Annja 19.05.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Pojechał Forest "krytykantom" po sumieniu, oj pojechał Ale spróbuję się choć trochę obronić. To nie tak, że krytykuję generalnie kominki w stylu rustykalnym, choć przyznaję, że to nie mój styl. Również takie kominki bywają urocze, jak chociażby ten, który zaprezentowałeś powyżej, czy różnego rodzaje ceglane "konstrukcje". Podobają mi się też kominki w obudowie ze stylowych kafli piecowych. Nie postawiłabym wprawdzie takiego we własnym salonie bo pasowałby tam jak kwiatek do kożucha, ale u kogoś - czemu nie, zwłaszcza jeżeli koresponduje z resztą wystroju. Tu wogóle nie chodzi o styl a raczej o ogólnie pojętą estetykę. Ten monumentalny kamienny kominek jest poprostu brzydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 19.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 hahaha ale wam Forest w głowach namieszał kominkiem... innym niż do tej pory pokazywał Pamiętajcie przecież że to sprawa gustu klienta i wystroju całości jaki kominek wybierze, tamten klient jest pewnie dumny z kominka (mniej myślę z głośnika), kominek jest inny niż powszechnie spotykane, gratuluje im odwagi Jeśli chodzi o ten jotul to bardziej podoba mi się w oryginalnej wersji, chodzi o kolor kamienia http://www.pawpol.pl/jotul/i18harmony.jpg jest cieplejszy niż powyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 19.05.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Muszę powiedzieć, że urządzamy dom raczej nowocześnie, ale kominek w stylu wiejskim jest świetny !!!!!!!!! gratuluję, jeżeli reszta domu będzie podobna pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.05.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam. Ewa_zm - w oryginale to ciepło brązowy, porowaty niczym pumeks, wulkaniczny porfir rodem z Norwegii, nie do dostania u nas w kraju. Trzeba było znaleźć nasz substytut Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 a powiedzcie mi ile kratek powinno być na obudowie kominka?Mam kominek z płaszczem wodnym ustawiony przy scianie i obudowany bedzie poprostu jak pudełko czyli będą trzy scianki. Poprzednia ekipa, która ustawiała kominek (ale sie z nimi rozstałam bo zrobili to krzywo) zleciał kupić kratki 17x30 sztuk dwie i 17x49 sztuk jedna. Ekipa, która przyszła obejrzeć kominek dziwi sie po co aż tak dużo, i że bez tej wielkiej sie obejdzie...Patrzac na wasze obudowy w zasadzie na wiekszości widze dwie kratki czyli wystarczająco.Mogę prosić o wypowiedzć specjalistów lub was jak użytkowników kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 20.05.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 http://images34.fotosik.pl/238/741f399dce335203.jpg a to moj kominek ..zaraz po wyładunku ewuniamii jaki to typ wkładu gdzie i za ile go kupiłas jak mogłabym wiedzieć? Jakie ma wymiary?? Bardzo mi się podoba. Szukam takiego wkładu, aby kominek nie zajmował dużo miejsca w salonie. Komin mam "wbudowany" , ściana "kominowa"w salonie płaska. Komin wystaje po drugiej stronie czyli w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannab 20.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 ewo7506 szalenie podoba mi się Twój kominek. Możesz podać grubość kamienia na dolnej i górnej półce i ewentualnie cenę za taki kamień?? Nazwę już znam. Bardzo podobają mi się właśnie takie grube półki ale nie wiem czy mnie na nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.05.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Kominek nie mój, ale bardzo mi się podoba: http://www.mebelrazniak.pl/pics/drzewo/001.jpg, a znalazłam go przypadkiem na stronie producenta mebli drewnianych: http://www.mebelrazniak.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 21.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 agakz: to jest obudowany wkład kominkowy, pierwotnie wyglądało to tak (też zostawiłam ścianę bez tynkowania ale panowie od murowania zapaćkali mi ją betonem - chociaż wiedzieli o co mi chodzi - musiałam ja długo czyścić...) http://img59.imageshack.us/img59/6985/zdjcie013so2yt2.jpg i tak http://img219.imageshack.us/img219/299/zdjcie027rx7.jpg po zewnętrznych cegła oczyszczona a w ogóle to na drugim zdjęciu obok kominka leży cegła z której został zrobiona obudowa: to cegła z rozbiórki dzięki za pochwałę - przed kominkiem nadal jeszcze dużo pracy... EWAF czym czyścisz swoją cegłę? też mam ceglany kominek który mi zapaćkali ale farbami i ogólnie jest cały zakurzony. Bardzo fajny ten Twój kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 22.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Forest ten "kartonowo-nagrobkowy" kominek jest prześliczny,gratulacje dla ciebie i inwestorów,czekam z niecierpliwością na jeeeeeszcze,pozdrawiam.Anita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 24.05.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ewo7506 szalenie podoba mi się Twój kominek. Możesz podać grubość kamienia na dolnej i górnej półce i ewentualnie cenę za taki kamień?? Nazwę już znam. Bardzo podobają mi się właśnie takie grube półki ale nie wiem czy mnie na nie stać Kamień ma grubość 3cm ale tzw. parapet został pogrubiony do 7cm poprzez połączenie pod kątem 45 stopni. Najniższa cena jaką znalazłam za ten kamień to 950zł/m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 26.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 a mnie sie taki podoba http://img411.imageshack.us/img411/8313/kominekjh2.jpg wolnostojący kaflowy. Czy ma ktoś taki? Planuję do mojego prostego w nowoczesności wnętrza gdzie troszke bedzie zadziora "staroci" w dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 26.05.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 FOREST-NATURA jak mozna uzyskac fakture takiego kominka jaki pokazales ostatnio (ten z barkiem, w wiejskim stylu)Czy jest jakis specjalny, gotowy tynk/farba ktory daje taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 EWAF czym czyścisz swoją cegłę? też mam ceglany kominek który mi zapaćkali ale farbami i ogólnie jest cały zakurzony. Bardzo fajny ten Twój kominek wszystko zależy od cegły i brudu: jest coś takiego np w castoramie: firmy "primacol" do czyszczenia (na bazie kwasu) i do pielęgnacji olej. Ja nasączałam cegłę na 10 min rozcienczonym środkiem do czyszczenia, potem szczotka (druciana) lub coś innego do szorowania a potem spłukiwałam obficie wodą. Ale może wystarczy tylko woda z mydłem i potem ten olejek. Na końcu mozna spróbowac jeszcze "delfina" firmy atlas - ładnie nabłyszcza, ale z tym ostroznie bo moze zostawic białe slady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 witammam pytaniekupiłem spartherma Varie Fdczyli 2 szybową (otwierane na 2 strony drzwiczki)chciałem zabudować kominek materiałem akumulacyjnympo co? po to aby zakumulowało mi ciepło i dłożej po wygaśnięciu oddawało na dom ciepło znalazłem 3 sposoby akumulacji:1. magnatherm - czyli zasypanie komór 2. zabudowa z płyt szamotowych3. zabudowa cegłą szamotką na zaprawie wysokotemperaturowej znalazłem komonkarza który zajmował się budową piecy kaflowych starego typu - wykonałby mi za grosze tą 3 metodęczy może tak obudować wkład cegłą szamotową bez izollacji aby akumulowało się tam ciepłoczy po pewnym czasie nie popęka mi ta zaprawa albo nie bedzie puszczać dymu? przypominam że kominek będzie zaciągał do paleniska szczelnie podłączoną rurę z zewnątrz więc nie bedzie do paleniska niczaciągalo ani żadnej nieszczelności. prosze o poradę czy tak można i gdzie poczytam o zasadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 27.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 A my tez juz mamy kominek. Nadal nie ukonczony, ale pomysl juz widac: http://i99.photobucket.com/albums/l295/lilajar/vidus/IMGP4067.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.05.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam.Lilajar - "wyrzuć" narożniki wokół obramowania wkładu i z bryły głównej zabudowy kominka.Pierwsze spowodują Ci spękania i rysy na gładzi i farbie/tynku (bo tak pewnie będzie wykańczany kominek) po pierwszych 2-3 paleniach w kominku. Te drugie to samo , ale w ciągu pierwszych dwóch sezonów użytkowania (w zależności od intensywności jego użytkowania).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 28.05.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 bardzo proszę o odpowiedź na mojego postaczy ten wątek jest zamknięty dla nowych ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.05.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 http://salonsob.webd.pl/kid1.html, warto znać ten portal, a taki znów "nowy" to Ty już nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 28.05.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam. Lilajar - "wyrzuć" narożniki wokół obramowania wkładu i z bryły głównej zabudowy kominka. Pierwsze spowodują Ci spękania i rysy na gładzi i farbie/tynku (bo tak pewnie będzie wykańczany kominek) po pierwszych 2-3 paleniach w kominku. Te drugie to samo , ale w ciągu pierwszych dwóch sezonów użytkowania (w zależności od intensywności jego użytkowania). Pozdrawiam. Wedlug mnie te narozniki wokol wkladu wogole nie maja sensu, bo bedzie tam ramka z trawertyna. W kazdym razie sa do wyrzucenia. Gorzej z tymi wokol bryly glownej. Boje sie, ze sie poobija mi ten kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts