dorka00 04.07.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam wszystkich;) Myslimy nad budową domu carmicznego z keramzytu z firmy expobud z torunia. Zaleta jest napewno czas budowy niz domu tradycyjnego... Czy ktoś juz się z nimi wybudował? niegdzie nie mozna znalezc o nich opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 04.07.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Expobud ma jenden projekt domu parterowego 110m w cenie 249tys stan deweloperski podwyzszony (bez pieca, bialego montazu, drzwi wew, podlog, ). gwarantuja to w 72 dni. wiec szybko ale czy to nie za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 04.07.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 a...mamy dzielke w gminie lubianka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krych78 26.08.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 i co nikt nie miał do czynienia z tą firmą ?? też jestem ciekawy opini . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WemS 28.08.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam, ja etap budowy domu mam już za sobą i to dzięki firmie Expobud. Jestem zadowolona z ich pracy. Rozumiem obawy związane z każdą firmą. Sama bardzo długo szukałam odpowiedniego projektu oraz firmy budującej domy z keramzytu. Zależało mi na małym, energooszczędnym, a przede wszystkim przyjaznym dla alergików domu - ponieważ sama jestem alergikiem. O firmie Expobud sp. z o.o. Inwestycje Budowlane dowiedziałam się ze strony internetowej http://www.domek-taniej.pl/. Już po pierwszym spotkaniu wiedziałam, że mam do czynienia z profesjonalistami. Utwierdziła mnie w tym przekonaniu wizyta w nowo wybudowanym domku innych klientów tej firmy. Dlatego zdecydowałam się powierzyć im budowę domu. Domek został wybudowany w iście rekordowym tempie - 2 miesięce. Wszystkie prace przebiegały bardzo sprawnie. Ekipa budowlana wykonała swoją pracę bardzo solidnie. Warto podkreślić, że na budowie zawsze panował ład i porządek. Duży plus należy się właścicielom firmy, którzy sprawnie koordynowali prace na każdym etapie budowy. Takim ludziom warto powierzyć budowę domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayha 04.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witam Już mieszkamy w domu zbudowanym przez firmę Expobud. Dom jest rewelacyjny - jakby "skrojony na miarę" potrzeb i oczekiwań naszej rodziny (2+2). Właściwie bardziej nas zainteresował projekt i dopiero wtedy zaczęliśmy zgłębiać temat domów ceramicznych i keramzytu, teraz już wiemy, że to był dobry wybór. Jesteśmy po badaniach zapotrzebowania energetycznego i szczelności domu - wynik jest imponujący. Możemy z całą odpowiedzialnością polecić tą firmę. Dom wybudowany w niecałe 3 miesiące (rozpoczęcie prac 21 stycznia 2013) z zachowaniem dbałości o jakość wykonywanych prac - wszystko nadzorowali osobiście właściciele firmy Expobud. Fantastyczna koordynacja prac - chwilami pracowały naraz trzy ekipy i nikt nie wchodził sobie w drogę - naprawdę solidna robota. Mogę potwierdzić opinię o porządku na terenie budowy. Ponadto warto dodać, że zawsze byliśmy informowani o kolejnych etapach budowy i zawsze w sposób jasny uzyskiwaliśmy odpowiedzi na nasze pytania.Wiem, że budowa domu i wybór wykonawcy to poważna decyzja i rodzi się wiele wątpliwości. Panom Michałowi i Krzysztofowi można zaufać i nie tracić nerwów w czasie budowy, panowali nad wszystkim i dbali byśmy byli zadowoleni z naszego nowego domu:DMogliśmy też liczyć na ich doradztwo w kwestii ogrzewania, wody i oczyszczalni ścieków - polecili nam dobrych wykonawców. Jeśli chcecie poznać więcej szczegółów lub macie pytania zapraszamy do kontaktu: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy123 13.12.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 My również wybudowaliśmy dom z firmą Expobud. Współpraca wzorowa, od samego początku do końca, a nawet już po odbiorze domu. Otrzymaliśmy pomoc przy załatwianiu formalności związanych z rozpoczęciem inwestycji, a później na każdym etapie budowy mogliśmy liczyć na fachowe doradztwo. Oferta firmy jest doskonałym rozwiązaniem dla osób chcących wybudować dom, ale nie mających czasu lub wystarczającej wiedzy aby nadzorować budowę osobiście. Dom rzeczywiście powstał w błyskawicznym tempie. Projekt jest prosty, bardzo praktyczny i funkcjonalny. Gdybyśmy ponownie decydowali o wyborze projektu i wykonawcy, z całą pewnością wybralibyśmy Expobud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 06.01.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam, ja etap budowy domu mam już za sobą i to dzięki firmie Expobud. Jestem zadowolona z ich pracy. Rozumiem obawy związane z każdą firmą. Sama bardzo długo szukałam odpowiedniego projektu oraz firmy budującej domy z keramzytu. Zależało mi na małym, energooszczędnym, a przede wszystkim przyjaznym dla alergików domu - ponieważ sama jestem alergikiem. O firmie Expobud sp. z o.o. Inwestycje Budowlane dowiedziałam się ze strony internetowej http://www.domek-taniej.pl/. Już po pierwszym spotkaniu wiedziałam, że mam do czynienia z profesjonalistami. Utwierdziła mnie w tym przekonaniu wizyta w nowo wybudowanym domku innych klientów tej firmy. Dlatego zdecydowałam się powierzyć im budowę domu. Domek został wybudowany w iście rekordowym tempie - 2 miesięce. Wszystkie prace przebiegały bardzo sprawnie. Ekipa budowlana wykonała swoją pracę bardzo solidnie. Warto podkreślić, że na budowie zawsze panował ład i porządek. Duży plus należy się właścicielom firmy, którzy sprawnie koordynowali prace na każdym etapie budowy. Takim ludziom warto powierzyć budowę domu. Witam jakie macie ogrzewanie? tez mamy sie z nimi budować i zastanawiamy się nad sposobem ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.02.2014 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 a...mamy dzielke w gminie lubianka;) Hej! My też mamy działkę w Gminie Łubianka i zaczynamy budowę z Expobudem. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wbijemy pierwszą łopatę Widziałam, że pytaliście o ogrzewanie. Jaka decyzja? My zdecydowaliśmy się na pompę powietrzną. Niestety, nie ma gazu we wsi, a chcemy mieć czyste rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expo 22.03.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Dziękuję naszym klientom za te pozytywne opinie.Wiedziałem że toczy sie dyskusja nt naszego domu ale nie wiedziałem gdzie dokładnie.Szczególnie chciałbym podziękować Panu Tomankowi. Jego dom wznosiliśmy w ekstremalnych warunkach tzn w środku zimy. Wiem że był przerażony gdy wbijaliśmy pierwsze łopaty w śniegu i dziękuję mu że nam zaufał.Przy okazji chciałem zwrócic Państwa uwage ze dom jest wynikiem współpracy trzech partnerów:1. firma Expobud przygotowała we współpracy z doświadczonymi projektantami projekt nowoczesnego domu dla 3-5 osobowej rodziny o powierzchni ok 110 m2 2. duński koncern PRAEFA przygotował propozycje ścian prefabrykowanych oraz zajął się obliczeniami statycznymi i konstrukcyjnymi3. firma Moderndach (grupa InstalExport) przygotowała propozycję więźby dachowej (a właściwie 3 propozycje: sama kratownica, z powierzchnią strychową 80 kg/m2, z powierzchnią użytkową 220 kg/m2.Obecnie niemal co tydzień zaczynamy nowe budowy w różnych częściach kraju - budowy jednego domu, wg jednego projektu. Mimo jednak że jest to ten sam projekt to nie ma dwóch identycznych domów. Czasami różnią się szczegółami - wyglądem elewacji, kolorem dachówki, ale czasami dom zmienia się nie do poznania (dochodzą garaże 1 lub 2 stanowiskowe, okna dachowe przy użytkowych poddaszach, duże tarasy, pergole, wiaty i zadaszenia) Staramy sie nie zmieniać układu ścian wewnątrz ale jesteśmy otwarci na inne zmiany które powodują że dom dopasowuje sie do oczekiwań klienta np często klienci zmieniają układ pomieszczenia znajdującego się przy kuchni - jedni go wydłużają i dzielą na dwie cześci (np pod spiżarkę i garderobę) inni wogóle go likwidują powiększając wiatrołap. Część klientów przenosi kominek z rogu na środek salonu. Ciekawym elementem dekoracyjnym okazują sie być schody łączące parter z użytkowym poddaszem.Myślę że klienci doceniają naszą filozofię biznesową - dużo domów na małej marży. Tylko metoda prefabrykowana pozwala osiągnąć ten cel. Zamiast budować 3-4 domy rocznie wg indywidualnych projektów na duzej marży wolimy budować jeden dom w dużych ilościach ale na małej marży.Chciałem Państwa także poinformować że wraz ze szwedzkim partnerem przygotowujemy na bazie naszego domu projekt domu pasywnego. Pierwsze trzy takie domy być może wybudujemy w Szwecji jeszcze w tym roku.Więcej informacji o naszych realizacjach znajdziecie Państwo na naszej stronie domy-expobud.pl oraz na facebooku: domy ceramicznepozdrawiamKrzysztof MartynaPrezes Zarządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 01.07.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 ku radości i uciesze dzielę się informacją , że etap budowy zakończony. Jako, że Panowie z Expobudu są pełni serca i wyrozumiałości, mogliśmy wkroczyć z płytkami i panelami i kuchnią jeszcze przed zakończeniem budowy i dzięki temu, po oddaniu przez nich domu już mogliśmy spokojnie sie wprowadzić, nie tak spokojnie bo gonił nas termin wynajmu mieszkania, ale było juz wszystko skończonedla podsumowania współpracy z firmą Expobud z Torunia (budują w całej polsce):1. to, że budują takie domy w takiej cenie to tez zasługa dwóch Panów (Krzysztofa i Michała) całą administrację i te różne tytuły firmowe wzięli na siebie.2. wszelkie wątpliwości człowiekowi nie z branży wyjaśniali jak krowie na rowie3. formalności związane z kredytem dzięki nim to pikuś no i dzięki Pani Mieci z pko bp. byliśmy w banku może ze 3 razy (mieliśmy kłopoty z otrzymaniem zaświadczenia o niezaleganiu z urzędów ). kontrole z banku bez żadnego problemu.4. ktoś z budowlańców uderzył w drzwi i są dwa puknięcia zbyt widoczne, i expobud nam wymieni bez problemu.5. Ci co się tradycyjnie buduja mówią, że dość dużo aleeee... to dom ciepły, inteligenty z odkurzaczem centralnym, dachówką, więźba gotowa, wszelkie super instalacje, które musimy ogarnąć i w ogóle super projekt i wygląd i co najważniejsze SZYBKO i bezproblemowo-sprzyja małżeństwom6. każdy szczegół, który nam nie pasował poprawiali i nadal byli mili7. są godni zaufania, uczciwi, kompetetni i parzą super kawkę.8. kolejny dom jak będzie to tylko z nimi SĄ SUPER JAKO LUDZIE I DEWELOPERZYPOLEECAMYY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsinus 19.10.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Pięknie ale jakieś szczegół? Jakie współczynniki przenikania ciepła, zapotrzebowania na energię, jakie okna strona expobud dość uboga w informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expo 10.06.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Pięknie ale jakieś szczegół? Jakie współczynniki przenikania ciepła, zapotrzebowania na energię, jakie okna strona expobud dość uboga w informacje... Prosze spojrzeć jeszcze raz na naszą stronę: domy-expobud.pl W zakładce "Certyfikaty" pierwsze zdjęcie - wynik badania zapotrzebowania energetycznego domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_Vniba 06.07.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Bardzo profesjonalna firma godna polecenia. Eksperci, którzy odpowiedzą na wszystkie pytania. Jestem usatysfakcjonowana pełnym kontaktem z firmą - od pierwszych rozmów, poprzez ofertowanie i finalizacje zakupu. Gorąco polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redford2000 13.07.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expobud 20.07.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Zarząd Spółki EXPOBUD oświadcza, iż zamieszczony post użytkownika Redford2000 w całości mija się z prawdą i Spółka wystąpi o jego sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redford2000 20.07.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 09.11.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Zarząd Spółki EXPOBUD oświadcza, iż zamieszczony post użytkownika Redford2000 w całości mija się z prawdą i Spółka wystąpi o jego sprostowanie. Zachwycają się waszym "taniutkim domkiem" tylko osoby z jednym postem. Coś tu śmierdzi... Więcej pokory Spółko EXPOBUD Może płatny profil by się zdał? Trzeba zgłosić do muratora łamanie regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts