andre59 26.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Drzwiczki rewizyjne umożliwiają dostęp do wnętrza komina w celu usunięcia sadzy.Nie eksponuje się ich z oczywistych względów estetycznych. U mnie drzwiczki rewizyjne dostępne są z sąsiedniego pomieszczenia (przedpokój). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 26.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 U mnie również drzwiczki rewizyjne są dostępne z przedpokoju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 26.09.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 U mnie również drzwiczki rewizyjne są dostępne z przedpokoju . Dzięki, u mnie za kominem jest sciana z silki (24cm) a potem hol. Mam rozumieć, że drzwiczki będą tak naprawdę w silce aby dojść do komina. Właściwie to na jakiej wysokości, przy samej podłodze??? Już widzę miny majstów jak będą kuć w ścianie, może od razu dać im te drzwiczki aby zrobili otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 26.09.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 U mnie również drzwiczki rewizyjne są dostępne z przedpokoju . Dzięki, u mnie za kominem jest sciana z silki (24cm) a potem hol. Mam rozumieć, że drzwiczki będą tak naprawdę w silce aby dojść do komina. Właściwie to na jakiej wysokości, przy samej podłodze??? Już widzę miny majstów jak będą kuć w ścianie, może od razu dać im te drzwiczki aby zrobili otwór. W tej ścianie obsadzisz tylko drzwiczki maskujące, a właściwe drzwiczki wyczystki będą mocowane do komina. Wyskokość ich umieszczenia zależy od konstrukcji komina i jest określona w dokumentacji technicznej (zazwyczaj kilkadziesiąt centymetrów). Trzeba przystawić próbnie do ściany elementy komina i wtedy wytyczyć otwór w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.09.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 u mnie są tuż za kominkiem który stoii przed kominen systemowym, i są odrazu w kominie, nie przeciągałam ich przez żadną ściane,... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 26.09.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 u mnie są tuż za kominkiem który stoii przed kominen systemowym, i są odrazu w kominie, nie przeciągałam ich przez żadną ściane,... - Tak, tylko u mnie kominek będzie stał obok komina systemowego i mysle sobie jak zrobić aby drzwiczki nie szpeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 26.09.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Wklej jakis rysunek, rzut, widok z góry. Pomyślimy co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/2w.jpgPrzedstawiam naszą nową realizacje, co sądzicie o tym kominku i jego dekoracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/2w.jpgMoże teraz wkleiłem to foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.09.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja bym sobie takiego u siebie nie zrobił. Ale jak pasuje do wnętrza to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 26.09.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 świetny, bardzo mi się podobaco to jest te drobne białe kamyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 26.09.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/2w.jpg Może teraz wkleiłem to foto? micula1, ale przykleiłeś na dobrym kleju ?? oby nie spadło po kilku większych rozpałkach Ja podziwiam sposób, w jaki to układasz, że robisz to na miejscu u klienta, kawałeczek po kawałeczku, a to przecież trwa. Cierpliwość to chyba podstawa Bardzo fajnie wyglądają układane, klocuszki z różnymi wysokościami, dają ekstra efekt z bocznym światłem oby nie z szarzały po latach palenia w kominku. Jedno, co mnie osobiście się nie podoba to malowane tło, chyba wolałbym całość w mozaice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/5w.jpgTło tej mozaiki to miesznina połamanego marmuru morawica,trawertynu, marmuru sławniowice, marmuru"brecia". oczywiście o różnym udziale procentowym .Płytki zostały pociete na paski a nastepnie ręcznie połupane.Wzór mozaiki( motyw) został zaproponowany przez inwestora. Technika wykonania to nasza interpretacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 JAK JA Tobie zazdroszcze Luboszu ....moi inwestorzy życzą sobie tak to ja tak robie,a nie umiem się im przeciwstawić. Mówiłem o przerwach dyletacyjnych , mówiłem o podnoszącej sie temperaturze czopucha ale....tak ma być i basta. Szukam spolegiwych inwestorów ale mi się nie udaje. Jestem jak ryba z reklamy...gotowa na wzystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/4w.jpgLuboszu- tło nie jest malowane -zostało wykonane w technice "drapanego tynku" z włoska Sgraffito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 26.09.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 czym konserwujecie, zabezpieczacie marmurowe elementy kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 26.09.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 JAK JA Tobie zazdroszcze Luboszu ....moi inwestorzy życzą sobie tak to ja tak robie,a nie umiem się im przeciwstawić. Mówiłem o przerwach dyletacyjnych , mówiłem o podnoszącej sie temperaturze czopucha ale....tak ma być i basta. Szukam spolegiwych inwestorów ale mi się nie udaje. Jestem jak ryba z reklamy...gotowa na wzystko To trzeba uświadamiać klienta zadzwoni Ci za rok albo dwa i powie Panie mozaika mi odpada !! i będzie niesmacznie ;/ Ale rozumiem "nasz klient, nasz Pannn" Szkoda tylko pracy, jaka w to jest włożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 26.09.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/2w.jpg Może teraz wkleiłem to foto? Bardzo oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 26.09.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 czym konserwujecie, zabezpieczacie marmurowe elementy kominka? W tym przypadku to zabezpieczenie i "podbicie" koloru zostanie wykonane za 7 dni przy pomocy specjalnej żywicy( do konserwacji zabytków) z dodanym rozcieńczlnikiem o "bąbowej" nazwie - zestaw taki powoduje hydrofobowość mozaiki i żywe kolory całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.09.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Jak dla mnie - straszne. I nie chodzi o wykonanie, tylko o efekt artystyczny. Jaki przekaz mają mieć te dłonie? Wyobrażam je sobie w ciemności i już skóra na grzbiecie mi cierpnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts