Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

piaskowiec mamy na kominie i będzie na podmórówce, ale koło kominka to raczej nie chcę go wprowadzać, wiem że do bali pasuje.,,ale my nastawiamy się na bardziej nowoczesne wykonczenie, stąd pomysł z gresem...-bo np. marmurem też nie chcemy okładać bo zwiększy się jeszcze jego wielkość i w rzeczywistości i zdecydowanie optycznie,

też stawiamy na jakieś jasne/ względnie 1ściana jakimś "wesołym" kolorem rozjaśnic, ale nie wiem czy nie napaćiam za bardzo.....-

bale- właśnie, jak masz bale to potem muszisz sporo porozjaśniać wnętrza, zdecydowanie dom wew. jest ciemniejszy niż murowany, ale i cieplejszy wizualnie....

ale czekam dalej na Wasze podpowiedzi, będą bardzo cenne, bo nie umiem za bardzo tego "ugryść"......

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój projekt wygląda tak jak poniżej, wycena 28 tyś. pln

http://images38.fotosik.pl/15/4211488518896dd4.jpg

Projekt kominka - bardzo fajny, ja chyba tez bede miała taki z narozny, ale jeszcze nie zdecydowałam.

Jakim kamieniem planujesz obudowac kominek i jaka bedzie miała wysokosc obudowa z kamienia?

Kominek będzie obłożony marmurem, a jaka wysokość płyty to nie wiem dokładnie, całkowita wysokość pomieszczenia to 263 cm.

Powiedzcie mi, czy cena 28 tyś. pln jest do zaakceptowania za ten kominek? Tak jak pisałem kamień to marmur, ściana za plazmą będzie wyłożona piaskowcem, wkład w cenie ok. 9 tyś. pln.

SAIN-

kazdy patrzy na koszty po swojej kieszeni..

ale mi szkoda byłoby wydac tyle kasy na kominek....- a raczej nia miałabym tyle do wydania, za tą kasę mamy np. dach łącznie z robicizna...

ale kazdy bierze do swej kieszeni...

projekt wygląda ładnie, ale niektóre kominki jeśli są narożne i nad nimi jest kamień to jakoś stwarzają wrażenie jakby ten kamień miał się za chwile zsunąć ....- to napewno zależy od stopnia wsunięcia tego kominka w ścianę/ pod ten kamień, im bardziej wsunięty tym większe wrażenie "lada moment" zawalenia się no i przedewszystkim ciężkości obudowy..

wrocławianka a podaj jeśli mozesz jaki był koszt kamienia???

jest taki delikatny i ciepły...

dzieki

kamień 3100 był żywicowany a nie lakierowany nazywa sie PERLLATO FIOCCO F 3 ALE NIE PISZE CZY TO TRAWENTYN ALE CHYBA TAK

prace montażowe 3200

materiały 4000 tyś wkład 9100 minus rabat 400 zł

i jeszcze doszła jakaś opłata za kamień , bo dobierałam z boku i wyszło 20 tyś zł

SAIN-

kazdy patrzy na koszty po swojej kieszeni..

ale mi szkoda byłoby wydac tyle kasy na kominek....- a raczej nia miałabym tyle do wydania, za tą kasę mamy np. dach łącznie z robicizna...

ale kazdy bierze do swej kieszeni...

projekt wygląda ładnie, ale niektóre kominki jeśli są narożne i nad nimi jest kamień to jakoś stwarzają wrażenie jakby ten kamień miał się za chwile zsunąć ....- to napewno zależy od stopnia wsunięcia tego kominka w ścianę/ pod ten kamień, im bardziej wsunięty tym większe wrażenie "lada moment" zawalenia się no i przedewszystkim ciężkości obudowy..

ANNNJA masz racje, ale chciałem porównać cenę mojego wykonawcy z innymi. U mnie całkowity koszt to 28 tyś. pln, a jak widzę, że wroclawianka zapłaciła za swój 20 tyś. pln to sądzę, że cena jaką ja zapłacę, jest umiarkowana.

Dziś dokonaliśmy wyboru kamienia, obudowa będzie z marmuru travertym, a cała ciemniejsza reszta z granitu coffe jakiś tam. Ściana za plazmą będzie ze złotego łupku brazylijskiego czy jakoś tak :wink:

Dodatkowo szklane półki będą podświetlone diodami, wnęka na drewno jednym halogenem diodowym, a za kamieniem obudowującym kominek będzie wnęka i w niej umieszczone pasy ledowe, które będą imitowały kolor ognia, ma to wyglądać to tak, że przez tą szczelinę będzie widoczna poświata płomnienia :D

Sain

Biorąc pod uwagę ilość kamienia i wielkość kominka oraz dobry wkład cena rozsądna i kominek bardzo ładny

pozdrawiam

Długość ściany to 398cm, a wysokość 267cm.

Wczoraj decyzja zapadła na TAK, umowa podpisana, między 20-30.11.2008 kominek będzie wykonany :)

Sain czy tam gdzie drewno też będzie kamien ? Zwróć uwagę , bo u nas nie bylo i my dokupilismy , bo byłaby ściana brydna od drewna

a to nasz kominek, już po zaprojektowaniu, czeka na realizację :lol:

Części składowe:

- obudowa trawertyn light

- wewnętrzna część obudowy marmur emperador dark polerowany

- stopień trawertyn light żywicowany

- wkład Austroflamm Midas półokrągły

- wnęka po prawej: dolna półka emperador dark polerowany

- okap z płyt GKF, izolacja krzemianowo-wapienna Varmsen

http://images34.fotosik.pl/349/10263f5f596b44d9.jpg

Czy ja również mogę prosić o cenę tego cudeńka oraz namiarów na firmę, która to realizuje ?

Pozdrawiam

wickers

rownież poprosze o wycenę tego pieknego kominka

Bardzo prosze o wycenę tego cudeńka bo jestem pod ogromnym wrażeniem.

POzdrawiam i z góry dziękuję.

Oooo w końcu śliczny kominek z cegły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brakuje tylko miejsca na drewienko.... KOminek cudny! Bardzo chciałam cegłę ale bałam się bo wykonanie jjakie widziałam było brzydkie - tutaj jest śliczne

Sain

Biorąc pod uwagę ilość kamienia i wielkość kominka oraz dobry wkład cena rozsądna i kominek bardzo ładny

pozdrawiam

Długość ściany to 398cm, a wysokość 267cm.

Wczoraj decyzja zapadła na TAK, umowa podpisana, między 20-30.11.2008 kominek będzie wykonany :)

Sain czy tam gdzie drewno też będzie kamien ? Zwróć uwagę , bo u nas nie bylo i my dokupilismy , bo byłaby ściana brydna od drewna

W projekcie nie jest to przewidziane, ale chyba wnękę wyłożę tym granitem co będą z niego półki. Będzie on brązowy i nie będzie się brudził, ale dzięki za rade :wink: