Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Ewa. Co to za wkład kominkowy?

Mąż wymyślił rogowy bez ramki na rogu i właśnie takiego szukam

Bardzo mi miło, że się kominek podoba. Powstawał w odwrotnej kolejności niż powinien. Najpierw zamówiłam wkład, który dało się zamontować na niezbyt długiej ściance (120cm) potem został zabudowany KG a na końcu zaczeliśmy kombinować co tu na niego przykleić :D Wkład Hajduk Volcano 2ph- szyba 45cm wysokości.

Pozdrawiam

Ja z kolei chciałabym się dowiedzieć jak to jest z trawertynem(tym z żywicą). Czy on faktycznie wydaje jakieś zapach podczas palenia. Jeśli tak to do jakiego stopnia to czuć ??

Bardzo proszę o odpowiedz, ponieważ kamień ten bardzo mi się podoba, ale Pan który będzie go obudowywał odradza mi go bardzo :(

My mamy obudowę z trawertynu żywicowanego, generalnie dużo kamienia, obudowa narożna ( wklejałam już zdjęcie w wątku gdzieś koło strony 31 chyba...) Paliliśmy w kominku dość intensywnie całą zimę bo trwały w środku prace wykończeniowe - absolutnie żadnych zapachów żywicowany trawertyn nie wydaje :wink: Jeżeli ci się podoba taki kamień to sobie poprostu "zażycz" od wykonawcy i już :D

A oto mój kominek. Długo szukałam czegoś dla siebie i nie mogłam się zdecydować. Wreszcie wydumałam coś takiego. Nie jest ważne , czy innym będzie się podobać. Ja już go uwielbiam (mimo, że jeszcze nie jest dokończony) :D

http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/R_qfKDusieI/AAAAAAAABKo/G0_X4eSwCnk/s400/DSCF1160.JPG

http://lh5.ggpht.com/NAJSK5/R_qg9jusiqI/AAAAAAAABMM/MTo-7R2Av54/s400/DSCF1172.JPG

A oto mój kominek. Długo szukałam czegoś dla siebie i nie mogłam się zdecydować. Wreszcie wydumałam coś takiego. Nie jest ważne , czy innym będzie się podobać. Ja już go uwielbiam (mimo, że jeszcze nie jest dokończony) :D

No !!! To jest prawie idealnie w moim typie. Ile cos takiego kosztowało?

Byłabym bardzo wdzięczna a powiedz mi jeszcze czy jest on z płaszczem wodnym czy bez?

Bylam na budowie - nie mialam miary, ale nizszy rog kominka (zaraz pod schodami) ma okolo 150 cm. Kominek jest bez plaszcza - wzielismy najprostrzy i solidny. Odpalany ma byc tylko okazyjnie.

A czy możesz jeszcze podać, jak daleko od kominka jest przewód kominowy
    DGP też nie masz?

Zdaję sobie sprawę,że stylistycznie to nie za bardzo gra.Ale zostawimy to już tak jak jest.Myśleliśmy o zaokrągleniu przedniej płyty po skosie,ale to znowu zwiększyłoby nam bryłę górnej części.Dlatego też zabudowaliśmy część ściany i w ten sposób zmniejszylismy wymiar przód-tył.Jeżeli chodzi o podświetlenie,to też to rozważaliśmy ale przy skosie kąt padania światła nie byłby odpowiedni.Dlatego zrobimy tylko jedno światło z boku.

Nie mam już siły :cry: ręce mi opadają, i niech tak już będzie.Może po pomalowaniu nie będzie tak najgorzej :(

Pozdrawiam Bogusia[/img]

Witam.Wracam do swojego kominka :oops: Nieco go poprawiliśmy,jeszcze nie do końca.Chcemy jeszcze boki obudowy zrobić z kamienia.Również cokoły będą z kamienia.Więcej już przy nim nie będziemy majstrować :( Musi już taki zostać :-? Może go polubimy.... :-? :oops: :roll:

http://images32.fotosik.pl/223/1797377f6917ed36med.jpg

Pozdrawiam Bogusia :wink:

Witam.Wracam do swojego kominka :oops: Nieco go poprawiliśmy,jeszcze nie do końca.Chcemy jeszcze boki obudowy zrobić z kamienia.Również cokoły będą z kamienia.Więcej już przy nim nie będziemy majstrować :( Musi już taki zostać :-? Może go polubimy.... :-? :oops: :roll:

http://images32.fotosik.pl/223/1797377f6917ed36med.jpg

Pozdrawiam Bogusia :wink:

Polubicie- ładny ten wasz kominek...wam sie nie podoba bo mieliscie inna koncepcję. Mi sie podoba