, tam już chyba nie ma żadnej osoby która podawała by prawdziwe, potwierdzające się terminy. Na lutowym spotkaniu z Prezesm padły słowa, że w przypadku 19tki to max 30 marca. A na dzień dzisiejszy już wiadomo, że na 30 kiwietnia to może uda im się zamknąć wnętrze i tylko dlatego, że zrezygnowałem z malowania. Kuba, możesz zdradzić jak Trust wycenił rezygnacje z malowania (może być na priva)? Z góry dzięki. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 14.03.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kwota jest tak niska, ze na zewnątrz tej usługi na bank nie kupisz w tej cenie nie mówiąc już o samej farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 14.03.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zgadzam się, bo też o ty myślałam. Nie opłaca się. I tak trzeba będzie malować.Zastanawiam się, czy nie wziąć jeszcze raz inspektora przed samym odbiorem budynku. Wcześniej mnie pytał czy mam np. podpisaną szczelność odkurzacza centralnego ... no bo właściwie jak sprawdzić, czy te rury w ścianach są dobrze ułożone i nie są pozapychane? No i kwestia dachu, rynien, instalacji gazowej.P.S.Na ich planie osiedla nie ma budynku nr 13, tylko jest wolna przestrzeń, to już tak zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 14.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tą 13 to gdzieś widzialem na planach w formie bliźniaka a nie czworaka. Ale czy jest tam fundament to sugerujący to nie wiem, trza by się przejść. I dlaczego tak tam kombinują to nie wiem, żeby się przed mokradlami zmieścić - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 15.03.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witajcie,dziś na budowie niewiele się działo - ot tak spokojnie..., kilka osób przemykało się między błotem z roztopionego śniegu, a zmrożoną ziemią w miejscach, gdzie słońce jeszcze nie dotarło.Na moje pytanie w kantorku P. Kierownika - W jakim standardzie jest wykonywane ocieplenie/elewacja domu - nastąpiła chwila ciszy, a potem odpowiedź w formie pytania: A to Pan napisał to pismo ??? Wyczułem chwilowe przerażenie osób mających mi udzielić odpowiedzi... Ciekawe kto napisał rzeczone "to" pismo, bo chyba zrobilo ono dużo zamieszania i zmąciło mocno spokój ekip na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 15.03.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Pojawiło się na głównej stronie Trusta - nie odmówię sobie wklejenia tego na forum, może dopiszemy ciąg dalszy, jak bardzo jesteśmy zadowoleni ze współpracy... "Witamy na stronie jednego z najlepszych poznańskich deweloperów! Zadowolenie setek Klientów oraz wieloletnie doświadczenie zdobyte na wielkopolskim rynku nieruchomości sprawiają, że jesteśmy rozpoznawalną i cenioną firmą oferującą mieszkania deweloperskie w najlepszych, bezpiecznych i prestiżowych lokalizacjach Poznania. Wybierając tereny pod nasze inwestycje, kierujemy się tym, by nasi Klienci mieszkali w przyjaznym i przyjemnym dla oka otoczeniu, a ponieważ Poznań może pochwalić się niezwykle atrakcyjnymi lokalizacjami, dopełniamy wszelkich starań, by nasze nowe mieszkania powstały w takich właśnie miejscach. Rozpoczęliśmy sprzedaż najnowszych mieszkań realizowanych przez naszą firmę, dlatego jeśli chcą Państwo kupić nowe, funkcjonalne i komfortowe mieszkanie – zapraszamy do zapoznania się z naszymi nowymi inwestycjami." Nic tylko biegiem składac rezerwacje, a jacy oni elastyczni przed podpisaniem umowy..., nic to, że po podpisaniu juz mniej i czar pryska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 20.03.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witajcie! czy ma ktoś jakieś wieści odnośnie prac ziemnych (planowanie terenu, ogrodzenia, chodniki i drogi)? Pogoda zrobiła niezłego psikusa i wszystko stoi. W tym temacie na budowie nic się nie dzieje. Znacie jakieś nowe estymacje dot. terminów tych prac? Pozdrawiam!Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 20.03.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Mój termin wg informacji ze stycznia miał być na 30.03 ale oczywiście teraz jest już 30.04 i to tylko oddanie wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 20.03.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Z tego co A. mówił to śnieg musi najpierw stopnieć, ziemia musi wyschnąć i dopiero zabiorą się za prace na zewnątrz. No a dworze mamy piękną zimę tej wiosny i zajączki wilkanocne będą w śniegu.... Może pod koniec czerwca uda się przeprowadzić...nadal jestem optymistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 25.03.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Taka ciszaaaa. Czyżby wszyscy siedzieli na odbiorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 25.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Taka ciszaaaa. Czyżby wszyscy siedzieli na odbiorach? Wszyscy walczą o zachowanie standardów budowlanych, dzwonią i piszą pisma z uwagami i pewnie nie mają siły na forum działać A propos - pewnie widziałeś, na 19-stce zaczęli poprawiać to, co wytknęliśmy jako niezgodne ze sztuką budowlaną, czyli ocieplenie przy oknach i drzwiach... Jak zauważyłem tydzień temu - poprawiają tylko w tych segmentach z których przyszły reklamacje ( u mnie i u Ciebie )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 26.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Można coś bliżej na temat błędnie wykonanej izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 26.03.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Można coś bliżej na temat błędnie wykonanej izolacji? Chodzi o to,że w rogach okien i drzwi styropian będący izolacją nie może być kładziony z dwóch kawałków, tylko powinien być położony w kształcie litery L w każdym rogu okna. Zapobiegnie to w przyszłości ewentualnym rozszczelnieniom, gdy ściana będzie pracować. U mnie Panowie docinali sobie tak, jak akurat było im wygodnie, bo po co się męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts