Damro 28.03.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Gusianka a co to za gres polerowany u ciebie leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 29.03.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no właśnie, co to za gres, bo widzę, że jest poler i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zanim go przerobiłem wyglądał tak http://img91.imageshack.us/my.php?image=kominekprzed6wj.jpg pozdr. Power Baaaaaaaaaaaaaaaardzo korzystna zmiana Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.03.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 gusianka mnie zainteresował stół i krzesła... Załozyłam nawet na ten temat wątek, bo nie wiem, na jakie krzesła się zdecydować i widzę, że u Ciebie są jedne z tych, o których myślałam... Napsiz proszę, jak się sprawują, czy sa wygodne i łatwe w "utrzymaniu" - tu domyślam się, ze tak, bo to skóra lub eko-skóra, ale i tak prosze o odpowiedź :) Czy obicie jest brązowe, czy czarne? I jeszcze jedno pytanie jak możesz, to napisz ile kosztowały i gdzie kupowałaś (moze być na prv). Kominek i wnętrze bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Bardzo mi sie podoba i kominek i wystrój domu! Zdradz co to za płytki na podłodze na całosci??? Sa śliczne!!!!!!!Pozd Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 29.03.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no stary szacun na dzielni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 30.03.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Pytanie praktyczne do wszystkich posiadaczy kominków. Jaki materiał stosowaliście do ocieplenia - wełnę czy coś innego? Ja mam kupioną wełnę ROCKWOOL FIREROCK ale ponoć po jakimś czasie wełna się odrywa, wylatuje przez kratki w obudowie kominka i fruwa pieknie po całym domu. Spotkaliście się z czymś takim? P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 folia aluminiowa zabezpiecza przed fruwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusianka 31.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam wszystkich,Ponieważ wprowadziliśmy się do domku na początku stycznia to w kominku palimy od niedawna. Na razie nie zaobserwowałam żadnych zabrudzeń i liczę na to ,że jednak bardzo się nie wypaprze. Prędzej dwójka naszych dzieci to załatwi bo klatka schodowa nadaje sie już do malowania.Jeżeli chodzi o podłogę to na całym parterze są trzy rodzaje płytek: gres polerowany, matowy i półmatowy z Nowej Gali seria QZ jasna.Muszę powiedzieć ,ze sprawują sie bardzo dobrze i wyglądają też całkiem nieźle.Do anny-marii3 - Krzesełka i stół kupiliśmy w Krakowie w Witku i jak na razie bez zastrzeżeń , bardzo wygodne i praktycznie brudu na nich nie widać. Ja bym je polecała bo były stosunkowo niedrogie ( 200 zł. za sztukę ).PozdrawaiamAgata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 02.04.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Pochwalę sie swoim kominkiem a ponieważ uwielbiamy prostotę to pewnie nasz kominek nie zachwyci :)Ppozdrawiam wszystkich którzy wieczorami patrzą jak się im pięknie pali... http://img265.imageshack.us/img265/8446/20080224153dy2.th.jpg http://img265.imageshack.us/img265/8446/20080224153dy2.th.jpg Pytanko mam, kominek oczywiście super jak cała reszta. gdzie można dokupić taką chromowaną ramkę jaką masz wokół kominka. czy był a zestawie z wkładem czy też mozna kupić osobno?? też chcę zakupić ale nie mogę nigdzie trafić czegoś podobnego. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciszyn 02.04.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam A to nasz świeżo zrobiony kominek:http://img261.imageshack.us/img261/1997/kominek2tu1.jpg i zdrugiej strony:http://img100.imageshack.us/img100/7645/kominek3ge6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.04.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 a gdzie dopływ ogrzewanego powietrza ??? w jaki sposób okurzyć wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusianka 02.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ramkę zamawialiśmy w firmie która robiła kominek na wymiar dokładnie taki jak chcieliśmy. Widziałam ,ze mieli też gotowe połowę tańsze tylko troszkę węższe.Do nowoczesnego wnętrza bardzo ładnie sie komponuje. pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciszyn 02.04.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam Pod posadzka jest rura z dopływem powietrza z zewnątrz. Czy to nie wystarczy? Odnosnie doplywu powietrza z pomieszczenia, to wykonawca twierdzil, ze wystarczy szpara miedzy wkladem, a obudową.Odnośnie czyszczenia: wkład ma wyjmowany popielnik, czy to nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 02.04.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ciszyn, kominek jest super a po wykończeniu będzie baaardzo suuuper. Powiedz proszę co to za kominek, macie rozprowadzone DGP (bo tak mi się wydaje patrząc na sufit)? Jak nazywa się ten kamień dookoła - marzy mi się coś równie prostego i narożnego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam Pod posadzka jest rura z dopływem powietrza z zewnątrz. Czy to nie wystarczy? Odnosnie doplywu powietrza z pomieszczenia, to wykonawca twierdzil, ze wystarczy szpara miedzy wkladem, a obudową. Odnośnie czyszczenia: wkład ma wyjmowany popielnik, czy to nie wystarczy? Obudowa fajna szpara między obudową a wkładem to bardzo mało!!! w podstawie kominka musi być około 800 cm2 powierzchni otworu do studzenia paleniska, brak tego dopływu grozi uszkodzeniem paleniska pod paleniskiem zbiera się kurz, jak to wyjąć? odstaw szafkę po roku, ile tam kurzu? przy kominku jest większy przepływ powietrza i więcej kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciszyn 02.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 An-bud, dzięki za opinię. Też chodziło mi po głowie, że jednak powinien być jakiś wlot powietrza do cyrkulacji. Jak rozpaliliśmy próbnie, to wydawało mi się, że jest ok. Paliło się dość dobrze nawet przy zamkniętym kominie i dopływie z zewnątrz. Chyba jednak założę kratkę w podstawie. Co do odkurzania, to jeszcze pomyślę, ale byłby z tym większy kłopot, żeby to teraz przerobićWkład nazywa się Arysto 10 L, chcieliśmy narożny, bo kominek jest przy wejściu do salonu, chcieliśmy coś prostego i w miarę lekkiego.Odnośnie kamienia, to niestety nie pamiętam jak się nazywał - wybraliśmy w składzie.Rozprowadzenie jest do 3 pokoi nad salonem. Zastanawiamy się jeszcze czy obkładać podłogę przy kominku płytkami. W salonie będzie parkiet. Chodzi nam po głowie, żeby nic nie dawać, ale zdaję sobie sprawę, że to dosyć niebezpieczne dla parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciszyn 02.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Aha, przypomniało mi się, kamień nazywał się Gialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 02.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ciszynAn-bud ma rację. Dodam, że wlot dla powietrza recyrkulacyjnego powienien mieć 100cm2/kW, czyli dla Twojego Arysto 10L powinien mieć 1400cm2, a przynajmniej 1000cm2. Podobnie wyloty. Więc póki jeszcze nie obudowałeś kamieniem tych płyt GK, to koniecznie zrób przeróbki. I także terakotę zamiast parkietu przed wkładem na co najmniej 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciszyn 03.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Anbud, Flexus Dzięki za rady, dorobimy dodatkowy otwór na wlot powietrza. Odnośnie obłożenia płytkami podłogi przy kominku, chyba zaryzykujemy i nic nie damy. Kominek jest przy wejściu do salonu, próbowaliśmy wczoraj różne wersje ułożenia płytek i za każdym razem wyglądało to nieciekawie. Chyba położę po prostu szklaną płytę w miejscu najbrdziej narażonym i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts