Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapraszamy do wymiany doświadczeń.

Recommended Posts

• 4 weeks później...
Witam serdecznie. Projekt prawie gotowy. Zaczynam przygodę z budową domu w Radości. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej Radościan potrzebujących wsparcia i wymiany doświadczeń. Zapraszam do dyskusji :welcome:

jeśli chodzi o budowę to mogę Ci polecić np dobrą betoniarnie z Jatnego, REDEK właściciel bodajże ma na imię JAKUB, mila obsługa, dobra cena, bdb jakość towaru potwierdzona certyfikatem (robiłem próbki B 20 wyszło mi B 23,5), są punktualni, POLECAM nr tel 603 172 216

mogę polecić także bardzo dobrą i za rozsądne pieniądze ekipę budowlaną ale to jak chcesz mogę na maila podrzucić aktualnie nie mam przy sobie nr telefonu.

• 1 month później...

Witam !

Co prawda buduję w Międzylesiu, ale UM ten sam :(

Papiery na PnB złożone 14.02 do dziś nie mam PnB :(:(, od dwóch tygodni słyszę, że już nie mają uwag, tylko muszą napisać treść decyzji, ale są zawaleni robotą i tak w kółko co kilka dni to samo słyszę. Magiczne 65 dni minęły już przeszło 10 dni temu.

Witam !

Co prawda buduję w Międzylesiu, ale UM ten sam :(

Papiery na PnB złożone 14.02 do dziś nie mam PnB :(:(, od dwóch tygodni słyszę, że już nie mają uwag, tylko muszą napisać treść decyzji, ale są zawaleni robotą i tak w kółko co kilka dni to samo słyszę. Magiczne 65 dni minęły już przeszło 10 dni temu.

Cieszę się, że ktoś jednak trafił na forum Radościan :) Co do urzędu to faktycznie trzeba duuuużo cierpliwości. Nie ma innej możliwości, bo nie ma na nich sposobu. Nie boją się nawet Delegatury. Czekaliśmy 5 lat na wydanie warunków... Ciesz się, że nie mają uwag. Przynajmniej wiesz, że dostaniesz pozwolenie. Ja się martwię, że coś znajdą i znowu nas przetrzymają. Niestety dopiero będziemy składać papiery za jakieś dwa tygodnie jak architekt się dobrze spisze :) Jesienią chcielibyśmy zrobić wykop i piwnice. Trzymam kciuki i życzę szybkiego wydania PnB. Ruszacie od razu z budową?

Przy okazji spytam, macie może jakieś rozeznanie na temat szkół w Radości, czy Miedzeszynie? Będę słała dzeci do podstawówki i gimnazjum. Będziemy też szukać w przyszłe wakacje czegoś do wynajęcia na czas budowy w Radości, czy bliskich okolicach. Może ktoś będzie w tym czasie zwalniał mieszkanie?

WZ - 5 lat :o, o 2 latach słyszałem, ale, żeby 5 lat i to w mieście stołecznym .. tym bardizej, że maja uchwalone studium.

U mnie był MpZP więc jeden problem mniej, ja jednak czując niechęć do UM papiery złożyłem przez pełnomocnika, który dogladał i uzupełniał papiery jak była taka konieczność :) W sumie i tak gładko poszło tylko te czekanie :(

Z budową planuję ruszyć czerwiec - lipiec tak mam podpisaną umowę z wykonawcą.

Odnośnie szkół nie pomogę, jeszcze nie orientowałem się a tym bardziej mnie będą przedszkola interesować póki co (podobno są :))

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w UM.

• 5 months później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...

SPRZEDAM OKAZYJNIE materiały budowlane za 1/3 wartości rynkowej ( całość tylko 1600 PLN )

( większość pustaków jest jeszcze na oryginalnych paletach, pozostałe pozycje oryginalnie zapakowane )

--- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 250/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice

( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )

- 230 sztuk ( zużycie 10,5 sztuk na m2 )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php

--- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 300/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice

- 450 sztuk ( zużycie 16 sztuk na m2 )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php

--- Pustaki wentylacyjne uniwersalne, wym 188x188x250 fi 150 - prod CERPOL-Kozłowice

- 105 sztuk ( 1 mb = 4 szt )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-wentylacyjny.php

--- Cegła pełna - ok 100 szt

--- Obróbka kominowa uniwersalna FAKRO GZK-AV - kolor czarny matowy

2 komplety w opakowaniach fabrycznych

http://www.fakro.pl/htmlpl/945.php

--- Folia paroprzepuszczalna dachowa MARMA-LENKO MSL98

3 rolki fabryczne po 75 m2

http://www.marma.com.pl/pl/2,9,250,254/254/

MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY DOWOLNEJ ILOŚCI Z POWYŻSZEGO PO UZGODNIENIU

ODBIÓR: 05-074 HALINÓW

tel. kont: 500 053 934