Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

teraz ten kominek wygląda tak :D :D :D

http://foto2.m.onet.pl/_m/031d9cadb75396bdc37241efafc53a3a,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/50ad170ad3b1e7459d5d990e1382f380,21,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/b15653ce4cedc356e9ce3520714acac6,10,19,0.jpg

qurka, po co ja to ogladal i sie tylko doluje?! :lol: Chcialam powiedziec, ze pieknie u Ciebie!!! Wciaz nie rozumiem jak ludziska moga u siebie zrobic az tak pieknie. A ja mam taki zwyczajny dom. :roll: :D :wink:

wiecie co? każdy urządza dom według swojej wizji , wyobrażenia ....... wiedziałam, że ten kolor, kominek, kuchnia będą mi się podobać ....bo wszystko to było przemyślane (chociaż maleńkie obawy miałam) ale , że tak wielu osobą również przypadną do gustu - nie przypuszczałam :o Bardzo , bardzo się z tego cieszę :lol: :lol: :lol:

Dziękuję wszystkim za tyle miłych słów :lol: :lol: :lol:

kropqo

a powiedz mi ta obudowa to jest malowany GK i tyle?

tak to wszystko co pomarańczowe to KG :lol: pomalowane farbą Caparol -połysk

jak do tej pory nic się nie okopciło , ubrudziło (zresztą z tego rodzaju farby pięknie się ściera) jedyne ślady po paleniu w kminku powstają czasami podczas wyjmowania popiołu :wink: ale jak coś nawet spadnie to tylko na tą część z marmuru lub na płytki :)

wiecie co? każdy urządza dom według swojej wizji , wyobrażenia ....... wiedziałam, że ten kolor, kominek, kuchnia będą mi się podobać ....bo wszystko to było przemyślane (chociaż maleńkie obawy miałam) ale , że tak wielu osobą również przypadną do gustu - nie przypuszczałam :o Bardzo , bardzo się z tego cieszę :lol: :lol: :lol:

Dziękuję wszystkim za tyle miłych słów :lol: :lol: :lol:

Mam pytanie w kontekscie polozenia kanapy - czy ty juz paliłas w tym kominku cos wiecej niz sobotnio-niedzielną Wyborczą? :o

Mam pytanie w kontekscie polozenia kanapy - czy ty juz paliłas w tym kominku cos wiecej niz sobotnio-niedzielną Wyborczą? :o

Niestety ale Wyborczej nie czytam :wink: i papierami też nie rozpalam :wink:

wprowadziłam się na koniec lutego dlatego przez cały możliwy czas aż do ocieplenia na dworku paliłam w kominku , a dokładniej - ogrzewałam kominkiem cały dom (mam z rozprowadzeniem) i było cieplutko :lol:

Jeśli chodzi Ci o kanapę to- nie, nie ugotowała się :wink: nawet nie była nagrzana ....pewno gdybym puściła nawiew gorącego powietrza na szybę, a nagrzewa się wtedy momentalnie aż "słychać" to pewno byłby problem ale wtedy i w salonie temp. byłaby nieznośna (choć ja lubię ciepełko-zawsze było 23-24C )

Z położeniem kanapy względem kominka nie mam żadnych problemów:lol::lol::lol:

Czy o to chodziło :roll: :lol:

Niestety ale Wyborczej nie czytam :wink: i papierami też nie rozpalam :wink:

wprowadziłam się na koniec lutego dlatego przez cały możliwy czas aż do ocieplenia na dworku paliłam w kominku , a dokładniej - ogrzewałam kominkiem cały dom (mam z rozprowadzeniem) i było cieplutko :lol:

Jeśli chodzi Ci o kanapę to- nie, nie ugotowała się :wink: nawet nie była nagrzana ....pewno gdybym puściła nawiew gorącego powietrza na szybę, a nagrzewa się wtedy momentalnie aż "słychać" to pewno byłby problem ale wtedy i w salonie temp. byłaby nieznośna (choć ja lubię ciepełko-zawsze było 23-24C )

Z położeniem kanapy względem kominka nie mam żadnych problemów:lol::lol::lol:

Czy o to chodziło :roll: :lol:

zakładam że o to i cieszę się że taka odpowiedź bo ja też nie chcę żaru buchającego z kominka. w końcu mój salon do najszerszych nie należy :roll:

Witam.

Hm...z każdego kominka "bucha" żar :D I to solidny...

Pozdrawiam.

O, to, to! ;) Sprzęcik, ktoryś mi, Maestro, wstawił, po zutylizowaniu kilku polan zamienia wszystko w promieniu 2 metrów w plazme ;) Tylko co na to plazma? :-?

W każdym razie radzę może zacząc tez dilować lodówkowymi kominkami, bo salonów wąskich, jak widac dostatek ;)