eniu 02.03.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 okropne te kratki! zimą raczej nie będę siedziała na tarasie Metalowe bywają ładniejsze ale tylko kwasówka . Zwykłe malowane rdza zeżre. Siatka tez ważna , bo nic tak mnie nie wkurza ,jak mucha brzęcząca w kominku za szybą. Kominem tez wlezie ,ale ma trochę trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.03.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Kominem tez wlezie ,ale ma trochę trudniej Szczególnie gdy się w kominku pali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 02.03.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 http://www.humorpage.pl/obrazki/m/431_mucha_zblizenie_samolot_smiglo_lisc.jpg Taka z wentylatorem nie będzie miała problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.03.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Szczególnie gdy się w kominku pali:D Zawsze można gazetami dziury pozapychać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 http://www.humorpage.pl/obrazki/m/431_mucha_zblizenie_samolot_smiglo_lisc.jpg Taka z wentylatorem nie będzie miała problemów. Bagi , mocarzu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 02.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 witam ponownie czym "zatykacie" rurę dolotu powietrza do kominka na zewnątrz? akurat mi na tarasie wychodzi i nie bardzo wiem co tam dać żeby zbytnio nie szpeciło. będę wdzięczna za podpowiedźMam taką czerpnie http://www.wentylacjaklimatyzacja.pl/foto/produkty/884594f8c35a78b0c6c7cb834d7aa411.jpg Siatka przeciw owadowa i przy okazji zabezpiecza prze dostawaniem się deszczu czy śniegu do kanału dolotowego. Może szczytem estetyki nie jest, ale jakoś specjalnie nie razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 03.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, a to nasz kominek, samodzielnie zaprojektowany i wykonany przez najlepszych fachowców (mąż i ojciec)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.03.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 To pokaz co jest w środku . Jak będzie coś źle ,zdążysz poprawić... Z zewnątrz ,to prawie wszystkie są ładne:yes: Hej. Mam właśnie z tym problem. Mój kominek będzie pionowy z płaszczem wodnym ( już wszystko jest pod niego przygotowane) - więc w moim przypadku zarówno szyba samoczyszcząca odpada, jak i tworzywo samoczyszczące (wernikulit?) na tyle wkładu. Obawiam się, że gdy nie będziemy palić , to wkład będzie brzydko wyglądał Tym bardziej, że jest dość wysoki ( wkład będzie miał 80 cm wys. i 25 od podłogi). Szybę wiadomo się doczyści, ale co z wkładem? Jak myślicie - ten tył będzie bardzo szpecił? czy nie jest on widoczny aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 U mnie wkład i szyba pod koniec palenia wygląda tak No ale ja nie robiłem kominka z płaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 04.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 http://img52.imageshack.us/img52/4053/podgrap1593541.jpg Forest, ten kominek jest super! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.03.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dzięki, ale mi właśnie chodzi o wkład bez tych powłok samoczyszczących się (one są często stosowane we wkładach bez płaszcza wodnego). Czyli takie ciemne w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.03.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 co prawda kiedyś już pokazywałam kominek, ale obecny stan jest stanem docelowym (w końcu zostały zamontowane kratki) CUDO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 04.03.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Mam dylemat i proszę o radę. Do wyboru są dwa kominki w zupełnie różnym stylu. W salonie, gdzie będzie stał docelowy kominek, będą białe ściany i podłogi sosnowe, też pomalowane na biało. Ściana gdzie będzie kominek będzie ze starej, ręcznie formowanej cegły. I tu pojawia się dylemat, kominek nr Kornak 12, czy koza Bradford kość słoniowa (wtedy byłaby we wnęce, również wyłożonej cegłą, na górze belka drewniana, bielona). Proszę o pomoc, bo wybór przede mną a czasu mało! Mi się podoba ten ostatni Mam na oku podobny Jotula tyle ze czarny:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania P. 05.03.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To mój kominek- bardzo go lubię !!!! http://deccoria.pl/galeria/foto,id,27263,295922,1,male-zmiany.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To mój kominek- bardzo go lubię !!!! http://deccoria.pl/galeria/foto,id,27263,295922,1,male-zmiany.html Prosty ,niebanalny ,raczej indywidualny - po prostu fajny . Tak przy okazji wklejania reklamy ,zapytam - płytki na kominku to piaskowiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Pochwalę się naszymi realizacjami: pieco – kominek kaflowy na bazie wkładu firmy Spartherm – Varia Fdh z dwustronną fasadą. Obudowa z kafli firmy Hein z trzema indywidualnymi kaflami przedstawiającymi: siewcę, żniwiarza i piekarza, jako że kominek zainstalowaliśmy u klienta zajmującego się rolnictwem. Nad wkładem kominkowym ulokowany został piec do pizzy (chlebowy). Kominek połączyliśmy z systemem kumulacji firmy RATH a ciepło rozprowadziliśmy po całym domu kanałami. Na zdjęciach widoczna część kominka od strony kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.03.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ten sam kominek od strony salonu - zupełnie odmienny wizerunek, wykończenie z piaskowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 09.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Chlebowy do pizzy. A do chleba? . O co chodzi z tym żywym ogniem dla wypieku? Trzeba jakieś specjalne garnki żeby sie nie przypaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Chlebowy do pizzy. A do chleba? . O co chodzi z tym żywym ogniem dla wypieku? Trzeba jakieś specjalne garnki żeby sie nie przypaliło? Musisz się jeszcze sporo nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 09.03.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Muszę jeszcze raz odwiedzić skansen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts