robertos1 28.01.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 aha, to rozumiem teraz w takim razie pomysł z wymianą jest wart zastanowienia, a reklamacja u producenta - ciekawe, czy Trust faktycznie ją złoży, czy mówią tak,żebyśmy dali im spokój na jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fedwo 28.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Hej, ostatnio mało się udzielam na forum, ale zapewniem, że jestem 'w tle' Temat świetlika również mnie dotyczy. Problem skraplania, a póżniej przemarzania pojawił się jak zacząłem palić w kominku (ok. 10 stycznia). Mieszkamy od początku grudnia i problemów wcześniej nie było. Dom wietrzymy regularnie a problem cały czas jest. Dobrze, że nie jest to odosobniony przypadek - wskazuje to na świetlik nie trzymający norm lub na jego błędny montaż (choć to drugie raczej odpada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 28.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Cześć U nas to samo niestety. Mamy mokrą plamę pod świetlikiem. Mieszkamy od końca sierpnia a problem zaczął się jakieś 2 tygodnie temu, czyli jak na dworze zrobiło się zimniej. Dziwne, żeby przy takiej temperaturze otwierać okna i wietrzyć. A może powinnam ubrać futro z renifera i wietrzyć .... No cóż wszyscy jesteśmy gamonie i nie umiemy użytkować poprawnie mieszkania Bo to oczywiście nie wina Don't Trust-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 29.01.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Cześć U nas to samo niestety. Mamy mokrą plamę pod świetlikiem. Mieszkamy od końca sierpnia a problem zaczął się jakieś 2 tygodnie temu, czyli jak na dworze zrobiło się zimniej. Dziwne, żeby przy takiej temperaturze otwierać okna i wietrzyć. A może powinnam ubrać futro z renifera i wietrzyć .... No cóż wszyscy jesteśmy gamonie i nie umiemy użytkować poprawnie mieszkania Bo to oczywiście nie wina Don't Trust-a. U mnie w poniedziałek rano byli Kierownik z Majstrem i wykonali ponowny pomiar wilgotności. Wszystko wyszło książkowo więc nie ma podstaw żeby odrzucić reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F_3 29.01.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 U mnie w poniedziałek rano byli Kierownik z Majstrem i wykonali ponowny pomiar wilgotności. Wszystko wyszło książkowo więc nie ma podstaw żeby odrzucić reklamację. Witajcie! Niestety my mamy podobną sytuację ze skraplaniem się wody, co ewidentnie świadczy o "wadliwym" produkcie:/ Z pewnością temat należy jak najszybciej "wspólnie" rozwiązać, gdyż na "grzybobranie" wolę jednak iść do lasu....:/ Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojt3 30.01.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja także jestem za podjęciem działań w większej grupie. Póki co przykleiłem na silikon rynienkę z pcv co by podłogi za chwilę nie wymieniać Dodam tylko że warsta lodu miała już ok 5-6 mm na całym profilu aluminiowym. Roztopiłem dziś lód suszarką do włosów a woda wsiąkła w podkładane szmatki. Wyciśnięta z nich woda to 0,4 litra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 30.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja także jestem za podjęciem działań w większej grupie. Póki co przykleiłem na silikon rynienkę z pcv co by podłogi za chwilę nie wymieniać Dodam tylko że warsta lodu miała już ok 5-6 mm na całym profilu aluminiowym. Roztopiłem dziś lód suszarką do włosów a woda wsiąkła w podkładane szmatki. Wyciśnięta z nich woda to 0,4 litra !!! Moze grupowa, niezapowiedziana wizyta w znanym na wszystkim miejscu? Szczegoly na Priv. Zróbmy drugi Majdan!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 31.01.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 W dniu dzisiejszym temperatura podskoczyła z -8 C na 0,5 C. Skroplin oraz szronu na pokrywie świetlika nie ma a do wiadra leci ciurkiem...Tak więc zbyt duża przenikalność cieplna pokrywy to jedno a jej błędny montaż to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 01.02.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Pamiętacie reklamę Trust "Zamieszkaj z bobrem" ? mam dla nich nowy claim 'ZAMIESZKAJ Z WIADREM' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 07.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Jak już jesteśmy w temacie izolacji przeszkleń to polecam montaż dodatkowych uszczelek do okien połaciowych ( do tych co nie wiedzieli, że nasze standardowe okna FTS-U2 nie mają uszczelki obwiedniowej, ale są przygotowane do jej montażu - frez ). Ja to właśnie wykonałem własnoręcznie i w subiektywnej ocenie jest lepiej. Koszt 29 pln x 4 + 10 min/ okno. Szkoda, że ich nie miałem 1,5 tyg. temu jak tak pieruńsko wiało od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 03.04.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Wiosna się zaczęła, słońce przygrzewa, więc po co się przemęczać... Na budowie błoga cisza, przez całe ostatnie dni ani jednego robotnika, który zajmowałby się kończeniem jakiegokolwiek domu, a kierownik tej niby budowy to co chwilę wyjdzie ze swojego baraku, to do niego wejdzie, aż odbębni te godziny do 15-stej. Swoiste niespodzianki pomału się ujawniają same, np. u mnie na dachu okazało się, że Panowie, aby nie wymieniać pękających dachówek postanowili je pokleić silikonem...pomysłowość wykonawców dewelopera mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość szutakabra 18.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 A ja się zastanawiam nad kupnem domku na lubczykowej od pół roku , czytając to wszystko , można się zniechęcić , jak bym oglądał film alternatywy 4 , żeby za 10 lat się te domki ze styropianu nie rozleciały , na tej glinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubczyk 22.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 A ja się zastanawiam nad kupnem domku na lubczykowej od pół roku , czytając to wszystko , można się zniechęcić , jak bym oglądał film alternatywy 4 , żeby za 10 lat się te domki ze styropianu nie rozleciały , na tej glinie . Jak byś się dokładnie przyjrzał, zapewne nie doszedłbyś do wniosku, że domki są z styropianu, a ewentualne niedociągnięcia, nie dorównują skali, jaką proponują inni deweloperzy. Wystarczy się delikatnie rozejrzeć, a szybko można dojść do wniosku, że są to dość solidnie wybudowane domy. Może z mniejszymi i większymi opóźnieniami , ale w porównaniu do niektórych firm budujących w Poznaniu jak i w pobliżu, bardzo różniące się zastosowanymi materiałami (nie znam dewelopera który oddałby dom/mieszkanie na czas – przynajmniej nikt z znajomych nie miał takiego szczęścia). Osobiście zjeździłem wiele oferowanych w Poznaniu jak i pod Poznaniem domów przez ostatnie kilka lat i wybrałem Lubczykową Górę właśnie za użyte materiały i projekt (jak na współcześnie oferowane, duże i z przestronnymi pokojami - ponad 20 m2 i wysokości od 3 m). Sam projekt może nie do końca jest idealny dla wszystkich, ale umożliwia dużą ingerencję w ewentualną adaptację). A grunt - przynajmniej jest stabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 24.06.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Jak byś się dokładnie przyjrzał, zapewne nie doszedłbyś do wniosku, że domki są z styropianu, a ewentualne niedociągnięcia, nie dorównują skali, jaką proponują inni deweloperzy. Wystarczy się delikatnie rozejrzeć, a szybko można dojść do wniosku, że są to dość solidnie wybudowane domy. Może z mniejszymi i większymi opóźnieniami , ale w porównaniu do niektórych firm budujących w Poznaniu jak i w pobliżu, bardzo różniące się zastosowanymi materiałami (nie znam dewelopera który oddałby dom/mieszkanie na czas – przynajmniej nikt z znajomych nie miał takiego szczęścia). Osobiście zjeździłem wiele oferowanych w Poznaniu jak i pod Poznaniem domów przez ostatnie kilka lat i wybrałem Lubczykową Górę właśnie za użyte materiały i projekt (jak na współcześnie oferowane, duże i z przestronnymi pokojami - ponad 20 m2 i wysokości od 3 m). Sam projekt może nie do końca jest idealny dla wszystkich, ale umożliwia dużą ingerencję w ewentualną adaptację). A grunt - przynajmniej jest stabilny. Z większością powyższych argumentów się zgadzam. Grunt żeby nie płacić Trustowi z góry 100% kwoty i wynegocjować bolesne dla nich kary bo tylko te potrafią ich w ogóle jakoś motywować do pracy (choć nie zawsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość szutakabra 24.09.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 A jak wygląda sprawa z dziwiękiem przez ściany sąsiada , nie słychać zza ściany głosów jak ktoś rozmawia ? czy będzie trzeba jakoś wygłuszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość szutakabra 01.10.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 A jak wygląda sprawa z dziwiękiem przez ściany sąsiada , nie słychać zza ściany głosów jak ktoś rozmawia ? czy będzie trzeba jakoś wygłuszyć ? Żyje tu ktos jescze na tym forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 04.10.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Żyje tu ktos jescze na tym forum ? Żyjemy, a jakże Jeśli chodzi o dźwięk to nie mogę się przyczepić, sąsiadów nie słychać - przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariposa Libre 05.10.2014 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 A jak wygląda sprawa z dziwiękiem przez ściany sąsiada , nie słychać zza ściany głosów jak ktoś rozmawia ? czy będzie trzeba jakoś wygłuszyć ? Witaj nieznajomy, z dźwiękiem dobiegającym od sąsiadów nie powinno być problemów jak w kultowym serialu z czasów PRL "Alternatywy 4". Pomiędzy każdą ćwiartką jednego bloku domów jest dylatacja i stanowią one oddzielne części tworzące jeden prostokąt zamknięty dachem. Oznacza to, że deweloper może pozwolić sobie na wykończenie jednej lub lub kilku części zostawiając nieukończoną pozostałą lub pozostałe, co też widać na osiedlu. Wiemy z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 08.10.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie ma większego problemu jak np. w blokach. Oczywiście przy pełnym wyciszeniu usłyszysz sąsiada schodzącego po schodach ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 30.11.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 A tak Trust rozwiązuje reklamacje. Zdjęcia z początku stycznia 2014 i teraz. Tak wygląda rozpatrywanie reklamacji przez dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts