zorza77 12.02.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam serdecznie. Projekt prawie gotowy. Zaczynam przygodę z budową domu w Radości. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej Radościan potrzebujących wsparcia i wymiany doświadczeń. Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorza77 19.02.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Czy nikt nie buduje w Radości? Chciałam spytać o Urząd w Wawrze. 5 lat czekaliśmy na warunki... Boję się, że z PnB jest podobnie? Jakie są Wasze doświadczenia z urzędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 15.03.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam serdecznie. Projekt prawie gotowy. Zaczynam przygodę z budową domu w Radości. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej Radościan potrzebujących wsparcia i wymiany doświadczeń. Zapraszam do dyskusji jeśli chodzi o budowę to mogę Ci polecić np dobrą betoniarnie z Jatnego, REDEK właściciel bodajże ma na imię JAKUB, mila obsługa, dobra cena, bdb jakość towaru potwierdzona certyfikatem (robiłem próbki B 20 wyszło mi B 23,5), są punktualni, POLECAM nr tel 603 172 216 mogę polecić także bardzo dobrą i za rozsądne pieniądze ekipę budowlaną ale to jak chcesz mogę na maila podrzucić aktualnie nie mam przy sobie nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 04.05.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Witam ! Co prawda buduję w Międzylesiu, ale UM ten sam Papiery na PnB złożone 14.02 do dziś nie mam PnB :(, od dwóch tygodni słyszę, że już nie mają uwag, tylko muszą napisać treść decyzji, ale są zawaleni robotą i tak w kółko co kilka dni to samo słyszę. Magiczne 65 dni minęły już przeszło 10 dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorza77 06.05.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam ! Co prawda buduję w Międzylesiu, ale UM ten sam Papiery na PnB złożone 14.02 do dziś nie mam PnB :(, od dwóch tygodni słyszę, że już nie mają uwag, tylko muszą napisać treść decyzji, ale są zawaleni robotą i tak w kółko co kilka dni to samo słyszę. Magiczne 65 dni minęły już przeszło 10 dni temu. Cieszę się, że ktoś jednak trafił na forum Radościan Co do urzędu to faktycznie trzeba duuuużo cierpliwości. Nie ma innej możliwości, bo nie ma na nich sposobu. Nie boją się nawet Delegatury. Czekaliśmy 5 lat na wydanie warunków... Ciesz się, że nie mają uwag. Przynajmniej wiesz, że dostaniesz pozwolenie. Ja się martwię, że coś znajdą i znowu nas przetrzymają. Niestety dopiero będziemy składać papiery za jakieś dwa tygodnie jak architekt się dobrze spisze Jesienią chcielibyśmy zrobić wykop i piwnice. Trzymam kciuki i życzę szybkiego wydania PnB. Ruszacie od razu z budową? Przy okazji spytam, macie może jakieś rozeznanie na temat szkół w Radości, czy Miedzeszynie? Będę słała dzeci do podstawówki i gimnazjum. Będziemy też szukać w przyszłe wakacje czegoś do wynajęcia na czas budowy w Radości, czy bliskich okolicach. Może ktoś będzie w tym czasie zwalniał mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 06.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 WZ - 5 lat , o 2 latach słyszałem, ale, żeby 5 lat i to w mieście stołecznym .. tym bardizej, że maja uchwalone studium. U mnie był MpZP więc jeden problem mniej, ja jednak czując niechęć do UM papiery złożyłem przez pełnomocnika, który dogladał i uzupełniał papiery jak była taka konieczność W sumie i tak gładko poszło tylko te czekanie Z budową planuję ruszyć czerwiec - lipiec tak mam podpisaną umowę z wykonawcą. Odnośnie szkół nie pomogę, jeszcze nie orientowałem się a tym bardziej mnie będą przedszkola interesować póki co (podobno są ) Pozdrawiam i życzę wytrwałości w UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maljur 29.10.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Witam,chętnie kupię garaż po budowie. Tel. 607 708 102. PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 21.11.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ja na warunki zabudowy dla rodzinnej działki w okolicach hotelu Boss czekałem 1.5 roku. Sąsiad podobnie. Dostałem odmowę Kupiłem inną działkę z WZ. Tamta poleży jako inwestycja PNB złożyłem na początku lipca. Decyzje dostałem na początku listopada. Lekko nie było Gmina dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 30.03.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 SPRZEDAM OKAZYJNIE materiały budowlane za 1/3 wartości rynkowej ( całość tylko 1600 PLN )( większość pustaków jest jeszcze na oryginalnych paletach, pozostałe pozycje oryginalnie zapakowane ) --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 250/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 230 sztuk ( zużycie 10,5 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 300/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 450 sztuk ( zużycie 16 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php --- Pustaki wentylacyjne uniwersalne, wym 188x188x250 fi 150 - prod CERPOL-Kozłowice( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )- 105 sztuk ( 1 mb = 4 szt ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-wentylacyjny.php --- Cegła pełna - ok 100 szt --- Obróbka kominowa uniwersalna FAKRO GZK-AV - kolor czarny matowy2 komplety w opakowaniach fabrycznych http://www.fakro.pl/htmlpl/945.php --- Folia paroprzepuszczalna dachowa MARMA-LENKO MSL98 3 rolki fabryczne po 75 m2 http://www.marma.com.pl/pl/2,9,250,254/254/ MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY DOWOLNEJ ILOŚCI Z POWYŻSZEGO PO UZGODNIENIU ODBIÓR: 05-074 HALINÓW tel. kont: 500 053 934 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts