Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polecani wykonawcy

Recommended Posts

To jest temat, którego najbardziej mi brakowało przeglądając forum i przekopując się przez setki, jak nie tysiące, postów.

Znaleźć opinie o projektantach, kierownikach budów, czy wykonawcach ze Środy i okolic to nie lada wyczyn :)

Prawdę mówiąc (a raczej pisząc :p) ja przy wyborze swoich, opierałem się głównie na opiniach znajomych, bądź osób z tego forum.

Moja lista aktualnych wykonawców to:

- Geodeta: Marek Młotek - polecam bardzo, od momentu podziału ziemi do wytyczenia budynku zawsze służył dobrą radą, był terminowy i konkurencyjny cenowo. W przypadku jakiś "działań ziemnych" z pewnością wrócę do pana Marka,

- Badanie gruntu: Extradom - nie polecam, o ile cenowo są konkurencyjni, tak nie wypełniają zapisów umowy. Miały być 3 odwierty po rogach budynku, a faktycznie był tylko jeden...

- Projekt płyty fundamentowej: Wojciech Socha - projektant polecany na forum muratora. Bez zastrzeżeń, szybko i terminowo. Projekt płyty miał być jak dla domu energooszczędnego i taki jest. Świetny kontakt i wiele pytań przed projektem. Bardzo rzeczowo.

- wykonanie płyty, ścian i stropu we własnym zakresie :) - z pomocą taty, teścia, wujków i znajomych - praca zbiorowa :)

- więźba i dach: Krystian Kowalik - w dwóch słowach: jestem zadowolony. Może nie należy do najtańszych, ale efekt wg mnie jest rewelacyjny. Bez problemów ekipa pana Krystiana poradziła sobie z płaską dachówką Actua 10 :)

Na razie to tyle.

Aktualnie poszukuje elektryka, ekipy od tynków i posadzek.

• 6 months później...