AsiaSebastian 12.06.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam:))Buduję w Koninie od kwietnia 2013:))) Dziennik Budowy:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209886-DOM-E-118-z-pracowni-e-domy-budowa-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniahm 13.06.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Witam, na jesień chcemy rozpocząć budowę domu pod Poznaniem czy możecie podać ekipy budowlane które polecacie? Zastanawialiśmy się nad kompleksowym wybudowaniem przez Jandach lub Probud poznań ale są skrajne zdania na temat tych firm może ktoś z nimi budował może coś powiedzieć? Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARJ 16.06.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam wszystkich !! Również planujemy rozpocząć w tym sezonie budowę w Komornikach. Plan do końca roku SSO. Projekt Archona Miniaturka 2 (N) http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-miniaturka-2-n-termo/m7801f91f8ea28 powodzenia życzę Wszystkim Budującym i sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARJ 16.06.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam, na jesień chcemy rozpocząć budowę domu pod Poznaniem czy możecie podać ekipy budowlane które polecacie? Zastanawialiśmy się nad kompleksowym wybudowaniem przez Jandach lub Probud poznań ale są skrajne zdania na temat tych firm może ktoś z nimi budował może coś powiedzieć? Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie informacje miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać z firmą JANDACH (plewiska) odnośnie wykonania domu do stanu deweloperskiego. Z jednej strony mozna zrozumiec ze dla takiej firmy wykonanie takiego małego domku to żadna ciekawa robota, ale traktowanie klienta juz na etapie wyceny jak "zło konieczne" to troche przesada. Własciciel podczas rozmowy "na fochu", odnośnie wyceny nie przygotowana na umowiony termin dwa razy przekładana, teksty typu "to niech pan zadzwoni w przyszlym tygodniu i sie przypomni". w koncu otrzymana wycena i dla porownania koszt SSO obliczony przez nich 230 tys zł netto, a inne wyceny oscylują od ok 160 tys zł netto. Jak poprosiłem o szczegółowie rozbicie na pozycje, materiał i robocizne to usłyszałem ze takie cos „proszę pana to kosztuje 2 tys zł.” MASAKRA NIE POLECAM, strata czasu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniahm 16.06.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać z firmą JANDACH (plewiska) odnośnie wykonania domu do stanu deweloperskiego. Z jednej strony mozna zrozumiec ze dla takiej firmy wykonanie takiego małego domku to żadna ciekawa robota, ale traktowanie klienta juz na etapie wyceny jak "zło konieczne" to troche przesada. Własciciel podczas rozmowy "na fochu", odnośnie wyceny nie przygotowana na umowiony termin dwa razy przekładana, teksty typu "to niech pan zadzwoni w przyszlym tygodniu i sie przypomni". w koncu otrzymana wycena i dla porownania koszt SSO obliczony przez nich 230 tys zł netto, a inne wyceny oscylują od ok 160 tys zł netto. Jak poprosiłem o szczegółowie rozbicie na pozycje, materiał i robocizne to usłyszałem ze takie cos „proszę pana to kosztuje 2 tys zł.” MASAKRA NIE POLECAM, strata czasu ! Dziękuję za informację w takim razie nie będę nawet do nich pisać, szkoda czasu i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 24.06.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 A mi właśnie zaczyna powoli znikać ekipa (rodzina rodziny), która miała mi robić dom i wygląda na to, że budowa się sporo opóźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 29.06.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Było sobie trzech sąsiadów, którzy otrzymali identyczne warunki zabudowy. Sąsiad z prawej dostał polecenie dostarczenia opinii Wydziału Gospodarki Żywnościowej, sąsiadowi z lewej klepnęli wszystko bez dostarczania opinii, a nieszczęśliwy facet w środku (czyli ja) właśnie w ciągu 10 dni ma opinię dostarczyć, z czym jest problem, bo wszyscy są na urlopach a opinia zagrzebana gdzieś w archiwach. Zaiste, jeszcze się taki w naszej umiłowanej ojczyźnie nie narodził, co by urzędom dogodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 30.06.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Masz rację, żeby przebrnąć przez tą biurokratyczną machinę to trzeba mieć naprawdę dużo silnej woli i samo zaparcia .... brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klamath 04.07.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam,Czy ktoś miał do czynienia z firmą budowlaną RAMAR-BUD z Poznania ? http://www.ramar-bud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 29.07.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mam, mam, mam pozwolenie na budowę! Juhuu! Teraz tylko żona musi odebrać powiadomienie z poczty i 14 dni czekania na uprawomocnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K2_P 29.07.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mam, mam, mam pozwolenie na budowę! Juhuu! Teraz tylko żona musi odebrać powiadomienie z poczty i 14 dni czekania na uprawomocnienie. Witam, proszę tylko jeszcze pamiętać o zgłoszeniu do nadzoru budowlanego co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem prac budowlanych danych kierownika budowy jak i planu BIOZ. Potem można rozpoczynać prace. Pozdrawiam [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 09.08.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gdzie kupiliście okna do domu?Szukam takich troszkę lepszych na profilach 80mm wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 16.08.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja okien nie kupowałem jeszcze i w tym roku chyba nie zamierzam. Mam SSO i tak to postoi przez zimę a wiosną ruszam dalej z nadzieją, że uda nam się wprowadzić w 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 16.08.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja okien nie kupowałem jeszcze i w tym roku chyba nie zamierzam. Mam SSO i tak to postoi przez zimę a wiosną ruszam dalej z nadzieją, że uda nam się wprowadzić w 2014. Ja mam ambitny plan SSZ + elektryka i tynki. Zobaczymy czy się uda. Wstępnie po małych negocjacjach najelszą ofertę na okna na profilach veka 90+ dostalem w Stolpoz na ulicy nowina 23. Zobaczymy czy będę ich chwalił jak zamontują. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 16.08.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nie wiem czy to ambitny plan ale po wielu rozmowach , zalecane jest "wysezonowanie" nowo budowanego domu. Ma to na celu odparowanie ścian, jakiś tam z wiązek z osiadaniem budynku itd.Swoją drogą dobre okna wybrałeś, tez będę się rozglądał za czymś porządniejszym niż standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitri4 20.08.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Nie wiem czy to ambitny plan ale po wielu rozmowach , zalecane jest "wysezonowanie" nowo budowanego domu. Ma to na celu odparowanie ścian, jakiś tam z wiązek z osiadaniem budynku itd. Swoją drogą dobre okna wybrałeś, tez będę się rozglądał za czymś porządniejszym niż standard. Hej, dom pracuje i siada przez około 15 lat mam nadzieje że nie chcesz tyle czekać A tak serio to ja wykonuje tylko część prac teraz. Także chce aby dom sobie postał surowy chodź jedną zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona852 25.08.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Gdzie kupiliście okna do domu? Szukam takich troszkę lepszych na profilach 80mm wzwyż. Ja już mam zamontowane okna - zdecydowaliśmy się na okna vetrex v 90+ realizacja przez firmę Stol-poz. Na razie jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 31.08.2013 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 U mnie skończyli tynki cem-wap maszynowe jestem bardzo zadowolony z ekipy, tynki są proste choć ściany miałem różne ale tynkarze wszystko wyprowadzili jestem bardzo z nich zadowolony, na budowie pozostawili porządek, ekipa miła, zgrana, nie pijąca naprawdę godna polecenia, można obejrzeć ich prace u mnie okolice Tuliszkowa, ich numer 509-115-747 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqa7 29.09.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam wszystkich.Szukam dobrych okien PCV. Kogo polecacie w Poznaniu? Myślałam o Variant lub Dobroplast ale po przeczytaniu opini szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.09.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Przeszukaj białą listę wielkopolski tam zachwalają jakąś kobitkę z Gniezna, ponoć bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts