stam222 14.03.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Stworzyłem nową grupę celem ogólnej wymiany doświadczeń, poglądów, kontaktów itd.Sprawdzałem istniejące grupy z naszego terenu ale raczej mało to aktywne bo pewnie większość dawno już zamieszkała w swoich domach i o forum zapomniało.Myślę, że w grupie będzie łatwiej dowiedzieć się gdzie i ile za materiał czy usługę lub wymienić się kontaktami i polecić sprawdzonego fachowca/wykonawce.Osobiście mam już pozwolenie na budowę i teraz czekam na pogodę. Między czasie staram się znaleźć jakąś ekipę. Prowadzę, negocjuję ale jeszcze wybór nie padł.Nasz projekt to http://projekty.muratordom.pl/projekt_noc-ksiezycowa,1260,0,0.htm. Plan na ciepły dom dlatego wybraliśmy taką prostą bryłę bez zbędnych pierdół.Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Wielkopolan i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 19.03.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 No i co, nie ma żadnych Pyrlandczyków rozpoczynających w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajand 21.03.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No i co, nie ma żadnych Pyrlandczyków rozpoczynających w tym roku? witam, ja tez w tym roku zaczynam. narazie jestem na etapie wyboru projektu i ekipy ktora mi zbudoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katasza 21.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam! Cieszę się , że powstała grupa budujących z wielkopolski 2013, przeczytałam wszystkie poprzednie i podobało mi się jak tam funkcjonowała wymiana doświadczeń. My w tym roku chcemy kontynuować budowę (tzn. mamy wymurowane fundamenty) niestety pogoda nie sprzyja. A w jakim rejonie wlkp. budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 21.03.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ja jestem z Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 01.04.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Hej, ja będę budował w tym roku w Garbach (Swarzędz).Start planuje na początek czerwca. Aktualnie jestem na etapie papierków.Buduje zmodyfikowaną wersję tego domku http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt-wariant-ii,1050,0,0.htmZ czego budujecie swoje domki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 02.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Wykonujemy posadzki (wylewki) maszynowe mixokretem w domach, biurach, halach, blokach. Mamy duże doświadczeniu w posadzkach maszynowych, nasze posadzki robimy z najlepszych materiałów dlatego posadzki są bardzo wytrzymałe dodatkowo wykfalifikowana ekipa zrobi posadzkę szybko, sprawnie, równo. Dojedziemy bezpłatnie do klienta w celu doradzenia i omówienia szczegółów. Firma PosGlanc to gwarancja dobrze wykonanej usługi w przystępnej cenie. Doradzimy w doborze materiałów lub sami zamówimy materiał. Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. Zadzwoń pod numer 723-338-141 Więcej informacji na naszej stronie http://www.posglanc.pl Zapraszam do obejrzenia filmu jak wykonuje się posadzki maszynowe http://www.youtube.com/watch?v=YvCu wykonujemy posadzki w woj. wielkopolskim zapraszam do współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata i maiej 03.04.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 witam serdecznie. też czekamy na sprzyjające warunki atmosferyczne:) budowa w Zalasewie. ekipa wybrana i nic tylko spoglądac w niebo czy już słońce już się przebiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 03.04.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 witam, będę śledził wasze poczynania w tym temacie Chętnie także pomogę z materiałem jeśli ktoś będzie chętny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 03.04.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja to chyba zaczynam w przyszłym tygodniu. Miało być w tym ale jak byłem zgłosić rozpoczęcie budowy w UM to się okazało, że jeszcze kilka kwitów jest do załatwienia.Tak czy owak jutro 04.04.13 będę grodził teren budowy a pewnie w piątek wjedzie koparka do zebrania humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 03.04.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Macie namiary na jakiegoś dobrego kierownika budowy?Ile płacicie swoim kierownikom? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 03.04.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja dziś miałem rozmowę z jednym ale zaśpiewał 6-8 tys. więc szybko podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoWLKP 04.04.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam witam, ja co prawda buduję od listopada 2011, ale jeszcze trochę zostało do zrobienia. Kierownika mogę polecić i jeszcze kilka innych sprawdzonych ekip i dostawców towaru. Jak kogoś będzie interesowało to niech pisze na PW, w czym będę umiał to pomogę. A kierownicy biorą 1,5-2 ale są tylko od wypełniania dziennika i na budowie ich nie zobaczycie albo trochę więcej i są na każdy telefon na budowie. Ja w kastingu na kierowników miałem miszcza, który zawołał 12 tyś., z zastrzeżeniem, że budowa nie może trwać dłużej niż 2lata, a płatność to już w ogóle masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 04.04.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam witam, ja co prawda buduję od listopada 2011, ale jeszcze trochę zostało do zrobienia. Kierownika mogę polecić i jeszcze kilka innych sprawdzonych ekip i dostawców towaru. Jak kogoś będzie interesowało to niech pisze na PW, w czym będę umiał to pomogę. A kierownicy biorą 1,5-2 ale są tylko od wypełniania dziennika i na budowie ich nie zobaczycie albo trochę więcej i są na każdy telefon na budowie. Ja w kastingu na kierowników miałem miszcza, który zawołał 12 tyś., z zastrzeżeniem, że budowa nie może trwać dłużej niż 2lata, a płatność to już w ogóle masakra Hej, to ja poproszę namiary na fajnego kierownika który nie będzie tylko od papierów oraz na sprawdzone ekipy i dostawców towarów Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata i maiej 05.04.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ja to chyba zaczynam w przyszłym tygodniu. Miało być w tym ale jak byłem zgłosić rozpoczęcie budowy w UM to się okazało, że jeszcze kilka kwitów jest do załatwienia. Tak czy owak jutro 04.04.13 będę grodził teren budowy a pewnie w piątek wjedzie koparka do zebrania humusu. ogrodzenie siatka leśna + słupki sosnowe? masz jakis namiar na towar czy z allegro siatkę kupowałeś? a gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 05.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 ogrodzenie siatka leśna + słupki sosnowe? masz jakis namiar na towar czy z allegro siatkę kupowałeś? a gdzie się budujesz? A czy ktoś się orientuj czy jest jakiś przepis mówiący o tym że plac budowy powinien być ogrodzony? Cały czas się zastanawiam czy robić tą siatkę leśną. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 05.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 QiWitam.Chętnie przyłączm się do nowopowstałej grupy.Budowa rozpoczętą w zeszłym roku,projekt indywidualny.Obecnie jestem na etapie zakończenia prac związanych z ociepleniem stropodachu i suchą zabudową z płyt gk.W Poznaniu mieszkam od niedawna i przy budowie sporo korzystam z forum.W ten sposób zdobyłem namiary na hurtownie i wykonawców poszczególnych etapów budowy.Nie wszyscy okazali się godni polecenia,ale trafiłem też na paru faktycznie solidnych i fachowych firm.Z czystym sumieniem mogę polecić mojego kierbida-Zbyszek Konieczny tel.604 175 485. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 05.04.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 ogrodzenie siatka leśna + słupki sosnowe? masz jakis namiar na towar czy z allegro siatkę kupowałeś? a gdzie się budujesz? Buduję w Poznaniu (Umultowo) a siatkę + słupki dostałem w promocyjnej cenie http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-inne/poznan/slupki-kolki-paliki-drewniane-lisciaste-producent-promocja-466028862# Świder do gruntu z wypożyczalni z Obornickiej za warsztatem samochodowym Taurus. 70pln/doba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 05.04.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 A czy ktoś się orientuj czy jest jakiś przepis mówiący o tym że plac budowy powinien być ogrodzony? Cały czas się zastanawiam czy robić tą siatkę leśną. Marcin Witaj. Nie jestem pewny a sprawdzać mi się nie chce ale chyba na pozwoleniu na budowę jest jakiś zapis o zabezpieczeniu placu. Poza tym przy wykopach fundamentów itd to dla świętego spokoju lepiej teren zabezpieczyć. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata i maiej 05.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 w pozwoleniu na budowę jest zapis o ogrodzeniu terenu. poza tym rzeczywiście lepiej zabezpieczyć... mimo że działka jest terenem prywatnym i na co komu łażenie po moim terenie ALE jak coś się stanie takiemu patafianowi to można ładnie sobie nabruździć. bo wiadomo że przed kradzieżą nic nie uchroni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts