billion. 07.09.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 micula1 dlaczego "mimo wszystko?" Ja myślę, że Ty naprawdę bardzo lubisz te swoje kominki, bo to po prostu widać - wkładasz w nie wiele pracy i serca. A że ja osobiście bym takiego nie chciała u siebie? Ciebie też pewno nie przekonała bym do kominka w stylu Johna Pawsona - mój ideał http://www.johnpawson.com/library/56ca8c12cdee9e83a49b6415d8c9464d.jpg http://www.johnpawson.com/library/52702f8ddb0ff51f1ec68edb9fe251c9.jpg dobranoc czy mozesz zaprezentowac ten twoj? i wyjasnic dlaczego taki , a nie inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
billion. 07.09.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 nie mogła bym bo mi się podoba ....czyli stara powtorka z rozrywki, tak jak z innymi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
billion. 07.09.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 niestety, nie pobawisz się już robieniem fotomontaży tym razem ...pytanie bylo do posiadacza, inwestora-amatora. .... bez fotomontazy dla przypomnienia pierwszego kominka , ktorego wkleilem na forum. takie cos z realu , a nie wygdybane. http://img359.imageshack.us/img359/9598/rok2003ifa5.jpg ps. tym sie roznie od nalogowych wklejaczy, czyli "real". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.09.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 sloneczko, to tak jak u nas.najpierw bylam wkurzona ze tak tam zrobili.a teraz mi to nawet pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.09.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Same realizacje MCZ-tów Czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 08.09.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 MCZ to nazwa włoskich wkładów kominkowych,wszystkie zdjecia zamieszczone w owym wątku to realizacje na wkładach MCZ jakościowo bardzo dobrych,z szamotem aluminiowo-tytanowym .Ogólnie polecam,ceny do niskich nienależą ale ładnie się w nich pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mam pytanie do wszystkich znających się - ja przed kominkiem nie chcę mieć płytek. Słyszałam, że można kupić taką metalową ( mosiężną lub miedzianą) nakładkę na podłogę i w czasie zimy/jesieni ją wkładać przed kominkiem, a latem - ściągać. Gdzie takie coś kupię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Przeglądałam ten wątek, bo szukam inspiracji, niestety większość kominków jest nowoczesnych. Doradźcie jakimi płytkami obłożyć podłogę przed moim kominkiem? http://images31.fotosik.pl/358/b1bdb5388dc1594f.jpg Prześliczny, ta zieleń to moje marzenie? Z jakiej firmy te kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witajcie,jakie zalety i wady w odniesieniu do obudowy kominka mają te kamienie:1. trawertyn (żywicowany)2. Granit3. Serpentynit4. Onyks - proszę o wszelkie info, nie wiem co wybrać i co się poza kolarami za poszczególnymi kamieniami kryje....dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 09.09.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Podpinam się do tematu. Jaki kamień wybrać ?U mnie ma być kolor jasny ( beż ). Łatwy w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 09.09.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Słyszałam, że można kupić taką ... nakładkę na podłogę... Gdzie takie coś kupię? np. tutaj http://www.allegro.pl/item427439002_zeliwna_plyta_popielnik_przed_piec_kominek.html lub w castoramie lub innych marketach ogólnobudowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 09.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Prześliczny, ta zieleń to moje marzenie? Z jakiej firmy te kafle? Z firmy Karat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 w temacie: opis kamieni, trochę mało..i dlatego liczę na głosy fachowców i osób już użytkujących kamienie/kominki,..... dzięki.http://www.gran-mar.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.09.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 ewa_zm - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 09.09.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Przeglądałam ten wątek, bo szukam inspiracji, niestety większość kominków jest nowoczesnych. Doradźcie jakimi płytkami obłożyć podłogę przed moim kominkiem? http://images31.fotosik.pl/358/b1bdb5388dc1594f.jpg Wydaje mi się, że ładnie pasowałyby jasne, duże kafle (np. kremowe), zbliżone do koloru fugi pomiędzy zielonymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.09.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja mam pytanie ile trzeba zostawic mocniejszej wylewki tzn bez styro przed kominem kominkowym zeby bylo wystarczajaco?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.09.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Przeglądałam ten wątek, bo szukam inspiracji, niestety większość kominków jest nowoczesnych. Doradźcie jakimi płytkami obłożyć podłogę przed moim kominkiem? http://images31.fotosik.pl/358/b1bdb5388dc1594f.jpg Wydaje mi się, że ładnie pasowałyby jasne, duże kafle (np. kremowe), zbliżone do koloru fugi pomiędzy zielonymi Wydaje mi sie, że kremowy nie będzietroche pasowal do parkietu , ciezko wybrac cos takiego żeby pasowało do slicznych (ech) kafli i do podłogi. Moim zdaniem trzeba by wybrać jakies kafle przypominające np stary mosiądz lub coś w tym rodzaju, albopo prostu dojechac tym parkietem do samego kominka i od czoła dać taką stylizowaną piekna blache jak to kiedyc bywały przy piecach kaflowych. W sumie to obowiązek niepalnego podłoza 50 cm dla w kladu obowiązuje tylko od czoła kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.09.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja mam pytanie ile trzeba zostawic mocniejszej wylewki tzn bez styro przed kominem kominkowym zeby bylo wystarczajaco?? To zależy od wkładu i materaiłu z którego bedzie elewacja. W moim przypadku sam wkład to 200kg+ obudowa z klinkieru dosc masywana ok 400 kg nie licze czopucha z g\k. Powierzcznia pod kominkiem to ok 1 m2 z tym ze u mnie jest inaczej na fundamencie była zalana cała płyta żelbetowa 15 cm i potem po postawieniu domu na to styropian10 cm i 5 cm wylewki w sumie to mam pod tym kominkiem 30 cm betonu . Jeśli kupisz stalowy kominek w markecie ok 70kg i do tego bedzie elewacja z g/k to całosc bedzie pewno wazyła max 150kg w tym przypadku bym sie nie przejmował ze cos tam sie zapadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Obudowa raczej bedzie z g-k ale wklad z 200kg. W pokoju mam miec 10cm styro plus 7cm wylewki wiec w miejcy na kominek powinnam nie dawac styro i wylac te 17cm betonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.09.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Obudowa raczej bedzie z g-k ale wklad z 200kg. W pokoju mam miec 10cm styro plus 7cm wylewki wiec w miejcy na kominek powinnam nie dawac styro i wylac te 17cm betonu?? Wiesz nie jestemmurarzemi kominkarzem,ale zdecydowanietak bedziesz miał gwaranceje ze całośc nie przysiądzie w najmniej oczekiwanym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts