Damro 23.06.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 jeden kładzie chiński gres polerowany a drugi wstawia tanie chińskie drzwi zewnętrzne czy taniutkie meble z niewiadomo jakiego materiału do kuchni ze sprzętem z marketu,oknami pcv czy obudową kominka imitującą styl decoupage,wszystko opiera się na tym jaką kasą operyjemy i na co nas stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No zaparł się złośliwiec ! Przepraszam za chiński gres, co tak zabolał, bo są także bardzo ładne wzory, a nie każdy może i chce kłaść kafle po kilkaset zł metr. No a o kasie, to trudno rozmiawiać: wiadomo - jak się kończy to wybiera się tanie materiały, ważne by nie "gryzły" się z całością. A sprzęt z hipermarketu to i w Ruście kupisz ten sam tylko 2x droższy. Jednak te kafle kominkowe nie są imitacją tylko w pełni autentycznym artystycznym materiałem ceramicznym wykonanym ręcznie i niepowtarzalnym (i jak już to sam decoupage jest bardziej imitacją - bo wykorzystuje obce materiały, nawet masowe serwetki). Może Ci się mój piec nie podobać, ale proszę go od imitacji nie wyzywać ! A wracając do kasy to nasz dom jest niestety coraz bardziej niskobudżetowy, ale kominek absolutnie niskobudżetowy nie był właśnie ze względu na użyty oryginalny materiał o wartości artystycznej (choć oczywiście może się nie podobać) - jednak tu akurat nie oszczędzaliśmy ani wybierając wykonawcę ,ani materiał. Podłoga też jeszcze z dobrej klasy plytek - (niechińskich ) , ale hiszpańskich z nagrodą "Perła Ceramiki Cersaie"! ha! . No i tu skończyły sie żarty i zaczęły schody - finansowe. Tak więc i tanie drzwi się pojawiły (jednak dopasowane kolorystycznie i o prostej formie) i tania kuchnia wykonana przez rzemieślnika, na oko trudno odróznić od tych drogich, chociaż wiem, że z trwałoscią możę być różnie - własnie jak to z tania podróbką. Okna PCV też są - i tu najwięcej mnie boli, chociaż całe grono nawet zamożnych inwestorów wybiera takie świadomie, ale nikt mi nie powie, że są ładniejsze i elegantsze od drewna. Jednak pzreważyła praktyczność no i finanse. Bez urazy Damro ! Ważne się różnić pięknie, ludzie się różnią i gustami i możliwościami finansowymi oraz chęcią przeznaczania środków na różne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 24.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 el-ka podziwiam Twoją cierpliwość w stosunku do bardzo polskiego braku tolerancji i zaściankowości damro, gratuluję podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.06.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 http://foto2.m.onet.pl/_m/27e9d0d81b24ad12aba57712c7ae8256,10,19,0.jpg el-ka Dla mnie ta obudowa jest PRZECUDNA... ..Jak kawa z kremową śmietanka.. GRATULUJĘ POMYSŁU I WYKONANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.06.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 el-ka Dla mnie ta obudowa jest PRZECUDNA... ..Jak kawa z kremową śmietanka.. GRATULUJĘ POMYSŁU I WYKONANIA Dzięki, bo choć jestem niezależna w swoich gustach i nie łatwo mnie zbić z tropu, to miło, że mój kominek się komus podoba. Nie jest to moje dzieło w sensie koncepcji i projektu, ale oczywiście to całkowicie mój gust choć raczej tylko zaakceptowałam projekt, którego nie stworzyłam. Nie potrafiłabym sama zaprojektowac pieca i nie znałam takich technologii, ale pomysł FN oddał całkowicie, to czego oczekiwałam i przekazałam (dość mętnie ) autorowi i wykonawcy - FN oraz wspaniałym Paniom w kaflarni artystycznej w Krakowie. Kolorystyka zdjęcia jest niekorzystnie oddana - w naturze kolory są cieplejsze i pięknie miękko załamują światło, te kafle nie sa płaskie, mają fakturę. Teraz dodatkowo jest ładniejsze tło - kremowej ściany w tonacji jasnych kafli. Meble będę mieć o charakterze kolonialnym, ale dość proste, kanapę prostą w formie czekoladową. Mam nadzieję, że będzie miło i przytulnie. Zamieszczę zdjęcia jak będzie już umeblowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 el-kazapowiada sie piękne wnetrze. Czekam z niecierpliwościa na fotki.A pracownię kafli już namierzyłam na necie i mam do nich baaaaardzo blisko.Dzięki za namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.06.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 el-ka Przykro, że taka dyskusja w ogóle sie rozpętała. Ja w tej chwili wybieram projekt swojego kominka obłożonego kaflami piecowymi - wiem jaki to koszt!!! Napatrzyłam się przy okazji na faktyczne bezgustowie. Stwierdzam, że twój jest bardzo elegancki, w nim jest to coś.... Rozumiem że polecasz tego FN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.06.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Damro myślę, że chciałaś powiedzieć, iz akurat Tobie podobają się inne klimaty, ale wyszło trochę niezabardzo i myślę, że nie było to z Twojej strony zamierzone. Z gustem, oprócz tego, że sie nie dyskutuje to jeszcze jest tak, że się bardzo zmienia z czasem :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.06.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 el-ka Bardzo Cię przepraszam za mój komentarz w sprawie Twojego kominka,nie miałam prawa tak Cię ocenic,chyba miałam wtedy zły dzień ale to mnie nie tłumaczy,jeszcze raz bardzo Cię przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 26.06.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Widze, że Damro w tym dziale tez ssyyyczyyy Ciekawe czemu nie pokazuje swojej galerii Pewnie boi sie innych syczydeł El-ka kominek CUDO no i twoja cierpliwośc godna pozazdroszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 27.06.2008 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Przeprosiny przyjęte ! I nie gniewałam się znów tak bardzo, bo przecież trochę już czasu jestesmy na forum i różne rzeczy się pisze i dobrze, że szczerze, choć na pewno lepiej być delikatneijszym w sformułowaniach, bo są wrażliwcy, jak i budowa bardzo szarpie nerwy. A zdjęcie jest faktycznie "niefotogeniczne" - tak twierdza wszyscy, którzy widzieli kominek "na żywo" i wielu znajomych mówi, że na zdjęciu zupelnie by im się nie podobał, a w naturze zupełnie inaczej wygląda. Może to kwestia ustawienia światła, bo kafle jakoś wyszly płasko jak papierowa tapeta, a wcale takie nie są poprzez fakturę i kolor też jest niekorzystnie przekłamany. Więc ten komentarz mnie nie aż tak bardzo zaskoczył i dlatego też zaczęłam szybko wyjaśniać i bronić mojego kominka - (a i trochę dokuczyć też musiałam, wiadomo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola000 28.06.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 A zdjęcie jest faktycznie "niefotogeniczne" - tak twierdza wszyscy, którzy widzieli kominek "na żywo" i wielu znajomych mówi, że na zdjęciu zupelnie by im się nie podobał, a w naturze zupełnie inaczej wygląda. Może to kwestia ustawienia światła, bo kafle jakoś wyszly płasko jak papierowa tapeta, a wcale takie nie są poprzez fakturę i kolor też jest niekorzystnie przekłamany. Chyba faktycznie kiepskie zdjęcie, ja na początku myślałam że jest obłożony glazurą a nie kaflami. A co do samych kafli to ja wolę jednak bardziej klasyczne, bo Twoje są dla mnie zbyt nowoczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 29.06.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 My mamy kominek pod schodami: http://images27.fotosik.pl/193/008c9caf3e838140.jpg Zblizenie na kamien: http://images30.fotosik.pl/191/987a13cd43a15d77.jpg Piękny kominek, jakie są wymiary obudowy i portalu? Planuję podobny zamontować u siebie i nie wiem czy nie będzie za duży... Jaki jest wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matilda 29.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Tak przejrzałam ten temat i zauważyłam wiele genialnych pomysłów na kominek. Dziękuję za nie i na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.06.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Widze, że Damro w tym dziale tez ssyyyczyyy Majcia, zbędny i spóźniony komentarz. Damro, jak każdy tu, ma prawo wyrazić swoje zdanie, a że zrobiła to zbyt obcesowo, przeprosiła. Po co więc zaogniać znów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.06.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam. Wakacyjne klimaty. Energetyczne, kaflowe "Pomarańcze". Kominek "napędzający" system Legallet. Z wymiennikiem powietrznym, termostatami i automatyką, wkład Spartherm Ambiente Bravo h. Projekt kominka i wykonanie FN, obraz i kafle Yadzik/Kafel-Art. http://foto2.m.onet.pl/_m/0c73c226864dc41909306a1e928479c6,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/326e0773b59a6c9a6f306cb858b9c862,10,19,0.jpg Pozdrawiam. PS. Misiowa - miód na oczy i "kwintesencja" kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 01.07.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ciepło od niego bije bez rozpalania piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnisia 01.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam. Wakacyjne klimaty. Energetyczne, kaflowe "Pomarańcze". Cudowny, taki optymistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 01.07.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ja to już się nie mogę doczekać projektu mojego kominka a w międzyczasie oglądam sobie cudze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.07.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Forest, czy projektujesz obudowy rustykalne (u nas narożna), ale takie by miały tę Twoją "pieczęć"? Miałeś się z nami kontaktować, gdy pracowałeś w pobliskich Michałowicach, ale nie odpowiedziałeś na maila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts