Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materiały, hurtownie itd.

szopen

Recommended Posts

Poprzedni temat chciałbym potraktować jako "przywitalnie" a tutaj możemy wymieniać się cenami w danych hurtowniach oraz innymi materiałami potrzebnymi na budowie i przy budowie.

Myślę, że każda informacja jest/będzie mile widziana.

Od razu zacznę od siatki leśnej+kołeczki, którą kupiłem na gumtree.

http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-inne/poznan/slupki-kolki-paliki-drewniane-lisciaste-producent-promocja-466028862#

• 2 weeks później...
robiąc elektrykę i hydraulikę wybrałem firmy które robią z materiałem nic cie nie obchodzi robią z dobrych materiałów i robią dobrze namiar na prw, ogólnie robiąc posadzki poznaje dużo firm i staram się brać te najlepsze później nie ma problemu, na niektórych rzeczach nie zaoszczędzisz

@lukasz860910 ale pojechałeś z koksem z tą ilością postów. Trzeba było wszystko w jednej odpowiedzi napisać ale co tam nie chce mi się póki co moderować a Tobie kasować postów ale uznaj to za pierwsze ostrzeżenie wzrokowe :mad:

jak rozbity tekst jest na posty wyraźnie wszystko widać i przeczytać łatwiej

a informacje ważne bo ceny, materiały, firmy są godne polecenia a dziś syfu na rynku nie brakuje a forum pomoże innym uniknąć kupienia drogiego albo taniego ale nie zawsze dobrego towaru, produktu, usługi

pozdrawiam

Hej, pewnie już macie za sobą zakupy bloczków fundamentowych,stali, betonu i porothermu.

Napiszcie po ile wam udało się kupić i gdzie.

Będę wdzięczny :)

3 tony stali kupiłem po 1760zł za tone potem okazało się że nie mogę postawić budynku na działce i zanim załatwiłem wszystko w sumie dom i tak stanął w innym miejscu na innej działce to kupowałem stal po 2800 bo brakło mi

bloczki 1 szt po 2 zł z transportem i rozładunkiem prosto w wykop

beton robiłem sam z piasku płukanego 0-2mm, kruszywa 2-8mm, 8-16mm cement SPECJAL I 42,5 mam kilka mixokretów przerobione wyloty i grube węże i bez problemu da się zrobić mocny beton wyszło mnie to tanio, do ściągania używałem łaty wibracyjnej, cement zamówiłem z cementowni całego tira a piasek i kruszywa mam w dobrych cenach

cegła CERPOL kosztował 5,50 kupiłem go po 4,90 po ile dziś jest nie wiem

budowa okolice konina turku

Witam,

Podaje namiary z polecenia na ciekawe miejsca zakupu mat bud (niestety nie wiem jakie mają ceny w tym roku - jeżeli ktoś kupował - proszę niech napisze - co za ile):

Stal - BODEKO na Lutyckiej w Poznaniu

Piasek, kamienie - Dąbrowa

Beton, bloczki: Smirnow w Ceradzu Dolnym (gmina Tarnowo Podgórne) tel: 061 29 18 963. Mają również stal na zbrojenia; Bonus-Beton w Luboniu; Dora Buk - podobno tani beton i bloczki; TBB-Delta na Dziedoszańskiej Poznań; El-bud w Śremie; Hurtownia Efekt w Rokietnicy - oczywiście z dowozem, rozładunkiem i ewentualnym odbiorem nadmiaru...

Znalazłem jeszcze betoniarnie ROUWDACH obok Opalenicy - ktoś słyszał o cenach i jakości betonu?

lukasz860910 - gdzie kupiłeś bloczki po 2zł? Podaj proszę namiary.

ZawMar 604-716-388 okolice Turku cena 2 zł była 2 lata temu ale myśle że teraz nie zmieniła się za wiele to producent robią tego dużo mają dobre ceny tylko że 2 zł to pewnie cena w turku i okolicach ale dalej mogą inaczej liczyć

tel podałem można się zorientować a jeżeli mieszkacie niedaleko konina Turku koła to bez problemu można u nich kupić, pewnie wszędzie woża ale jak to cenowo wychodzi to nie wiem