Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

Recommended Posts

Potwierdzam, byłam na spotkaniu z prezesem S i dowiedziałam się, że rozpoczynają budowę drogi....ale tymczasowej: krawężniki, utwardzenie i tłuczeń. Projektowana nawierzchnia w późniejszym terminie (w ciągu wakacji prawdopodobnie).

Potwierdzam, dziś Pan Armand też mówił mi o rozpoczęciu budowania drogi :)

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
A może w związku z opóźnieniami zlećmy jako Inwestorzy wykonawstwo zastępcze i refakturujmy koszty na Trust? Ktoś się zna na paragrafach?

Wiesz co, ja się na tym nie znam, ale nie wiem czy moglibyśmy to zlecić My jako inwestorzy, ponieważ ta droga nie należy do nas tylko do Trusta... My tylko będziemy z niej korzystać w ramach służebności...

Potwierdzam poprzedni wpis, również byłam dzisiaj na budowie i nie działo się za wiele...

• 2 weeks później...

To dobra zmiana, znacznie uwolni teren działki od chodnika. Jak widać na moim przykładzie (chodnik już mam), zabiera duuużo miejsca z i tak niewielkiej działki. Musze pomyśleć, jak to ewentualnie zmienić w przyszłosci.

Droga nam się buduje, prace trwają nawet po godz 17tej:-) Wreszcie to wszystko jakoś zaczyna wyglądać i na nowo się podobać.

To dobra zmiana, znacznie uwolni teren działki od chodnika. Jak widać na moim przykładzie (chodnik już mam), zabiera duuużo miejsca z i tak niewielkiej działki. Musze pomyśleć, jak to ewentualnie zmienić w przyszłosci.

Droga nam się buduje, prace trwają nawet po godz 17tej:-) Wreszcie to wszystko jakoś zaczyna wyglądać i na nowo się podobać.

Potwierdzam i jedno i drugie - droga się buduje i to w dobrym tempie, brawo firma wykonawcza :) Co do chodnika, u mnie też jest zgoda na położenie go tak, jak ja chciałem, czyli na wprost od drzwi wejściowych.

Poza tym targi mieszkaniowe ruszyły sprzedaż, podobno sprzedał się kolejny segment w domu nr 8 :)

Rzeczywiście. Byłem wczoraj i po 3 tygodniach nieobecności zauważyłem niesamowite postępy (jak nigdy dotąd) :)

Czy wy przesyłaliście do Pana A. jakieś rysunki z "projektem" nowego ułożenia chodnika?

Rzeczywiście. Byłem wczoraj i po 3 tygodniach nieobecności zauważyłem niesamowite postępy (jak nigdy dotąd) :)

Czy wy przesyłaliście do Pana A. jakieś rysunki z "projektem" nowego ułożenia chodnika?

Hej,

ja jeszcze nic nie wysłałem, zastanawiam się gdzie rozmieścić schody, które z uwagi na różnicę poziomów muszą się pojawić ( chyba 3 stopnie).

Może ktoś mógłby się podzielić swoją wizją ?:)

My nie mamy zgody na zmianę "ścieżki" do wejścia ze względu na kolejny etap inwestycji (nasza działka sąsiaduje z działką trzeciego rzędu). Szkoda tylko, że póki co nie ma pozwolenia na rozbudowę.
  • 2 weeks później...

Na stronie Trust pojawił się nowy tekst zachęcający do kupna domów. Bardzo zabawny. Tym razem do centrum miasta jest 6 minut...czyżby Naramowicką skrócili? :)

Nie wiedziałam, że mój dom ma dwa piętra... przecież parter nie jest piętrem .... ja już za tym ich "designem" nie nadążam...

http://www.lubczykowagora.pl/6/17/lubczykowa_gora

• 2 weeks później...
My zamierzamy kiedyś wprowadzić się do budynku nr 8. Jak widać jest on chyba najskromniej wykończonym z I etapu :)

Oczywiście jestem za spotkaniem!

Witam sąsiadów!

Ja również mam zamiar wprowadzić się kiedyś do ćwiartki 8. A sąsiedzi to z której strony? :D

Pozdr

Arek

My zamierzamy kiedyś wprowadzić się do budynku nr 8. Jak widać jest on chyba najskromniej wykończonym z I etapu :)

Oczywiście jestem za spotkaniem!

Witam!

Chyba będziemy kiedyś sąsiadami w segmencie 8, jesli go w terminie wybudują...

Pozdr

Arek

Witam!

Chyba będziemy kiedyś sąsiadami w segmencie 8, jesli go w terminie wybudują...

Pozdr

Arek

Cieszę się, że mamy w końcu sąsiadów :rolleyes: Nasz segment to PD/ZACH, a wasz? Nie wiem co masz na myśli mówiac -w terminie. TRUST dość specyficznie definiuje to pojęcie  My mamy już spore opóźnienie (od obiecanego grudnia 2012). Kolejne obietnice są również na koniec grudnia, ale 2013...a u was?

Uwaga, to chyba jakiś żart, ale nasz deweloper tak się chwali na stronie internetowej :

01 lipca 2013

TRUST S.A. "NAJLEPSZE W POLSCE"

W dniu 27 czerwca 2013 roku zakończyła się XIX Edycja Konsumenckiego Konkursu Jakości Usług o Certyfikaty godła „Najlepsze w Polsce” – „The Best in Poland”. Firma TRUST S.A. stała się dumnym posiadaczem tytułu „Najlepsze w Polsce”

Na szczęście nasz deweloper znalazł się obok takich wybrańców konsumentów jak m.in.:

TRZODA CHLEWNA Ogólnopolskie Czasopismo Specjalistyczne

To zobowiązuje...

hej, jak tam budowa idzie? cły czas to plac budowy, czy cos się rusza? teraz jaki macie termin odebrania domów? My cały czas czekamy na zwrot kasy. część zwrócili, ale nie całość i w przyszłym tyg do sądu po klauzulę wykonalności i egzekucja długu... ponad pół roku bezprawnie przetrzymują nasze pieniądze!

Uwaga, to chyba jakiś żart, ale nasz deweloper tak się chwali na stronie internetowej :

01 lipca 2013

TRUST S.A. "NAJLEPSZE W POLSCE"

W dniu 27 czerwca 2013 roku zakończyła się XIX Edycja Konsumenckiego Konkursu Jakości Usług o Certyfikaty godła „Najlepsze w Polsce” – „The Best in Poland”. Firma TRUST S.A. stała się dumnym posiadaczem tytułu „Najlepsze w Polsce”

Na szczęście nasz deweloper znalazł się obok takich wybrańców konsumentów jak m.in.:

TRZODA CHLEWNA Ogólnopolskie Czasopismo Specjalistyczne

To zobowiązuje...

hej, jak tam budowa idzie? cły czas to plac budowy, czy cos się rusza? teraz jaki macie termin odebrania domów? My cały czas czekamy na zwrot kasy. część zwrócili, ale nie całość i w przyszłym tyg do sądu po klauzulę wykonalności i egzekucja długu... ponad pół roku bezprawnie przetrzymują nasze pieniądze!

Może by tak kapitule nagrody podesłać link do tego forum?

• 4 weeks później...

Oto wpis z forum.gazeta.pl odnośnie inwestycji Trusta Amber Residence..., trochę, a nawet strasznie się robi to czytając...:

Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, PiąIP: *.cable.net-inotel.pl

Gość: philo 18.07.13, 11:47 Odpowiedz

No tak, byłam wczoraj na budowie, Trust jest winny wykonawcy 10 baniek.. Wykonawcy nie zamówią kaloryferów i nie zakończą budowy bo wtedy juz na pewno nie zobaczą tych pieniędzy.

W Truście nic takiego nie potwierdzają, ale dziś powiedziano mi, że będzie przesunięcie w stosunku do 30 lipca o kolejne 2-3 tyg..

Oczywiście sami nikogo informować nie będą.

Odnośnie drogi dojazdowej, wykonawca na budowie nie ma jej zleconej, trust miał ją robić, ale nikt jej nie robi i nikt u dewelopera za bardzo nic na ten temat nie wie.

Kary umowne w przypadku mojego mieszkania to też są śmieszne kwoty.