EWA-S 05.03.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jestem bardzo ciekawa z czego zrobiny jest ten kominek czy to kamien -jaki czy piaskowiec i gdzie można cos takiego dostac.Chce bardo podobny zrobic ,jestem z wielkopolski i poszukuje materiału na kominek.Proszę o jakies bliższe dane ewent.cene.Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 05.03.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jestem bardzo ciekawa z czego zrobiny jest ten kominek czy to kamien -jaki czy piaskowiec i gdzie można cos takiego dostac.Chce bardo podobny zrobic ,jestem z wielkopolski i poszukuje materiału na kominek.Proszę o jakies bliższe dane ewent.cene.Pozdrawiam Ewa Ewa, Cały kominek - obudowa, wkład, montaż był zamawiany razem, w firmie KAM-BUD, Poznań, ul. Miętowa 17, http://www.tarnava-kominki.com.pl Obudowa zrobiona jest z piaskowca. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.03.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam.Ściana kominkowa z przestrzennego gresu wielkoformatowego Marazzi. Wkład Spartherm Varia 1V57. Płytki tworzą przestrzenne, trójwymiarowe wrażenie dzięki i ch rysunkowi. Na podłodze tafla szkła. Zdjęcia robione na szybo i przy kiepskim oświetleniu. Efekt widać najpełniej przy płonącym w kominku ogniu.Z ciekawych rzeczy o tym kominku - komin jest tak zrobiony że na piętrze oddaje jeszcze sporo ciepła poprzez klinkierową zabudowę stalowego wkładu z przewietrzeniem. http://foto0.m.onet.pl/_m/6c3edabd2000017ed918a2b73a5aced4,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/eb64935bdfa92db9c6cd8c080f89d891,10,19,0.jpg Projekt FN/Inwestor.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 05.03.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dzieki serdeczne zaraz wchodze na ich strone a w wekend jade do Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 05.03.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam. Ściana kominkowa z przestrzennego gresu wielkoformatowego Marazzi. Wkład Spartherm Varia 1V57. Płytki tworzą przestrzenne, trójwymiarowe wrażenie dzięki i ch rysunkowi. Na podłodze tafla szkła. Zdjęcia robione na szybo i przy kiepskim oświetleniu. Efekt widać najpełniej przy płonącym w kominku ogniu. Z ciekawych rzeczy o tym kominku - komin jest tak zrobiony że na piętrze oddaje jeszcze sporo ciepła poprzez klinkierową zabudowę stalowego wkładu z przewietrzeniem. http://foto0.m.onet.pl/_m/6c3edabd2000017ed918a2b73a5aced4,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/eb64935bdfa92db9c6cd8c080f89d891,10,19,0.jpg Projekt FN/Inwestor. Pozdrawiam. jaki jest koszt tej obudowy, jeśli można wiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.03.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ściana kominkowa z gresu Marazzi - bardzo piękna, choć trochę monumentalna, zwłaszcza pewnie jak ogień się nie pali. Wymaga też chyba dużego, przestrzennego, jasnego wnętrza.Ale ogólnie super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 05.03.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Forumowicze! To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów. Forest, Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.03.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 podmienę później zdjęcia na lepsze;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.03.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Forumowicze! To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów. Forest, Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu Bardzo piękne pudła - wszystkie do kompletu. No, może torba niebieska się nieco nie komponuje z minimalistycznym wnętrzem. Szyba upaprana - to normalny stan kominka, szkoda tylko, że się w nim nie paliło - na pewno by wtedy "ożył" ! Czekam niecierpliwie na zdjęcia po pełnym wykończeniu wnętrza i z palącym się ogniem - w całej krasie ! Co do Foresta - fenomenalne, jaką jest on kopalnią pomysłów, każdy kominek jest całkowice inny, wręcz w całkowicie różnych stylach, niby całkiem niepodobne, jednak po obejrzeniu kilku już łatwo rozpoznać jego rękę. Mój kominek z kolei będzie całkowicie z innej bajki, kaflowy, kameralny i już wiem, że będzie piękny ! A ten poprzedni dwustronny granatowo-czerwony - lekki, nowoczesny i wesoły! Nie wspomnę o tych kaflowych cudeńkach z aniołami, listkami poprzednio prezentowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Forumowicze! To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów. Forest, Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu Forest a ja ciągle czekam na odzew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.03.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 chyba długo czekam bo az dwa razy sie wpisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 06.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Forumowicze! To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów. Forest, Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu Forest a ja ciągle czekam na odzew.... ja również wysłałem swego czasu maila (minie niedługo miesiąc) i żadnego odzewu Forest moge prosić o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 06.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ponawiam pytanie, czy kupujecie razem z wkładem specjalny stojak, czy jest to zbyteczne, pytam, bo zauważyłam ,że wiele osób prezentujac zdjecia kominka na etapie instalacji ma kominek ustawiony na cegłach(lub czymś zbliżonym)czy takie stojak jest po prostu zbytecznym wydatkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 06.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Misiowa - również proszę o cenę tej obudowy.... kominek jest śliczny!! i dużo bym dała żeby mieć taki sam u nas:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.03.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 o to ja czekam od grudnia, jestem lepsza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.03.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ponawiam pytanie, czy kupujecie razem z wkładem specjalny stojak, czy jest to zbyteczne, pytam, bo zauważyłam ,że wiele osób prezentujac zdjecia kominka na etapie instalacji ma kominek ustawiony na cegłach(lub czymś zbliżonym) czy takie stojak jest po prostu zbytecznym wydatkiem? Moja Tarnava stoi na stojaku, do którego podpięta jest rura doprowadzająca powietrze. To nie był zbyteczny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozlolek 06.03.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 asiulka mój wykonawca twierdzi, że wszelkie stojaki tak jak piszesz są " po prostu zbytecznym wydatkiem"...nasz wkład ustawił na cegłach szamotowych.... a rura doprowadzająca powietrze jest zalana w posadzce i wychodzi pod kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 asiulka mój wykonawca twierdzi, że wszelkie stojaki tak jak piszesz są " po prostu zbytecznym wydatkiem"...nasz wkład ustawił na cegłach szamotowych.... a rura doprowadzająca powietrze jest zalana w posadzce i wychodzi pod kominkiem Lepszy przepływ powietrza jest ze stojakiem łatwiej odkurzyć, a przy wkładach Tarnawy dopływ bezpośredni do spalania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.03.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 asiulka mój wykonawca twierdzi, że wszelkie stojaki tak jak piszesz są " po prostu zbytecznym wydatkiem"...nasz wkład ustawił na cegłach szamotowych.... a rura doprowadzająca powietrze jest zalana w posadzce i wychodzi pod kominkiem u mnie jest dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 nie moj ale chyba niezly pomysl na polaczenie kominka i tvhttp://freshome.com/wp-content/uploads/2007/12/home-theater3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts