80x86 10.06.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam serdecznie Zamierzamy kupić działkę budowlaną w Gliwicach albo najbliższej okolicy. Nie za daleko, gdyż działka powinna być w jak to się mówi "zasięgu czerwonego autobusu". Niestety ceny ziemi w granicach miasta, akceptowalne są tylko w Bojkowie, który przynajmniej w części narażony jest na skutki szkód górniczych. Również w okolicznym Knurowie ceny przy granicy z Gliwicami są znośne, ale KWK Knurów i KWK Szczygłowice fedrują pod miastem. Stąd moje pytanie i prośba do Was: Czy możecie powiedzieć w których miejscach Bojkowa i Knurowa występują szkody górnicze, a które obszary są od nich wolne. Czy kopalnie planują rozszerzanie pola działań, a co za tym idzie rozszerzanie terenów podatnych na szkody? Z góry dziękuję. P.S. Mamy wstępnie upatrzone dwie działki W Knurowie, jedną przy samej granicy Gliwic, druga na Krywałdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draco2 23.04.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam serdecznie Zamierzamy kupić działkę budowlaną w Gliwicach albo najbliższej okolicy. Nie za daleko, gdyż działka powinna być w jak to się mówi "zasięgu czerwonego autobusu". Niestety ceny ziemi w granicach miasta, akceptowalne są tylko w Bojkowie, który przynajmniej w części narażony jest na skutki szkód górniczych. Również w okolicznym Knurowie ceny przy granicy z Gliwicami są znośne, ale KWK Knurów i KWK Szczygłowice fedrują pod miastem. Stąd moje pytanie i prośba do Was: Czy możecie powiedzieć w których miejscach Bojkowa i Knurowa występują szkody górnicze, a które obszary są od nich wolne. Czy kopalnie planują rozszerzanie pola działań, a co za tym idzie rozszerzanie terenów podatnych na szkody? Witam Przez rok czasu miałem upatrzoną działkę w Bojkowie środkowym na ul Zielnej (fajna mogę dać namiary). W tym rejonie nie ma szkód górniczych. Ale strzeżonego P. Bóg strzeże... wysłałem pismo do urzędu górniczego. dostałem odpowiedź po 3 miesiącach w której było napisane, że do 2020 nie planują wydobycia jednak na tym terenie są niewydobyte złoża węgla i po 2020r. mogą byś eksploatowane. Co za tym idzie nikt mi nie zwróci nakładów poniesionych na wzmocnienie budynku bo szkód teraz nie ma, ale nikt mi nie zagwarantuje że ich nie będzie. To przepełniło kielich goryczy (który był już napełniony brakiem kanalizacji i wysokim poziomem wód gruntowych) Kupiłem działkę w Nieborowicach zaledwie 3km dalej, brak szkód i mam wszystkie media w granicy za niższą cenę. Autobus czerwony 500m, a jak dobrze pójdzie będzie w przyszłości przejeżdżał koło domu (ul. Dworcowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 23.11.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Gdzie tam panie do Nieborowic 3km poza tym wystarczy sobie policzyc ile razy w miesiacu bedziesz pokonywal te pare km wiecej do pracy, sklepu, przedszkola, szkoły itd i wtedy okazuje sie że warto bylo dopłacić. Czy jest w necie gdzieś mapa szkód górniczych GOP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek Śląsk 04.04.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam. Najlepiej się poradzić adwokata w sprawie odszkodowania za szkody górnicze. Można na tym teraz nieźle zrobić, wziąć odszkodowanie i dalej mieszkać Tu jest o szkodach http://www.adwokat-riedel.pl/odszkodowanie-za-szkody-gornicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts