Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co sznowni Forumowicze o tym sądzą .

Mła sądzę, że projekt jest bardzo fajny do odpowiedniego wnętrza. Osobiście zrezygnowałabym z kolumny po prawej stronie :lol: A reszta jak najbardziej pasowałaby nawet do mojego domu, a bynajmniej nie jest to mroczne zamczysko ani knajpa :lol: :lol: :lol:

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia realizacji! Pewnie nie będzie to za szybko, ale wytrwam :D

Jeśli akurat nie będzie zamczyska z trzaskającymi oknami to ostatecznie może być w "domczysku" a'la Wichrowe Wzgórze i to tylko nocą... ;)

Hahaha! Dobre:-)

Mam pytanie do Miculi... Kolego a jaką technikę przewidujesz przy wykonywaniu "tła" kominka?

Pozdrawiam

C

Witam...

Obiecałem Miłoszu zdjęcie kominka z onyxem zamieścić, popełnionego przez znajomego na śląsku...

http://images36.fotosik.pl/7/eb3d4a18ecbb2f03.jpg

Pozdrawiam

C

hmmm, jeśli to do mnie miało być skierowane to imię Ci się trochę poplątało.

Kominek ekstra onyx wyborny, ale :)

Taki kamień i tej wielkości płyta ma min 2cm grubości i aby tak ładnie świecił to musi mieć tam dobre zaplecze energetyczne :) pewnie sam onyx oddaje tyle ciepła, co kominek :D albo w ogóle nie używa kominka :)

Dzięki i pozdrawiam

LeoAureus :) Cieszę się, że Ci się podoba :)

trzymka

A no... poplątało;-) Wybaczenia proszę Luboszu

Taki kamień i tej wielkości płyta ma min 2cm grubości i aby tak ładnie świecił to musi mieć tam dobre zaplecze energetyczne :) pewnie sam onyx oddaje tyle ciepła, co kominek :D albo w ogóle nie używa kominka :)

Nie mam najmniejszego pojęcia... ale fakt, facet musi chyba mieć elektrownię, no chyba, że to LEDy

Pozdrawiam

C

A no... poplątało;-) Wybaczenia proszę Luboszu

Nie mam najmniejszego pojęcia... ale fakt, facet musi chyba mieć elektrownię, no chyba, że to LEDy

Pozdrawiam

C

Wybaczam :)

A czy to diody to raczej chyba nie musiałby mieć tego tam tysiące by takie równe światło dawało, no, ale to tylko moje przypuszczenie :)

Pozdrawiam

czym czyścicie kominki (wkłady) z pyłu poremontowego,rdzy... oraz potem w trakcie użytkowania jakich środków do czyszczenia używacie, w tym również do okopconej szyby?

[/b]

Co do 1 częsci pytania to nie wiem bo wkład zajechał do mnie zafoliowany i był czysty, ale co do ekspoloatacji to wkładu w srodku nie czysciłem czasem sam sie wypalał czasem troche go pogrzebaczem obskrobałem i obstukałem, a na szybe mam nastepującą receptę najpierw przecieram sadzę na sucho papierowym ręcznikiem, potem biore zwilżony gąbkowy zmywak i kapnę troche mleczka jakiegoś typu "cif" do czyszczenia i nanoszę na szybe ruchem kolistym, troche poczyszczę i wycieram do czysta paierowym recznikiem, jezeli cos zostanie to wypłucz gabke i powtóż zabieg. na koniec można przemyc płynem do szyb.

Co do wnętrza kominka to zakupilem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=422003900

micula1

Przedstawiam do oceny PROJEKT -KONCEPCJE Ściany kominkowej

O Boże, telewizor pod drzewem, a obok ruina :o :o :o :o :o :o :o

No kompletnie mnie osłabiło. Różne już tu rzeczy pokazywano na tym forum, ale to przebija wszystko.

lubosz

Dla mnie szkic bardzo fajny, ale zobaczymy jak wyjdzie realizacja

Drzewo też będzie mozaikowe ja te inne??

Ja osobiście drzewo zrobiłbym z ciosanego kamienia w formie kory i bardziej przestrzennie, czyli tak jakby ta kora wystawała z drzewa jak na prawdziwym drzewie.

No to już będzie Święta Lipka jak żywa. Tylko tam jeszcze są listki gipsowe pozłacane - może by i tę technikę wykorzystać? Byłoby śliczniej.

Właśnie miałam to samo napisać co "PIU"ze forma powinna być prosta bez frezików,gzymsików...to oczywiście moje zdanie i pewnie sugerowałabym swojemu klientowi własnie proste wykończenie,zeby niemieszać dwóch stylów ogolnie kominek bardzo ładny i pomysł z umieszczeniem i podświetleniem onyksu bardzo trafiony

micula1

No kompletnie mnie osłabiło. Różne już tu rzeczy pokazywano na tym forum, ale to przebija wszystko.

:-) Dzięki Bogu istnieje to Forum i dzięki Bogu za różnorodność ludzkich gustów:-) Mniej natomiast jestem skłonny dziękować Stwórcy, za hmm... zbyt rozrzutne szafowanie narzędziami do ostrzenia języków;-)

Nie mydlmy sobie oczu, ani słodzeniem, ani zbytnim krytykanctwem... Sprawa jest jasna , dla niektórych będzie to spełnienie marzeń, a inni będą to uważać za kicz, choć w tym przypadku nie nazwał bym tego projektu kiczem. Projekt mnie zaciekawił, choć stawiam sprawę jasno - nie postawił bym sobie tej scenografii w salonie... Interesuje mnie jaką technikę wybierze Micula do zrobienia tła... zresztą już o to się gdzieś wcześniej pytałem...

Pozdrawiam

C

micula1

lubosz

Dla mnie szkic bardzo fajny, ale zobaczymy jak wyjdzie realizacja

Drzewo też będzie mozaikowe ja te inne??

Ja osobiście drzewo zrobiłbym z ciosanego kamienia w formie kory i bardziej przestrzennie, czyli tak jakby ta kora wystawała z drzewa jak na prawdziwym drzewie.

No to już będzie Święta Lipka jak żywa. Tylko tam jeszcze są listki gipsowe pozłacane - może by i tę technikę wykorzystać? Byłoby śliczniej.

Ha ha ha :) no to się ubawiłem ciekawe skąd masz takie skojarzenia :D marzy Ci się taka tandetna , kiczowata lipka w Twoim saloniku?? :) Będzie „ślicznie” pasowała do Ciebie :)

Pozdrawiam