Kamila79 14.08.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 A czy ma ktoś z was zdjęcie obudowy kominka z onyksu, podoba mi się (taki kremowy) ale ciut mi odwagi brakuje. Może zdjęcia "na żywo" by mi pomogły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 http://www.muratordom.pl/murator/podstrony/opowiesci-kominkowe,15636_21753.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 14.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 http://www.muratordom.pl/murator/podstrony/opowiesci-kominkowe,15636_21753.htm kominki fajne, większość znam z forum, tym większe było moje zaskoczenie gdy cena jednej z obudowy "wzrosła" prawie 4 krotnie w porównaniu do tego co jej właściciel kiedyś pisał na forum (podawał cenę wraz z obróbka kamienia i montażem). Gdzie tu błąd na forum, czy w gazecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 14.08.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 A co sądzicie o takich kominkach??http://images44.fotosik.pl/1/db0274e7d9655f91.jpghttp://images27.fotosik.pl/264/0bbe6623de5c63e4.jpghttp://images42.fotosik.pl/1/47f78c82eb6dedf5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.08.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Podoba mi się ten z drzewem, ten drugi jakiś za bardzo psychodeliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 15.08.2008 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Do mojej chałupy takie drzewko by pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.08.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Bardzo fajne, ale jak wszystko muszą pasować do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.08.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/_IGP8097_edited.jpg A ja z innej beczki. U nas obudowa kominka prosta jak drut i mocno surowa. W porównaniu z nią drzwiczki rewizyjne wydają się być mocno fantazyjne. Znaleźliśmy je w sklepie z kowalstwem artystycznym. ----- marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.08.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A co sądzicie o takich kominkach?? Witam. Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć też B... Jak kiedyś odwiedziłem stronę Lubosza to długo wstać nie mogłem od monitora ... Propozycja dla Wszystkich Forumowiczów zaglądających na ten wątek: Kominek/piec w kooperacji Lubosza (mozaika - projekt i wykonanie) i mojej (technika, projekt i stan "pod mozaikę"). Są chętni? A zdjęcia potem zamieścimy tutaj... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Lubosz, Forest, p r z e p i ę k n e!!! Ale... ile trzeba by wygrać w Lotto, by taki kominek mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.08.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 lubosz: choć nie w moim stylu to trzeba przyznać, że bardzo duzo pracy i serca musiał ktos w nie włożyć i za to podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benysik 15.08.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A co sądzicie o takich kominkach?? Witam. Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć też B... Jak kiedyś odwiedziłem stronę Lubosza to długo wstać nie mogłem od monitora ... Propozycja dla Wszystkich Forumowiczów zaglądających na ten wątek: Kominek/piec w kooperacji Lubosza (mozaika - projekt i wykonanie) i mojej (technika, projekt i stan "pod mozaikę"). Są chętni? A zdjęcia potem zamieścimy tutaj... Pozdrawiam. Jak taka współpraca miałaby wyglądać dla okolic Kołobrzegu. Jestem w fazie wylewania stropu część komina już stoi. w salonie planuję ogrz. podłogowe więc kamień byłby idealny dla podłogi. Jakie orientacyjne koszty robocizny o materiały na razie nie pytam ? PS mozaiki Lubosza - piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 15.08.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam. W brew pozorom koszty wykonania kominka z dekoracją mozaikową nie są miażdżące raczej porównywalne z innymi wariantami wykończenia kominka. A jeśli miałbym cos kiedyś takiego robiąc z forestem to z mojej strony będzie mi bardzo miło a to by wycenić taki kominek to trzeba trochę więcej informacji każdy projekt, jest indywidualny i unikatowy i każdy ma inna cenę Ale za to ma się unikatowy, jedyny w swoim rodzaju mozaikowy kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.08.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam. Słoneczko - w tych kominkach nie "maczałem" palców (szkoda). Benysik - jak dla mnie za daleko (też szkoda). Doprecyzuję więc - południe Polski Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 15.08.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 To ja mam pytanie do Foresta i Lubosza jako fachowców. Czy takie drzewko pasowałoby do kominka z kamienia strumieniowego. Kominek ma być zupełnie prosty, w sensie, że od dołu do góry ta sama wielkość, nie ma się zwężać do góy. Rany, ale by mi taki kawałek flory pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 15.08.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 To ja mam pytanie do Foresta i Lubosza jako fachowców. Czy takie drzewko pasowałoby do kominka z kamienia strumieniowego. Kominek ma być zupełnie prosty, w sensie, że od dołu do góry ta sama wielkość, nie ma się zwężać do góy. Rany, ale by mi taki kawałek flory pasował Witam. LeoAureus ja osobiście to musiałbym zobaczyć choćby szkic tego kominka, co planujesz mieć. Pamiętaj, że nie koniecznie musi być to mozaikowe drzewo zaszalej z wyobraźnią może uda się coś innego zrealizować, wymyślić A co do wykończenia mozaiką to do Twojego kamienia strumieniowego mozaika może być również z tego samego kamienia:) lub innego . PS w tych kominkach również nie maczałem palców Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.08.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Słoneczko - w tych kominkach nie "maczałem" palców (szkoda). PS w tych kominkach również nie maczałem palców Na co czekacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.08.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam. Od około pół roku robię kominek w kształcie drzewa...ale rozmachem jest tak ogromny że sam mnie już zadziwia. Chciałem w nim pobić rekord świata w wielkości kafli kominkowych/piecowych (we współpracy z jedną z polskich kaflarni oczywiście), ale w międzyczasie inna firma niemiecka wyprodukowała takie...że ich wielkość jest jak na razie technologicznie nie do "przeskoczenia" dla innych. Nasze będą więc ciut mniejsze Do Świąt będzie gotowy... Zamieszczę zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszB 17.08.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 A jaki format kafli masz zamiar zastosować ? Jak wiesz u nas " mówisz i masz" ... Znam kilka kaflarni co próbował kopiować np nasz piec Nordika .. i odpuściły . Z kafli wielkoformatowych taki rozmiar 88 x 44 cm to normalka . Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 17.08.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Sommerhuber robi już znacznie większe: 132x53, seria Maximus te pewnie Forest miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts