Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witajcie Wielkopolanie.

szopen

Recommended Posts

Stworzyłem nową grupę celem ogólnej wymiany doświadczeń, poglądów, kontaktów itd.

Sprawdzałem istniejące grupy z naszego terenu ale raczej mało to aktywne bo pewnie większość dawno już zamieszkała w swoich domach i o forum zapomniało.

Myślę, że w grupie będzie łatwiej dowiedzieć się gdzie i ile za materiał czy usługę lub wymienić się kontaktami i polecić sprawdzonego fachowca/wykonawce.

Osobiście mam już pozwolenie na budowę i teraz czekam na pogodę. Między czasie staram się znaleźć jakąś ekipę. Prowadzę, negocjuję ale jeszcze wybór nie padł.

Nasz projekt to http://projekty.muratordom.pl/projekt_noc-ksiezycowa,1260,0,0.htm. Plan na ciepły dom dlatego wybraliśmy taką prostą bryłę bez zbędnych pierdół.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Wielkopolan i nie tylko.

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Cieszę się , że powstała grupa budujących z wielkopolski 2013, przeczytałam wszystkie poprzednie i podobało mi się jak tam funkcjonowała wymiana doświadczeń. My w tym roku chcemy kontynuować budowę (tzn. mamy wymurowane fundamenty) niestety pogoda nie sprzyja. A w jakim rejonie wlkp. budujecie?

• 2 weeks później...

Wykonujemy posadzki (wylewki) maszynowe mixokretem w domach, biurach, halach, blokach. Mamy duże doświadczeniu w posadzkach maszynowych, nasze posadzki robimy z najlepszych materiałów dlatego posadzki są bardzo wytrzymałe dodatkowo wykfalifikowana ekipa zrobi posadzkę szybko, sprawnie, równo. Dojedziemy bezpłatnie do klienta w celu doradzenia i omówienia szczegółów. Firma PosGlanc to gwarancja dobrze wykonanej usługi w przystępnej cenie. Doradzimy w doborze materiałów lub sami zamówimy materiał. Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. Zadzwoń pod numer 723-338-141 Więcej informacji na naszej stronie http://www.posglanc.pl Zapraszam do obejrzenia filmu jak wykonuje się posadzki maszynowe http://www.youtube.com/watch?v=YvCu

wykonujemy posadzki w woj. wielkopolskim zapraszam do współpracy

Witam witam,

ja co prawda buduję od listopada 2011, ale jeszcze trochę zostało do zrobienia. Kierownika mogę polecić i jeszcze kilka innych sprawdzonych ekip i dostawców towaru. Jak kogoś będzie interesowało to niech pisze na PW, w czym będę umiał to pomogę. A kierownicy biorą 1,5-2 ale są tylko od wypełniania dziennika i na budowie ich nie zobaczycie albo trochę więcej i są na każdy telefon na budowie. Ja w kastingu na kierowników miałem miszcza, który zawołał 12 tyś., z zastrzeżeniem, że budowa nie może trwać dłużej niż 2lata, a płatność to już w ogóle masakra ;)

Witam witam,

ja co prawda buduję od listopada 2011, ale jeszcze trochę zostało do zrobienia. Kierownika mogę polecić i jeszcze kilka innych sprawdzonych ekip i dostawców towaru. Jak kogoś będzie interesowało to niech pisze na PW, w czym będę umiał to pomogę. A kierownicy biorą 1,5-2 ale są tylko od wypełniania dziennika i na budowie ich nie zobaczycie albo trochę więcej i są na każdy telefon na budowie. Ja w kastingu na kierowników miałem miszcza, który zawołał 12 tyś., z zastrzeżeniem, że budowa nie może trwać dłużej niż 2lata, a płatność to już w ogóle masakra ;)

Hej, to ja poproszę namiary na fajnego kierownika który nie będzie tylko od papierów :) oraz na sprawdzone ekipy i dostawców towarów :)

Z góry dzięki.

Ja to chyba zaczynam w przyszłym tygodniu. Miało być w tym ale jak byłem zgłosić rozpoczęcie budowy w UM to się okazało, że jeszcze kilka kwitów jest do załatwienia.

Tak czy owak jutro 04.04.13 będę grodził teren budowy a pewnie w piątek wjedzie koparka do zebrania humusu.

ogrodzenie siatka leśna + słupki sosnowe? masz jakis namiar na towar czy z allegro siatkę kupowałeś?

a gdzie się budujesz?

ogrodzenie siatka leśna + słupki sosnowe? masz jakis namiar na towar czy z allegro siatkę kupowałeś?

a gdzie się budujesz?

A czy ktoś się orientuj czy jest jakiś przepis mówiący o tym że plac budowy powinien być ogrodzony?

Cały czas się zastanawiam czy robić tą siatkę leśną.

Marcin

QiWitam.Chętnie przyłączm się do nowopowstałej grupy.Budowa rozpoczętą w zeszłym roku,projekt indywidualny.Obecnie jestem na etapie zakończenia prac związanych z ociepleniem stropodachu i suchą zabudową z płyt gk.W Poznaniu mieszkam od niedawna i przy budowie sporo korzystam z forum.W ten sposób zdobyłem namiary na hurtownie i wykonawców poszczególnych etapów budowy.Nie wszyscy okazali się godni polecenia,ale trafiłem też na paru faktycznie solidnych i fachowych firm.Z czystym sumieniem mogę polecić mojego kierbida-Zbyszek Konieczny tel.604 175 485.

a gdzie się budujesz?

Buduję w Poznaniu (Umultowo) a siatkę + słupki dostałem w promocyjnej cenie ;)

http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-inne/poznan/slupki-kolki-paliki-drewniane-lisciaste-producent-promocja-466028862#

Świder do gruntu z wypożyczalni z Obornickiej za warsztatem samochodowym Taurus. 70pln/doba

A czy ktoś się orientuj czy jest jakiś przepis mówiący o tym że plac budowy powinien być ogrodzony?

Cały czas się zastanawiam czy robić tą siatkę leśną.

Marcin

Witaj.

Nie jestem pewny a sprawdzać mi się nie chce ale chyba na pozwoleniu na budowę jest jakiś zapis o zabezpieczeniu placu. Poza tym przy wykopach fundamentów itd to dla świętego spokoju lepiej teren zabezpieczyć.

Pzdr.

w pozwoleniu na budowę jest zapis o ogrodzeniu terenu. poza tym rzeczywiście lepiej zabezpieczyć... mimo że działka jest terenem prywatnym i na co komu łażenie po moim terenie ALE jak coś się stanie takiemu patafianowi to można ładnie sobie nabruździć. bo wiadomo że przed kradzieżą nic nie uchroni:)