adema_de 17.04.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witaj Ewa. Co to za wkład kominkowy?Mąż wymyślił rogowy bez ramki na rogu i właśnie takiego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 17.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ładny ten kominek.hmm......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dołączam do grupy zachwyconych kominkiem Ewy - bardzo elegancki, nowoczesny, bezpretensjonalny. Ewidentnie podobny gust mamy, u nas też kominek narożny w "kanciastej" obudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 17.04.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witaj Ewa. Co to za wkład kominkowy? Mąż wymyślił rogowy bez ramki na rogu i właśnie takiego szukam Bardzo mi miło, że się kominek podoba. Powstawał w odwrotnej kolejności niż powinien. Najpierw zamówiłam wkład, który dało się zamontować na niezbyt długiej ściance (120cm) potem został zabudowany KG a na końcu zaczeliśmy kombinować co tu na niego przykleić Wkład Hajduk Volcano 2ph- szyba 45cm wysokości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja z kolei chciałabym się dowiedzieć jak to jest z trawertynem(tym z żywicą). Czy on faktycznie wydaje jakieś zapach podczas palenia. Jeśli tak to do jakiego stopnia to czuć ?? Bardzo proszę o odpowiedz, ponieważ kamień ten bardzo mi się podoba, ale Pan który będzie go obudowywał odradza mi go bardzo My mamy obudowę z trawertynu żywicowanego, generalnie dużo kamienia, obudowa narożna ( wklejałam już zdjęcie w wątku gdzieś koło strony 31 chyba...) Paliliśmy w kominku dość intensywnie całą zimę bo trwały w środku prace wykończeniowe - absolutnie żadnych zapachów żywicowany trawertyn nie wydaje Jeżeli ci się podoba taki kamień to sobie poprostu "zażycz" od wykonawcy i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berebeczka 17.04.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 My mamy kominek pod schodami:http://images27.fotosik.pl/193/008c9caf3e838140.jpg Superowy, bardzo mi sie podoba A czy możesz napisać jakie masz wymiary pod tymi schodami. Bo my tez chcemy kominek pod schodami ale pan stwierdził, że sie nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Może mi ktoś powiedzieć co to jest za kamień u Kubaimychy (sama właścicielka nie odpisała ). Chodzi mi o ten ciemniejszy. http://images29.fotosik.pl/147/87eb4f77cf61ee9e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.04.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Może mi ktoś powiedzieć co to jest za kamień u Kubaimychy (sama właścicielka nie odpisała ). Chodzi mi o ten ciemniejszy. Granit TAN BROWN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 dzieki mamulc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 TAN BROWN jakoś mi nie pasuje do tego co ma Kubaimycha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 17.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 BerebeczkaDziekuje Z wymiarami moze byc ciezko, bo zapodzialam gdzies projekt. Jak tylko znajde - to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berebeczka 17.04.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Byłabym bardzo wdzięczna a powiedz mi jeszcze czy jest on z płaszczem wodnym czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 17.04.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A oto mój kominek. Długo szukałam czegoś dla siebie i nie mogłam się zdecydować. Wreszcie wydumałam coś takiego. Nie jest ważne , czy innym będzie się podobać. Ja już go uwielbiam (mimo, że jeszcze nie jest dokończony) http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/R_qfKDusieI/AAAAAAAABKo/G0_X4eSwCnk/s400/DSCF1160.JPG http://lh5.ggpht.com/NAJSK5/R_qg9jusiqI/AAAAAAAABMM/MTo-7R2Av54/s400/DSCF1172.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 17.04.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 http://images32.fotosik.pl/122/b66f4507d5edabb2.jpg Proszę napiszcie jak i z czego jest zrobiony ten kominek. Jeszcze jestem zupełnie zielona w temacie a strasznie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.04.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A oto mój kominek. Długo szukałam czegoś dla siebie i nie mogłam się zdecydować. Wreszcie wydumałam coś takiego. Nie jest ważne , czy innym będzie się podobać. Ja już go uwielbiam (mimo, że jeszcze nie jest dokończony) No !!! To jest prawie idealnie w moim typie. Ile cos takiego kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 17.04.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Byłabym bardzo wdzięczna a powiedz mi jeszcze czy jest on z płaszczem wodnym czy bez? Bylam na budowie - nie mialam miary, ale nizszy rog kominka (zaraz pod schodami) ma okolo 150 cm. Kominek jest bez plaszcza - wzielismy najprostrzy i solidny. Odpalany ma byc tylko okazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 18.04.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Byłabym bardzo wdzięczna a powiedz mi jeszcze czy jest on z płaszczem wodnym czy bez? Bylam na budowie - nie mialam miary, ale nizszy rog kominka (zaraz pod schodami) ma okolo 150 cm. Kominek jest bez plaszcza - wzielismy najprostrzy i solidny. Odpalany ma byc tylko okazyjnie. A czy możesz jeszcze podać, jak daleko od kominka jest przewód kominowy DGP też nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 20.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 A to nasz kominek, jeszcze nie skończony oczywiście (zrobiony na wzór pewnego kominka z forum ) Zdjęcie nie najlepszej jakości, bo robione z zewnątrz przez okno tarasowe http://images32.fotosik.pl/224/08bb1365fbdcacf1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Zdaję sobie sprawę,że stylistycznie to nie za bardzo gra.Ale zostawimy to już tak jak jest.Myśleliśmy o zaokrągleniu przedniej płyty po skosie,ale to znowu zwiększyłoby nam bryłę górnej części.Dlatego też zabudowaliśmy część ściany i w ten sposób zmniejszylismy wymiar przód-tył.Jeżeli chodzi o podświetlenie,to też to rozważaliśmy ale przy skosie kąt padania światła nie byłby odpowiedni.Dlatego zrobimy tylko jedno światło z boku. Nie mam już siły ręce mi opadają, i niech tak już będzie.Może po pomalowaniu nie będzie tak najgorzej Pozdrawiam Bogusia[/img] Witam.Wracam do swojego kominka Nieco go poprawiliśmy,jeszcze nie do końca.Chcemy jeszcze boki obudowy zrobić z kamienia.Również cokoły będą z kamienia.Więcej już przy nim nie będziemy majstrować Musi już taki zostać Może go polubimy.... http://images32.fotosik.pl/223/1797377f6917ed36med.jpg Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 20.04.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam.Wracam do swojego kominka Nieco go poprawiliśmy,jeszcze nie do końca.Chcemy jeszcze boki obudowy zrobić z kamienia.Również cokoły będą z kamienia.Więcej już przy nim nie będziemy majstrować Musi już taki zostać Może go polubimy.... http://images32.fotosik.pl/223/1797377f6917ed36med.jpg Pozdrawiam Bogusia Polubicie- ładny ten wasz kominek...wam sie nie podoba bo mieliscie inna koncepcję. Mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts