ancientslav 18.02.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witaj F3, Pracuję na dużej budowie, mam tutaj inspektorów w każdej branży...daj znać kiedy chciałbyś odbierać i w jakim zakresie (konsultacja, czy odbiór od dewelopera) to się popytam, kto jest dostępny i jakie chłopaki mają stawki Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F_3 18.02.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witaj F3, Pracuję na dużej budowie, mam tutaj inspektorów w każdej branży...daj znać kiedy chciałbyś odbierać i w jakim zakresie (konsultacja, czy odbiór od dewelopera) to się popytam, kto jest dostępny i jakie chłopaki mają stawki Ewa Dziękuję za info, w dniu jutrzejszym z samego rana mam zamiar pojawić się na budowie, dlatego będziemy mieli okazję się poznać i porozmawiać o tym. Z pozdrowieniami F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 18.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 polecam:1. kuchnie, szafy wnękowe: firma Płuciennik - właściciel Krzysztof Płuciennik - tel 601 971 125. Zrobił nam kuchnie, 3 szafy wnękowe i szafkę do łazienki. Siedzibę mają na Starołęce.2. schody, drzwi drewniane parkiety, listwy i rzeczy z drewna - Filip Postoł tel. 503 403 914. Na naszym "starym" mieszkaniu zrobili nam piękny parkiet dębowy a teraz zamówiliśmy u nich obłożenie schodów betonowych i 8 par drzwi drewnianych,listwy, no i drewutnie na drewno do kominka pewnie po wakacjach. Firma spod Gorzowa Wlk., ale często przyjeżdżają do Poznania no i ceny niższe niż poznańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 18.02.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jesteśmy właśnie na etapie ocieplenia dachu... Zamiast wełny prawdopodobnie będziemy zakładać piankę (czy płytę) PIR. Jest podobno lepsza, bo wełna z czasem się zsuwa no i jest znacznie grubsza. Mogę Ci podać namiar na kolegę, który będzie nam ocieplał dach. Przemek 602 702 900 (powołaj się na mnie Asia Walkowska) Natryskowo czy gotowe płyty między krokwie? Jeżeli natryskowo to dwie warstwy o różnych twardościach? Pracę i naprężenia więźby dachowej rozumiem macie na uwadze? Bo ja po rozmyślaniach i licznych opiniach stchórzyłem przed metodą natryskową. Pozostaję przy wełnie ( ecose) między i nakrokwiowo. Oczywiście poprawnie założonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 18.02.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Natryskowo czy gotowe płyty między krokwie? Jeżeli natryskowo to dwie warstwy o różnych twardościach? Pracę i naprężenia więźby dachowej rozumiem macie na uwadze? Bo ja po rozmyślaniach i licznych opiniach stchórzyłem przed metodą natryskową. Pozostaję przy wełnie ( ecose) między i nakrokwiowo. Oczywiście poprawnie założonej. Wiesz co, za dobrze się na tym nie znam, ale raczej nie natryskowo, tylko gotowe płyty... Mamy kolegę, który się tym zajmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 18.02.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 polecam: 1. kuchnie, szafy wnękowe: firma Płuciennik - właściciel Krzysztof Płuciennik - tel 601 971 125. Zrobił nam kuchnie, 3 szafy wnękowe i szafkę do łazienki. Siedzibę mają na Starołęce. 2. schody, drzwi drewniane parkiety, listwy i rzeczy z drewna - Filip Postoł tel. 503 403 914. Na naszym "starym" mieszkaniu zrobili nam piękny parkiet dębowy a teraz zamówiliśmy u nich obłożenie schodów betonowych i 8 par drzwi drewnianych,listwy, no i drewutnie na drewno do kominka pewnie po wakacjach. Firma spod Gorzowa Wlk., ale często przyjeżdżają do Poznania no i ceny niższe niż poznańskie. Hej. A wiesz może czy ten facet od kuchni, szaf wnękowych ma stronę internetową? Chodzi o to, żebym mogła sobie zobaczyć jakieś jego realizacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 18.02.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 http://www.pluciennik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 19.02.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 http://www.pluciennik.pl Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_1 19.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Mogę jeszcze polecić faceta od ogrzewania podłogowego - firma: Tomasz Świderski tel. 600 078 138, zrobił nam ogrzewanie podłogowe - sprawdzimy jak działa jak podłączą piec - oprócz tego położyli nam płytki,przenosili przyłącza do wody, zrobili ścianki kartonowo-gipsowe i sufity podwieszane; planuje ich też wziąć do malowania i tapetowania. Miałam wziąć inną firmę ale oni byli tańsi i raczej nie mam się do czego przyczepić. Tak naprawdę wszystko wyjdzie jak włączą media i zobaczymy,czy woda popłynie w kranach...i czy prąd będzie we wszystkich gniazdkach..... Zastanawiam się czy i kiedy będzie u nas dosęp do internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 19.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Mogę jeszcze polecić faceta od ogrzewania podłogowego - firma: Tomasz Świderski tel. 600 078 138, zrobił nam ogrzewanie podłogowe - sprawdzimy jak działa jak podłączą piec - oprócz tego położyli nam płytki,przenosili przyłącza do wody, zrobili ścianki kartonowo-gipsowe i sufity podwieszane; planuje ich też wziąć do malowania i tapetowania. Miałam wziąć inną firmę ale oni byli tańsi i raczej nie mam się do czego przyczepić. Tak naprawdę wszystko wyjdzie jak włączą media i zobaczymy,czy woda popłynie w kranach...i czy prąd będzie we wszystkich gniazdkach..... Zastanawiam się czy i kiedy będzie u nas dosęp do internetu? Internet będzie (Inea), tylko nie wiem kiedy... Co do ogrzewania podłogowego, płytek, sufitów podwieszanych to mamy już kogoś... Zastanawiamy się tylko co do stolarza od mebli kuchennych, szaf do zabudowy, itp... Ale dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 19.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie wiem jak ostatecznie będzie w użytkowaniu tych kuchni (mam nadzieję, że dobrze) ale jeśli chodzi o relację ceny do proponowanych rozwiązań i jednocześnie bardzo dobrej obsługi ze strony sprzedawcy to polecam: http://noblessa-design.pl/Ceny lekko wyższe niż u stolarzy ale teraz mają promocję i do mebli można sobie wybrać jeszcze sprzęt za 1 zł w różnych konfiguracjach (okap+zlew lub lodówka, piekarnik itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancientslav 26.02.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam, Skorzystaliśmy z oferty softwater i będziemy instalować stację uzdatniania wody w garażu (dzięki Kuba). Zalecenia dostawcy/producenta są takie, że o ile jest taka możliwość, warto urządzenie podłączyć do instalacji przed pierwszym wypełnieniem wodą co musiałoby się odbyć przed oddaniem lokalu. Oczywiście Trust jest przeciwny, ponieważ ze względu na możliwość uszkodzenia czy kradzieży, nie biorą odpowiedzialności za pozostawione mienie. Jak rozwiązujecie ten problem (Ci którzy instalują stację zmiękczania)? Chciałabym uniknąć napełniania twardą wodą instalacji ale jednocześnie nie chcę żeby ktoś ukradł sprzęt zanim zacznie pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachary1 26.02.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No to pozostaje nocne czuwanie, a na przyszłość maksymalna dyskrecja podczas planowania i montażu drogich urządzeń. A to, że producent zaleca nie znaczy, że tragedia się stanie jak trochę twardej wody w układzie się znajdzie. Piszę jako laik głęboko kwestionujący zasadność stosowania stacji zmiękczania czy uzdatniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 26.02.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam, Skorzystaliśmy z oferty softwater i będziemy instalować stację uzdatniania wody w garażu (dzięki Kuba). Zalecenia dostawcy/producenta są takie, że o ile jest taka możliwość, warto urządzenie podłączyć do instalacji przed pierwszym wypełnieniem wodą co musiałoby się odbyć przed oddaniem lokalu. Oczywiście Trust jest przeciwny, ponieważ ze względu na możliwość uszkodzenia czy kradzieży, nie biorą odpowiedzialności za pozostawione mienie. Jak rozwiązujecie ten problem (Ci którzy instalują stację zmiękczania)? Chciałabym uniknąć napełniania twardą wodą instalacji ale jednocześnie nie chcę żeby ktoś ukradł sprzęt zanim zacznie pracować Witam Wszystkich, u mnie jest podobnie, rzutem na taśmę i bez konieczności rozkuwania podłogi zdecydowaliśmy o skorzystaniu z oferty i w sumie nie zastanawiałem się nad tym, że ktoś może sobie przywłaszczyć jakiś element z zestawu..., ale słuszna uwaga. Myślę, że u nas (w 19 ) zarówno u Ciebie Ewa, jak i u nas za chwilę zamontują bramy garażowe i drzwi, więc raczej segmenty będa pozamykane. Jeśli się mylę to pozostaje nam wiara w uczciwość osób pracujących na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 26.02.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie jestem pewien ale chyba jak dom ma już drzwi i bramę to można ubezpieczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 02.03.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam, Skorzystaliśmy z oferty softwater i będziemy instalować stację uzdatniania wody w garażu (dzięki Kuba). Zalecenia dostawcy/producenta są takie, że o ile jest taka możliwość, warto urządzenie podłączyć do instalacji przed pierwszym wypełnieniem wodą co musiałoby się odbyć przed oddaniem lokalu. Oczywiście Trust jest przeciwny, ponieważ ze względu na możliwość uszkodzenia czy kradzieży, nie biorą odpowiedzialności za pozostawione mienie. Jak rozwiązujecie ten problem (Ci którzy instalują stację zmiękczania)? Chciałabym uniknąć napełniania twardą wodą instalacji ale jednocześnie nie chcę żeby ktoś ukradł sprzęt zanim zacznie pracować Rozmawiałem o tym w ostatni piątek z kierownikiem budowy. On z kolei radził, aby nie instalować filtra od razu, ponieważ w rurach są nieczystości i lepiej na początku pozwolić, aby te zabrudzenia wypłukała woda, bo inaczej to wszystko nam zostanie w filtrze... W sumie to chyba logiczne co Kierownik powiedział... Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 03.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Trzeba zapytac goscia od filtrow co on sadzi o argumentacji kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 10.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 hej. wiem, że niektórzy z Was robią sobie antresole w górnych pokojach... czy możecie dać jakieś namiary na firmy, które coś takiego robią? będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.w 06.04.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 powiedzcie/napiszcie mi drodzy Forumowicze, czy macie już parapety wewnętrzne... Jeśli tak, to czy macie parapety od Trusta, czy może sami sobie zamówiliście... Będę wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos1 06.04.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 powiedzcie/napiszcie mi drodzy Forumowicze, czy macie już parapety wewnętrzne... Jeśli tak, to czy macie parapety od Trusta, czy może sami sobie zamówiliście... Będę wdzięczna... Asia, my zrezygnowaliśmy z parapetów wewnętrznych Trusta i będziemy montować własne z kamienia bądź konglomeratu. Jeszcze nie orientowałem się w ofertach firm. Dzięki za firmę od połaciówek - super obsługa, towar zamówiony Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts