Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

micula1

Przedstawiam do oceny PROJEKT -KONCEPCJE Ściany kominkowej

O Boże, telewizor pod drzewem, a obok ruina :o :o :o :o :o :o :o

No kompletnie mnie osłabiło. Różne już tu rzeczy pokazywano na tym forum, ale to przebija wszystko.

lubosz

Dla mnie szkic bardzo fajny, ale zobaczymy jak wyjdzie realizacja

Drzewo też będzie mozaikowe ja te inne??

Ja osobiście drzewo zrobiłbym z ciosanego kamienia w formie kory i bardziej przestrzennie, czyli tak jakby ta kora wystawała z drzewa jak na prawdziwym drzewie.

No to już będzie Święta Lipka jak żywa. Tylko tam jeszcze są listki gipsowe pozłacane - może by i tę technikę wykorzystać? Byłoby śliczniej.

Ha ha ha :) no to się ubawiłem ciekawe skąd masz takie skojarzenia :D marzy Ci się taka tandetna , kiczowata lipka w Twoim saloniku?? :) Będzie „ślicznie” pasowała do Ciebie :)

Pozdrawiam

:D Ostatnim zdaniem poleciałeś nieznacznie po bandzie. :p

Ironia Joasi dotyczyła projektu ( ma prawo), Twoja złośliwość dotyczyła bezpośrenio Joasi.

Ale może się dobrze znacie i to tak z sympatii? :p :p Jeśli tak- przepraszam.

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://images36.fotosik.pl/7/eb3d4a18ecbb2f03.jpg

szkoda, że wkładu nie obudowano prosto - chodzi mi o te niepotrzebne moim zdaniem fazki, jak z tradycyjnego kominka.

:p :p

Nie każde wnętrze musi być minimalistyczne ( lub nawiązujące do tego kierunku) a tym samym takież formy zawierać.

Czy fazki są potrzebne czy nie, lepiej wiedział chyba autor, który w przeciwieństwie do ciebie widział całe wnętrze i prawdopodobnie bez potrzeby nie epatowałby detalem.

Gość Henku_wawa
Przepraszam że się wtrącam... ale chciałam pooglądać realizacje kominków i poczytać fachowych uwag a WY jakieś "dziwne" dyskusje prowadzicie? :evil:

Proponuję założyć wątek dla ludzi chcących obrażać i lubiących zjadliwe uwagi i nie zaśmiecać tego wątku :-?

de gustibus non est disputandum... bardzo prosze o poszanowanie dyskuje o tzw... smaku są bezcelowe a do tego obrazanie sie nawzajem dla pozostałych forumowiczów niewiele wnosi..pax please..

W całej rozciągłości popieram. Obawiam się jednak, że trudno o realizację (niestety). Nie tylko z uwagi na temperamenty, forumowicze sami proszą o ocenę. I że ją dostają... no cóż, dla jednych szczerą, dla innych obraźliwą.

I ja sie zgadzam , że to powinny być realizacje kominków do pooglądania, szukania natchnienia, inspiracjii, do podziwiania a może nawet do pożartowania (ale z sympatią do inwestora). Bo w końcu wklejenie "normalnego", domowego kominka, bez "cudów - niewidów - bajerów - baranich rogów", to będzie akt desperacji. A oby tak sie nie stało, bo lubie oglądać realizacje pomysłów forumowiczów. Mi najbardziej podoba sie kominek Pycia i usiłuje go tu "zacytować", co może sie nie udać.

Tera(z) Ja ;)

wkład: MCZ Forma98

obudowa od dołu: trawertyn, cegła pełna retro (ja ją nazywam "rozbiórka"), płyty krzemionkowe z termoizolacją, nawiew DGP.

Kominek stoi bezpośrednio przy ścianie salonu, komin został sobie na zewnątrz domu, na tarasie ;)

http://img511.imageshack.us/img511/3593/img32smjr7.jpg

http://img395.imageshack.us/img395/4033/img29smjf0.jpg

http://img120.imageshack.us/img120/5885/img06smub9.jpg

Wymiary mniej więcej: 195x270x78 (szer x wys x gł) cm

Ostatni wymiar +35 cm na trawertyn.

Sam wkład ma 106 cm.

Projekt stylizowany na katalogowe zdjęcie Sparthermu Varia Bh.

pzdr.

WITAM,

Wcześniej na tym forumu ,jako wykonanwca komionków wkleiłem kilka realizacji . Zostały one okreslone przez kilku forumowiczów jako"kiczowate" "wiejsko barokowe"" zaduszone falbankami". Aby uniknąc takich ocen postanowiłem tym razem zamieścić projekt aby ustrzec się przed błedami.... jednak ocena "przerażający cmentarny telewizor z jelitami" dobija mnie .... Postaram się nie wklejać projektów.

Mnie samego ten projekt przeraża ALE CO JA MAM ZROBIĆ JAK INWESTOR WŁAŚNIE TAKI!!!! KOMINEK CHCE???

P.S. odpowiadajac na pytanie o TŁO to myslałem o "skrobance" w tynku.

ALE CO JA MAM ZROBIĆ JAK INWESTOR WŁAŚNIE TAKI!!!! KOMINEK CHCE???

.

To mu zrób jak taki chce i nie przejmuj się wcale krytyką.

Ten wewątek nawet z projektami jest bardzo pouczający, chociaż na przekór nałogowym wklejaczom i potakiwaczom wszelkiego badziewia.

ALE CO JA MAM ZROBIĆ JAK INWESTOR WŁAŚNIE TAKI!!!! KOMINEK CHCE???

.

To mu zrób jak taki chce i nie przejmuj się wcale krytyką.

Ten wewątek nawet z projektami jest bardzo pouczający, chociaż na przekór nałogowym wklejaczom i potakiwaczom wszelkiego badziewia.

alelujaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!