Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kominki fajne, większość znam z forum, tym większe było moje zaskoczenie gdy cena jednej z obudowy "wzrosła" prawie 4 krotnie w porównaniu do tego co jej właściciel kiedyś pisał na forum (podawał cenę wraz z obróbka kamienia i montażem). Gdzie tu błąd na forum, czy w gazecie? :-?

A co sądzicie o takich kominkach??

Witam.

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć też B...

Jak kiedyś odwiedziłem stronę Lubosza to długo wstać nie mogłem od monitora ;-)...

Propozycja dla Wszystkich Forumowiczów zaglądających na ten wątek: Kominek/piec w kooperacji Lubosza (mozaika - projekt i wykonanie) i mojej (technika, projekt i stan "pod mozaikę").

Są chętni? A zdjęcia potem zamieścimy tutaj... 8)

Pozdrawiam.

A co sądzicie o takich kominkach??

Witam.

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć też B...

Jak kiedyś odwiedziłem stronę Lubosza to długo wstać nie mogłem od monitora ;-)...

Propozycja dla Wszystkich Forumowiczów zaglądających na ten wątek: Kominek/piec w kooperacji Lubosza (mozaika - projekt i wykonanie) i mojej (technika, projekt i stan "pod mozaikę").

Są chętni? A zdjęcia potem zamieścimy tutaj... 8)

Pozdrawiam.

Jak taka współpraca miałaby wyglądać dla okolic Kołobrzegu.

Jestem w fazie wylewania stropu część komina już stoi.

w salonie planuję ogrz. podłogowe więc kamień byłby idealny dla podłogi.

Jakie orientacyjne koszty robocizny o materiały na razie nie pytam ?

PS mozaiki Lubosza - piękne

Witam.

W brew pozorom koszty wykonania kominka z dekoracją mozaikową nie są miażdżące :) raczej porównywalne z innymi wariantami wykończenia kominka. A jeśli miałbym cos kiedyś takiego robiąc z forestem to z mojej strony będzie mi bardzo miło :)

a to by wycenić taki kominek to trzeba trochę więcej informacji :) każdy projekt, jest indywidualny i unikatowy i każdy ma inna cenę :)

Ale za to ma się unikatowy, jedyny w swoim rodzaju mozaikowy kominek :)

To ja mam pytanie do Foresta i Lubosza jako fachowców. Czy takie drzewko pasowałoby do kominka z kamienia strumieniowego. Kominek ma być zupełnie prosty, w sensie, że od dołu do góry ta sama wielkość, nie ma się zwężać do góy.

Rany, ale by mi taki kawałek flory pasował :)

Witam.

LeoAureus ja osobiście to musiałbym zobaczyć choćby szkic tego kominka, co planujesz mieć.

Pamiętaj, że nie koniecznie musi być to mozaikowe drzewo :) zaszalej z wyobraźnią może uda się coś innego zrealizować, wymyślić:)

A co do wykończenia mozaiką to do Twojego kamienia strumieniowego mozaika może być również z tego samego kamienia:) lub innego .

PS w tych kominkach również nie maczałem palców

Pozdrawiam

Witam.

Od około pół roku robię kominek w kształcie drzewa...ale rozmachem jest tak ogromny że sam mnie już zadziwia. Chciałem w nim pobić rekord świata w wielkości kafli kominkowych/piecowych (we współpracy z jedną z polskich kaflarni oczywiście), ale w międzyczasie inna firma niemiecka wyprodukowała takie...że ich wielkość jest jak na razie technologicznie nie do "przeskoczenia" dla innych. Nasze będą więc ciut mniejsze ;-) Do Świąt będzie gotowy... :D Zamieszczę zdjęcia...