robertos1 17.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Za Super, jutro przyatakuję kogo trzeba i dam znać na forum. Postaram się umówić spotkanie na poniedziałek 25.02 lub wtorek 26.02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 17.02.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Myślę, że tym razem można im śmiało i otwarcie zakomunikować że będziemy większą grupą i chcemy rozmawiać o jakości.Warto zabrać ze sobą jak najwięcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 18.02.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 My również możemy dołączyć...aczkolwiek nie mamy takich problemów jak Wy, ponieważ praktycznie wszystko sami we własnym zakresie wykańczamy w domu. Jesteśmy jednak zainteresowani wykończeniem drogi i również uważam, że "niefajnie" będzie się mieszkało na niedokończonym osiedlu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 18.02.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Z przyjemnością dołączę się do spotkania. Argumentów dot. jakości mi nie brakuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancientslav 18.02.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 na 19/4 też możecie liczyć E&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 18.02.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 na 19/4 też możecie liczyć E&S Drodzy Sąsiedzi, po próbie umówienie jednego grupowego spotkania w Truście dostałem informację, że spotkanie może się odbyć, ale nie grupowe tylko pojedynczo z zainteresowanymi osobami... Prezesi nie wyrażają zgody na spotkanie w większym gronie - takie jest oficjalne stanowisko Trusta. Próbujmy zatem może telefonicznie poumawiać się na przyszły tydzień, choć wydaje mi się, że Trust zrobi dużo żeby tak nas poumawiać, abyśmy przypadkiem się nie spotkali u nich. My jesteśmy wpisani na poniedziałek 25.02. o godzinie 15:00 - wcześniej brak wolnych terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 18.02.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 To szkoda, bo już męża chciałam wysłać na to spotkanie . Boją się zamieszek czy co ? Byłam dzisiaj na budowie. Znowu przypomina wymarłe miasto. Pracowali tylko na 18-tce Gaz mamy mieć podobno w przeciągu 2 tygodni...baju baju baj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 18.02.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 To szkoda, bo już męża chciałam wysłać na to spotkanie . Boją się zamieszek czy co ? Byłam dzisiaj na budowie. Znowu przypomina wymarłe miasto. Pracowali tylko na 18-tce Gaz mamy mieć podobno w przeciągu 2 tygodni...baju baju baj..... Moim zdaniem boją się zmasowanych argumentów bo trudno wtedy je odpierać, ale ja i tak długo byłem grzeczny, teraz tak łatwo się nie wykręcą obietnicami, że coś tam kiedyś mi napiszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek7.1 28.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witajcie. Sprawdźcie proszę okna tarasowe w swoich domach. Nie są stabilne i pod wpływem ruchu ręką "latają". Podobno jest to spowodowane niemożliwością zamocowania u góry belki dzielącej skrzydła okienne, a powodem jest puszka na rolety. Jestem pełen obaw co do późniejszej eksploatacji. Czy ktoś z Was już zwrócił na to uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 28.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 To dziwne, że nie dali żadnych kotw na górnych częściach ramy bocznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 28.03.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witajcie. Sprawdźcie proszę okna tarasowe w swoich domach. Nie są stabilne i pod wpływem ruchu ręką "latają". Podobno jest to spowodowane niemożliwością zamocowania u góry belki dzielącej skrzydła okienne, a powodem jest puszka na rolety. Jestem pełen obaw co do późniejszej eksploatacji. Czy ktoś z Was już zwrócił na to uwagę? Dzięki Bartku za info, oczywiście nie zwracałem na to jeszcze uwagi, bo nie mam klamek zamontowanych jeszcze... Na pewno nie odbiorę "latających" okien tarasowych, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, nie jesteśmy polem doświadczalnym dla dewelopera i projektantów... Myślę, ale to pewnie juz każdy z sąsiadów zrobił lub zrobi, że obowiązkowo wszelkie odbiory dla naszego dobra powinny być robione z kimś, kto ma uprawnienia budowlane, aby spisać wszystkie uwagi i mieć pod tym podpis osoby uprawnionej do opiniowania jakości wykonanych prac. Taki protokół może być bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek7.1 29.03.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Dzięki Bartku za info, oczywiście nie zwracałem na to jeszcze uwagi, bo nie mam klamek zamontowanych jeszcze... Na pewno nie odbiorę "latających" okien tarasowych, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, nie jesteśmy polem doświadczalnym dla dewelopera i projektantów... Myślę, ale to pewnie juz każdy z sąsiadów zrobił lub zrobi, że obowiązkowo wszelkie odbiory dla naszego dobra powinny być robione z kimś, kto ma uprawnienia budowlane, aby spisać wszystkie uwagi i mieć pod tym podpis osoby uprawnionej do opiniowania jakości wykonanych prac. Taki protokół może być bezcenny. Robert. Nie trzeba mieć klamek aby to sprawdzić. Wystarczy przy zamkniętych drzwiach poruszać oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 29.03.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Dzisiaj sprawdzałem bez klamek i u mnie wydaje się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 02.04.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 02.04.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Co sądzicie o tym? Nie wiem, czy jest to zgodne ze sztuką...? Jutro od rana ekipa będzie montowała u mnie drzwi wejściowe, to podpytam co o tym sądzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 03.04.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Kuba,warto zczytać dane z etykiety bramy i zobaczyć, jaki otwór montażowy przewidział jej producent.Tak na pierwszy rzut oka wydaje się być ok, ponieważ sprężyna wymaga trochę miejsca. Ewentualnie można było rozważyć zestopniowanie otworu w taki sposób, aby z przodu (od części zewnętrznej) pasował do bramy, a od części wewnętrznej - zapewnił miejsce dla mechanizmu sprężyny. Trochę to skomplikowane rozwiązanie... Bardziej martwi mnie bujające się okno tarasowe na parterze i okno kuchenne również (brak kotwiczenia na górze - puszka rolety !?!?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 03.04.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 niestety co do tej bramy, to jak się okazało też mamy z nią problem.... tzn. pierwszy błąd ze strony Trusta, to podobno jest ona za nisko osadzona (w porównaniu np. z oknem tarasowym) przez to będziemy mieć próg między domem a garażem (garaż będzie niżej)... Wyszło to dopiero teraz kiedy przyjechał do nas Pan od wylewki podłogi... niestety zdaje się, że już chyba z tym nic nie zrobimy... :/ Chyba już nic mnie nie zdziwi... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 03.04.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a co do okna tarasowego, to jeszcze tego nie sprawdzaliśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 03.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 niestety co do tej bramy, to jak się okazało też mamy z nią problem.... tzn. pierwszy błąd ze strony Trusta, to podobno jest ona za nisko osadzona (w porównaniu np. z oknem tarasowym) przez to będziemy mieć próg między domem a garażem (garaż będzie niżej)... Wyszło to dopiero teraz kiedy przyjechał do nas Pan od wylewki podłogi... niestety zdaje się, że już chyba z tym nic nie zrobimy... :/ Chyba już nic mnie nie zdziwi... ech... Asia, nie martw się różnicą w poziomach. Rozmawiałem ze znajomym, który się zna na budolance (w szczególności na projektowaniu) - powiedział, że bardzo często specjalnie ustala się posadzkę w garażu na niższym poziomie niż w pozostałej części mieszkania. Ma to zapobiegać ewentualnym stratom spowodowanym przez wodę, np. nieszczelnoscią przy wodomierzu (w naszym przypadku). Mowa jest tu o róznicy 2-3 cm. Nie wiem jak to u Ciebie wypadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 06.04.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 W moim przypadku okno salonowe wykazuje pewien luz, powiedzmy ugina się nieznacznie przy przyłożeniu dłuższego wektora przy braku zauważalnej szczeliny. Brak kotwicy w górnej 1/2 ościeżnicy daje się odczuć. Zawsze ciekawiło mnie jak się myje wewnętrzną stronę pancerza rolety w oknach typu fix. Pewnie czeka nas coroczne wyjmowanie pancerza z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts