Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem bardzo ciekawa z czego zrobiny jest ten kominek czy to kamien -jaki czy piaskowiec i gdzie można cos takiego dostac.Chce bardo podobny zrobic ,jestem z wielkopolski i poszukuje materiału na kominek.Proszę o jakies bliższe dane ewent.cene.Pozdrawiam Ewa

Ewa,

Cały kominek - obudowa, wkład, montaż był zamawiany razem, w firmie KAM-BUD, Poznań, ul. Miętowa 17, http://www.tarnava-kominki.com.pl

Obudowa zrobiona jest z piaskowca.

Sylwia

Witam.

Ściana kominkowa z przestrzennego gresu wielkoformatowego Marazzi. Wkład Spartherm Varia 1V57. Płytki tworzą przestrzenne, trójwymiarowe wrażenie dzięki i ch rysunkowi. Na podłodze tafla szkła. Zdjęcia robione na szybo i przy kiepskim oświetleniu. Efekt widać najpełniej przy płonącym w kominku ogniu.

Z ciekawych rzeczy o tym kominku - komin jest tak zrobiony że na piętrze oddaje jeszcze sporo ciepła poprzez klinkierową zabudowę stalowego wkładu z przewietrzeniem.

http://foto0.m.onet.pl/_m/6c3edabd2000017ed918a2b73a5aced4,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/eb64935bdfa92db9c6cd8c080f89d891,10,19,0.jpg

Projekt FN/Inwestor.

Pozdrawiam.

Witam.

Ściana kominkowa z przestrzennego gresu wielkoformatowego Marazzi. Wkład Spartherm Varia 1V57. Płytki tworzą przestrzenne, trójwymiarowe wrażenie dzięki i ch rysunkowi. Na podłodze tafla szkła. Zdjęcia robione na szybo i przy kiepskim oświetleniu. Efekt widać najpełniej przy płonącym w kominku ogniu.

Z ciekawych rzeczy o tym kominku - komin jest tak zrobiony że na piętrze oddaje jeszcze sporo ciepła poprzez klinkierową zabudowę stalowego wkładu z przewietrzeniem.

http://foto0.m.onet.pl/_m/6c3edabd2000017ed918a2b73a5aced4,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/eb64935bdfa92db9c6cd8c080f89d891,10,19,0.jpg

Projekt FN/Inwestor.

Pozdrawiam.

jaki jest koszt tej obudowy, jeśli można wiedzieć??

Forumowicze!

To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów.

Forest,

Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu8)

Bardzo piękne pudła - wszystkie do kompletu. :wink: :lol: No, może torba niebieska się nieco nie komponuje z minimalistycznym wnętrzem. :wink: :lol:

Szyba upaprana - to normalny stan kominka, szkoda tylko, że się w nim nie paliło - na pewno by wtedy "ożył" ! :) Czekam niecierpliwie na zdjęcia po pełnym wykończeniu wnętrza i z palącym się ogniem - w całej krasie !

Co do Foresta - fenomenalne, jaką jest on kopalnią pomysłów, każdy kominek jest całkowice inny, wręcz w całkowicie różnych stylach, niby całkiem niepodobne, jednak po obejrzeniu kilku już łatwo rozpoznać jego rękę.

Mój kominek z kolei będzie całkowicie z innej bajki, kaflowy, kameralny i już wiem, że będzie piękny !

A ten poprzedni dwustronny granatowo-czerwony - lekki, nowoczesny i wesoły!

Nie wspomnę o tych kaflowych cudeńkach z aniołami, listkami poprzednio prezentowanych.

Forumowicze!

To pewnie niewiele zmieni, ale dla formalności polecam Foresta, jako rzetelnego wykonawcę i sympatycznego pasjonata z głową pełną ciekawych pomysłów.

Forest,

Ukatrupię za prezentację pudeł w hallu i upaćkanej szyby wkładu8)

Forest a ja ciągle czekam na odzew....

ja również wysłałem swego czasu maila (minie niedługo miesiąc) i żadnego odzewu :cry:

Forest moge prosić o odp

ponawiam pytanie, czy kupujecie razem z wkładem specjalny stojak, czy jest to zbyteczne, pytam, bo zauważyłam ,że wiele osób prezentujac zdjecia kominka na etapie instalacji ma kominek ustawiony na cegłach(lub czymś zbliżonym)

czy takie stojak jest po prostu zbytecznym wydatkiem?

Moja Tarnava stoi na stojaku, do którego podpięta jest rura doprowadzająca powietrze. To nie był zbyteczny wydatek.

asiulka mój wykonawca twierdzi, że wszelkie stojaki tak jak piszesz są " po prostu zbytecznym wydatkiem"...nasz wkład ustawił na cegłach szamotowych.... :) a rura doprowadzająca powietrze jest zalana w posadzce i wychodzi pod kominkiem :)

Lepszy przepływ powietrza jest ze stojakiem :) łatwiej odkurzyć, a przy wkładach Tarnawy dopływ bezpośredni do spalania,