madd 15.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 2.5o (sama sie zdziwilam. bo przed chwila zmierzylam) na 1.20. Musial byc taki duzy bo na tej samej scianie po drugiej stronie jest kuchnia i mamy tam piec kaflowy taki babciny, wiec sa jakies dwa kanaly czy cos. Jak ten komin postawili to sie prawie zalamalam co ja z tym kolosem zrobie. Ale jak zwykle moj chlop mial pomysl. I teraz mysle ze to jest najlepsza ozdoba domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Madd super rewelka tylko dla nas za duży ale napewno pomysł Wam podbiorę i u nas też będzie z kamienia to już postanowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 15.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Trzymam kciuki! Wlasnie powklejalam zdjecia mojej chatki. Jeszcze nie wszystkie, ale bede dodawacmadd.fotosik.pl (jakby co...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 16.03.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Domek przepiękny Marzenie Życzę, by Wam w nim było bardzo szczęślwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 16.03.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Chatka w moim stylu, bardzo mi się podoba I bardzo proszę o fotkę Twojego pieca kaflowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Wlasnie mi udzielaja lekcji wklejania zdjec - jako ze jestem glabem infpormatycznym idzie mi to powoli. Ale za pare godzin na fotosiku powinny sie pojawic nowe fotki http://images20.fotosik.pl/132/4f6af5b292de901a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Madd, coby Ci garnki nie leciały: http://img142.imageshack.us/img142/3843/piechx0.jpg :D Śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dziekuje Sloneczko - bo ja sie dopiero nauczylam zdjecia wklejac. Moja babcie taka miala. A jak sie w zimie zapali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 teraz to sie będę czujnie rozglądać po okolicy Piękny dom i wnętrze madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.03.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Majka, sasiadko - ciesie sie ze sie podoba, ale jescze tyle do roboty wewnatrz. Jak widze niektore wnetrza formulowiczow to u mnie jecze syf kila i mogila. Ale damyu rade! Na razie chlop na dzialce z lopata szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilkot 16.03.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Madd- raj na ziemi! Piekny domek, piekna okolica! Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 16.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 piec prześliczny, a na ile on jest funkcjonalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 To jest normalny piec robiony przez zduna. Pali sie w nim drewnem, mozna weglem. Na drugiej czesci jest plyta elektryczna. Do tego w tym piecu zalozona jest podkowa, wiec jak sie pali to od razy grzeje sie woda w bojlerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 17.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Super pomysł i dobrze,że nie atrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 21.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam! Problem techniczny. Dzięki forum mam jakie,takie rozeznanie w kwestii prawidłowej zaudowy wkładu. Chcę zapytać ekspertów kominkowych odnośnie prawidłowości zamontowania przez firmę wkładu Hajduk panorama 12kW u moich znajomych. O to jak to zostało zrobione - obudowa standartowa, nie taka ładna jak większość tu pokazywanych.- 1. Obudowa nie posiada dużej kratki 20x50 z przodu obudowy, czyli nie ma możliwości oddawania ciepła do pomieszczenia z wkładu i rury, jedynie przez promieniowanie szyby. 2. Jest wentylacja przestrzeni nad deflektorem dwoma niedużymi kratkami. 3. Deflektor jest poziomo zamontowany. 4. Kolano wlotowe do komina jest pod kątem 90 stopni. 5. Na rurze doprowadzającej powietrze z zewnątrz do wkładu nie zamontowali przepustnicy więc powietrze hula czy się pali, czy nie w kominku. Przez ten brak nie ma możliwości właściwej regulacji doprowadzanego powietrza. Po frajersku zrobiona regulacja szybrem - zastosowali zwykłą gwintowaną , ocynkowaną szpilkę fi 8mm bez jakiegokolwiek zakończenia! Kominek posiada dwa grawitacyjne rozprowadzenia ciepłego powietrza na poddasze to jest chyba zrobione dobrze. Bardzo proszę o odpowiedzi na powyżej przedstawione rozwiązania, czy tak być powinno?, ja jak na razie nie jestem ekspertem a chciałbym pomóc znajomym. Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 23.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam, zainteresowała mnie obudowa kominka wykonana z postarzanej cegły francuskiej - coś takiego:http://cms.rego.pl/_cms_data/hoff/_cms_img/normal/francuska_postarzana_6_.jpg http://cms.rego.pl/_cms_data/hoff/_cms_img/normal/francuska_postarzana_8_.jpg Ale pojawiło się kilka pytań. Między innymi: czy do takich cegieł trzeba przymocować watę z izolacją nad wkłądem i po jego bokach? To jest raczej niemożliwe wiec czy może być sama "goła" cegła, a zaizolowana byłby tylko ścianka komina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 http://img340.imageshack.us/img340/8202/kominekzq5.jpg Właśnie dowiedziałam się ile kosztuje mój wymarzony szwajcarski wkład Ruegg model elipse - UWAGA! - 17.000 + VAT No i nie będę miała wymarzonego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 25.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ale pojawiło się kilka pytań. Między innymi: czy do takich cegieł trzeba przymocować watę z izolacją nad wkłądem i po jego bokach? To jest raczej niemożliwe wiec czy może być sama "goła" cegła, a zaizolowana byłby tylko ścianka komina??? jak niemożliwe? mam kominek z cegły i z mocowaniem wełny nie miałem problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 30.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam.Moze ktos mi podpowie gdzie moge znalezc rame ze szczotkowanej stali do obudowy kominka,ktos wczesniej napisal ze to taki drugi telewizor a ja wlasnie czegos takiego szukam.Bylam kiedys w jakiejs firmie od kominkow nie pamietam nazwy i powiedzieli mi ze koszt takiej ramki moze byc od 3.000-4.000 ale to chyba troche za duzo.PozdroPłebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toyo69 01.04.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 CześćDołączę się do tematu - oto mój kominek Tarnava 16 KW w prostej obudowie wykończony ramą ze stali szlachetnej. Jednak cały urok nadają mu półki z obu stron.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/780fc6d7d6ab70d4.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efcbe1698ee5d17b.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/417612268754f04d.htmlCena samej ramy wyniosła 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts