Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub zamknięty  ·  23 klubowiczów

Lubczykowa Góra II

LUBCZYKOWA GÓRA II - uwagi do jakości

profi82

Recommended Posts

Rozmawiałam tydzień temu z A. i powiedział, że to firma icopal (montowali świetliki) nie chce przyjechać i ich naprawić. A czemu nie chce to zapomniałam w Andrzejki wywróżyć. Z tego co wiem, to trzeba tylko jakiś metalowy element zamienić na plastik. W wolnej chwili zadzwonię do nich i zapytam ile by kosztowała taka naprawa, może na własny koszt to zrobimy bo u nas ostatnio znowu ciekło . Może od nas bezpośrednio przyjmą reklamacje..choć pewnie już dwa lata minęły.

Pytałam też A. jak będzie z oświetleniem wjazdu na naszą ulicę Arnikową (dawniej Alternatywy 4 :) ) bo przecież to Don't trust jest właścicielem pierwszej działki. Odpowiedzi się pewnie domyślacie.

... a tak poza tym to drugi raz w tym roku padła nam pompa w piecu...

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozmawiałam tydzień temu z A. i powiedział, że to firma icopal (montowali świetliki) nie chce przyjechać i ich naprawić. A czemu nie chce to zapomniałam w Andrzejki wywróżyć. Z tego co wiem, to trzeba tylko jakiś metalowy element zamienić na plastik. W wolnej chwili zadzwonię do nich i zapytam ile by kosztowała taka naprawa, może na własny koszt to zrobimy bo u nas ostatnio znowu ciekło . Może od nas bezpośrednio przyjmą reklamacje..choć pewnie już dwa lata minęły.

Pytałam też A. jak będzie z oświetleniem wjazdu na naszą ulicę Arnikową (dawniej Alternatywy 4 :) ) bo przecież to Don't trust jest właścicielem pierwszej działki. Odpowiedzi się pewnie domyślacie.

... a tak poza tym to drugi raz w tym roku padła nam pompa w piecu...

Ten Pan A. do już dawno sie z koniem na łby pozamieniał. Ja sprawę zgłosiłem już do odpowiednich instytucji państwowych. Czekam...

Dzisiaj w sprawie swietlika odbylem spotkanie z dyrektorem S.

Jego poziom beszczelnosci sięgnął granic. Na pytanie dlaczego od 17.01.2013 nic nie zrobili ze zgloszonym problemem odpowiedzial, ze to noe prawda. Po interweniowali przecież u wykonawcy ale teraz są w bardzo trudnej sytuacji finansowej i wykonawca nie chce dla nich pracowac. Żenada.

Super tak sobie przwciągać do końca rękojmi.

Niech to bedzie przestrogą dla wszystkich zainteresowanych zamieszkaniem na tym osiedlu!!!!!

Ten Pan A. do już dawno sie z koniem na łby pozamieniał. Ja sprawę zgłosiłem już do odpowiednich instytucji państwowych. Czekam...

Moja cierpliwość się już skończyła.... Nie respektowane reklamacje, brak kontaktu, nie odpowiadanie na maile, droga której nie ma a miała być, ciemno jak w .... na początku osiedla, itd.... Ile można???

Dlatego też napisałam do TV... mam kontakt z Panem z TVN i mam mu przesłać informacje oraz zdjęcia osiedla... Zobaczymy czy go zainteresuje temat...

Jakby co e-mail do Pana: [email protected]

Sukes!

Ostatnie spotkanie przyniosło oczekiwany rezultat i opaska od swietlika po prawie roku starań wymieniona.

Pozostaje mieć nadzieje ze to rozwiąże problem.

A dla nas zabrakło. Pół dnia w domu, no bo w końcu mówili że będą i przyszli...właściwie przyszedł Pan Kierownik i poinformował, że dla nas zabrakło. Ale będzie. Pewnie jutro. Więc czekamy:)

Hej,

czy ktoś z Was wie, czy 'opaski' od świetlika będą wymieniane we wszystkich domach? W końcu są w jakimś stopniu wadliwe. Czy wymieniać będą u tych osób. które zgłaszały reklamacje na cieknący świetlik? Z tego co słyszałem Trust dysponuje 20 sztukami i już wszystkie są rozdysponowane. Kolejne wymiany będą w bliżej nieokreślonej przyszłości...

Hej,

czy ktoś z Was wie, czy 'opaski' od świetlika będą wymieniane we wszystkich domach? W końcu są w jakimś stopniu wadliwe. Czy wymieniać będą u tych osób. które zgłaszały reklamacje na cieknący świetlik? Z tego co słyszałem Trust dysponuje 20 sztukami i już wszystkie są rozdysponowane. Kolejne wymiany będą w bliżej nieokreślonej przyszłości...

Nie zapeszając potwierdzam, że mam i jest lepiej. Na razie nic nie cieknie. Poczekamy na ujemne temperatury i wtedy przetestujemy w 100%.

• 3 years później...
Smród wędzarni i smog niezły tam macie od tych wszystkich kominków PM 10 i PM 2,5 dochodzi tam często do 200 µg/m3 http://airquality.pl/lubczykowa-gora

Ostatnio jak byłam u znajomej to oddychać nie szło i oczy łzawiły, jak wy tam wytrzymujecie?

Hmmm... Post dość mocno lecący trollem. Na tym forum od dawna nikt się nie udziela, nagle ktoś kto ma aż 5 aktywności na muratorze (w 2013 r. trollował restaurację Hacjedna) do znajomych przyjeżdża z miernikiem jakości powietrza i mu nagle oczy łzawią. Od prawie 5 lat nie widzę tam nikogo z maseczkami albo łzawiącymi notorycznie oczyma.

Wydaje mi się, że akurat ta część Poznania jest jedną z czystszych (np. w porównaniu do Antoninek, Kobylepole czy Swarzędz).

Widocznie konkurencja Trusta czegoś sprzedać nie może a na Arnikowej wszystko sprzedane to trzeba podkręcić czarny PR :D

Może na Morasku koło cmentarza dziury w ziemi się nie sprzedają albo na Sielawy/Karpia koło BROSa mają lepsze powietrze (i wodę w Warcie) a nie ma chętnych.

Swoją drogą, niezłe bzdury pokazuje ten czujnik "Lubczykowa Góra" na domku Radojewo 3E (o ile lokalizacja jest podana dobrze). Poziom zanieczyszczeń rośnie z 90 do 220 w ciągu minuty i znów spada do 80 po minucie. Te same, pokrywające się anomalie na wykresach PM 2.5, PM 10 i PM 1.0. Ciekawe kto takie bąki puszcza w poniedziałek w południe, bo to na pewno nie kominki na Arnikowej :D W tym samym czasie stacja na Polance pokazuje 30 µg/m3 PM 10 a u nas 200... tyle są warte tanie czujniki (pewnie laserowy). Nawet średniej jakości czujniki airly (które zawsze zawyżają jak jest np. mgła) nie pokazują takich dziwnych wartości w okolicy: https://map.airly.eu/pl/#latitude=52.43534&longitude=16.92426&id=2112

Powietrze na Arnikowej wbrew pozorom nie jest za czyste. Zimą wymieniam filtr w rekuperatorze co około 2-3 miesiące, jest czarny i śmierdzi sadzą (producent zaleca wymianę raz na pół roku). Zeszłej zimy, jak nie było wiatru i był alarm smogowy filtr zapchał się w 1 dzień - rekuperator "wył" bo silnik nie był w stanie ciągnąć powietrza przez zapchany filtr.