Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

okropne te kratki!

zimą raczej nie będę siedziała na tarasie :)

Metalowe bywają ładniejsze ale tylko kwasówka . Zwykłe malowane

rdza zeżre. Siatka tez ważna , bo nic tak mnie nie wkurza ,jak mucha

brzęcząca w kominku za szybą. Kominem tez wlezie ,ale ma trochę trudniej :D

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam ponownie

czym "zatykacie" rurę dolotu powietrza do kominka na zewnątrz? akurat mi na tarasie wychodzi i nie bardzo wiem co tam dać żeby zbytnio nie szpeciło.

będę wdzięczna za podpowiedź

Mam taką czerpnie

http://www.wentylacjaklimatyzacja.pl/foto/produkty/884594f8c35a78b0c6c7cb834d7aa411.jpg

Siatka przeciw owadowa i przy okazji zabezpiecza prze dostawaniem się deszczu czy śniegu do kanału dolotowego. Może szczytem estetyki nie jest, ale jakoś specjalnie nie razi.

To pokaz co jest w środku . Jak będzie coś źle ,zdążysz poprawić...

Z zewnątrz ,to prawie wszystkie są ładne:yes:

Hej.

Mam właśnie z tym problem. Mój kominek będzie pionowy z płaszczem wodnym ( już wszystko jest pod niego przygotowane) - więc w moim przypadku zarówno szyba samoczyszcząca odpada, jak i tworzywo samoczyszczące (wernikulit?) na tyle wkładu. Obawiam się, że gdy nie będziemy palić , to wkład będzie brzydko wyglądał :( Tym bardziej, że jest dość wysoki ( wkład będzie miał 80 cm wys. i 25 od podłogi). Szybę wiadomo się doczyści, ale co z wkładem? Jak myślicie - ten tył będzie bardzo szpecił? czy nie jest on widoczny aż tak?

Mam dylemat i proszę o radę. Do wyboru są dwa kominki w zupełnie różnym stylu. W salonie, gdzie będzie stał docelowy kominek, będą białe ściany i podłogi sosnowe, też pomalowane na biało. Ściana gdzie będzie kominek będzie ze starej, ręcznie formowanej cegły. I tu pojawia się dylemat, kominek nr Kornak 12, czy koza Bradford kość słoniowa (wtedy byłaby we wnęce, również wyłożonej cegłą, na górze belka drewniana, bielona). Proszę o pomoc, bo wybór przede mną a czasu mało!

Mi się podoba ten ostatni :) Mam na oku podobny Jotula :yes: tyle ze czarny:p

Prosty ,niebanalny ,raczej indywidualny - po prostu fajny .

Tak przy okazji wklejania reklamy ,zapytam - płytki na kominku to piaskowiec ?

Pochwalę się naszymi realizacjami: pieco – kominek kaflowy na bazie wkładu firmy Spartherm – Varia Fdh z dwustronną fasadą. Obudowa z kafli firmy Hein z trzema indywidualnymi kaflami przedstawiającymi: siewcę, żniwiarza i piekarza, jako że kominek zainstalowaliśmy u klienta zajmującego się rolnictwem. Nad wkładem kominkowym ulokowany został piec do pizzy (chlebowy). Kominek połączyliśmy z systemem kumulacji firmy RATH a ciepło rozprowadziliśmy po całym domu kanałami. Na zdjęciach widoczna część kominka od strony kuchni.

1..jpg

4..jpg

3..jpg