Paty 17.10.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 ale ten telewizor po lewej to mam nadzieję tylko "na chwilę" tam stoi........bo sam kominek bardzo fajny i pomysłowy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 18.10.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Paty, docelowo pasuje plazmowy lub LCD na ściane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 18.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Witam. (..) Gres z nowej kolekcji Tubądzina (...). Pozdrawiam. Czyli gresem można "obkładać" kominki? Bo już różne rzeczy mi mówiono... A czy samemu można obudować kominek? W chwili obecnej moja tarnava stoi sobie na nóżkach, a jej góra jest obłożona wełną z folią (sorry za totalną ignorancję w temacie ). I u góry wystają lużno metalowe rury, które jak sądze będą potem podłączone do kratek. Planujemy totalnie prostą obudowę z GK i obłożenie go gresem. Czy mogłabym prosić o instrukcje obudowy (jeśli to wogóle możliwe) Fachowiec mi mówi o 4 000 co jest dla nas kwotą astronomiczną (przynajmniej w tym momencie) Ps. czy ten gres Tubądzina to taka lekka imitacja bardzo ciemnego drewna? Forest, i co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.10.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ale ten telewizor po lewej to mam nadzieję tylko "na chwilę" tam stoi........ bo sam kominek bardzo fajny i pomysłowy......... qrcze, gdzie telewizor ślepa chyba jestem kominek fajny Magda, ile Cie to kosztowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.10.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ale ten telewizor po lewej to mam nadzieję tylko "na chwilę" tam stoi........ bo sam kominek bardzo fajny i pomysłowy......... qrcze, gdzie telewizor ślepa chyba jestem kominek fajny Magda, ile Cie to kosztowalo? Telewizor stoi u Piotrka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.10.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 znalazłam Szukałam również u Piotrka, ale na ostanim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 19.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Magda, ile Cie to kosztowalo? Hmmm... musialabym zsumować... wkład Tarnawa kupowany jeszcze w ubiegłym roku (ok.3200,00 - o ile dobrze pamiętam), rozprowadzenie powietrza robiła nam ekipa która ocieplała poddasze, materiały kupowaliśmy do tego etapu prac sami i szczerze mówiąc nie wiem ile to wyszło... sama obudowa - 3200,00 (robocizna + materiały, gres był nasz - zostało jeszcze z podłogi w wiatrołapie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 20.10.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Magda, widze ,ze macie podobne z moja połową upodobania kolorystyczne nt. łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.10.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Magda, ile Cie to kosztowalo? Hmmm... musialabym zsumować... wkład Tarnawa kupowany jeszcze w ubiegłym roku (ok.3200,00 - o ile dobrze pamiętam), rozprowadzenie powietrza robiła nam ekipa która ocieplała poddasze, materiały kupowaliśmy do tego etapu prac sami i szczerze mówiąc nie wiem ile to wyszło... sama obudowa - 3200,00 (robocizna + materiały, gres był nasz - zostało jeszcze z podłogi w wiatrołapie...) własnie chodziło mi o obudowę Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 20.10.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Magda, widze ,ze macie podobne z moja połową upodobania kolorystyczne nt. łazienki Łazienki? - w łazience mam Tristana i Izoldę z Paradyża - z dekorem w pionie (rzeczywiście trochę podobnie jak u Was ) - to w dolnej, a górna jeszcze nie zrobiona... i na razie się nie zanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 20.10.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 aaa.... dopiero teraz zerknęłam na dalszą cześć zdjęć.... u Was druga łazienka w bordzie - ja też mam ostatnio słabość do tego koloru... co widać przy kominku, ściance oddzielającej kuchnię od jadalni i dwóch ścianch w sypialni.... wszędzie bordo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 20.10.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Magda Toż to pomarańcz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 20.10.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Pomarańcz???? A na ekranie mojego komputera wygląda całkiem bordowo.... wiedziałam że mam kartę graficzną do wymiany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.10.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam.Majka - oprócz tego gresu to było jeszcze: cała izolacja, profile, kleje, gładzie, część kratek (wlotowe), wkręty, pchełki, przyłącze dymowe, stojak, dosyć drogie emulsje i coś tam jeszcze by się nazbierało). Suma sumarum z tego gresu zrobiło się wg. moich obliczeń materiału za ok. 1200 zł.Jeżeli zsumować to z wkładem i DGP to całośc kominka zamknie się w koszcie ok. 8-8,5 tys. zł.Prostuje bo potem krążą "legendy" że kominek to jedna płyta GK i trochę gipsu za 100 zł.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 21.10.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Forest ma rację, cały koszt kominka wraz z rozprowadzeniem mógł zamknąć się w kwocie o której pisze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidow 21.10.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam Szukam kominka z płaszczem wodnym, który ma z przodu szybe i z boku. Może ktos może polecic jakąś firmę. Będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.10.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 forest, dałbys rade obudować taki kominek/ http://majkagw.photosite.com/~photos/tn/32_1024.ts1116929018062.jpg nie mam lepszego zdjęcia Rudy, łupany piaskowiec, wnęka na drewno, i takie tam. styl rustykalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jor72 21.10.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Prześledziłam wczoraj cały wątek kominkowy od samego początku, gdyż jestem na etapie zabudowywania wkładu kominkowego (spartherm), który ma dwa boki szklane połączone łukiem, otwierany do góry. Mimo tego będę potrzebowała Waszej rady. Chodzi o to, że kominek jest zabudowany prosto do góry i oprócz jednej wnęki na drewno nie stanowi żadnej atrakcji i mam wrażenie, że będzie nijaki. Że będzie to jedna wielka plama zlewająca się. Przesyłam Wam ogólny projekt salonu, aby zlokalizować kominek oraz projekt kominka ze zbliżonymi kolorami http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=45051&zid=544722&r=1 oraz wnękę, która została próbnie pomalowana na wszystkie kolory, które będą w salonie. http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=45051&zid=544723&r=1 Najjaśniejszy (na tylnej ścianie wnęki) będzie kolorem wszystkich ścian i sufitu, pośredni kolor będzie na zewnętrznych ściankach wnęk a ten najciemniejszy właśnie na ścianie kominkowej. Proszę Was o Wasze zdanie na ten temat oraz jakieś propozycje. Pozdrawiam, Asia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jor72 21.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 o kurcze Dlaczego się nie pokazały zdjęcia? Przecież powinny. Kto wie co źle zrobiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.10.2005 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 o kurcze Dlaczego się nie pokazały zdjęcia? Przecież powinny. Kto wie co źle zrobiłam? Musisz się najpierw zalogować, a potem dać link do zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts