Eugeniusz_ 20.10.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 oj dość długo został nawet na noc, ale jestem cierpliwy i osąd ostateczny wydam po kilku paleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.10.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 FOREST-...wyrażam WIELKI BARDZO WIELKI zachwyt Twymi kominkami,.....pomimo że nie jestem zwolennikiem tych zwykłych mało formatowych kafli, TY mimo wszystko czarujesz z nich cuda, te dużo formatowe- podobają mi się bardzo,.i jeszcze coś.....każdy Twoj (tzn. Twego ) wykonania kominek jest dziełem, doskonale uchwycach i zamykasz w Twym dziele harmonie, piękno, łączysz wszystko w DOSKONAŁOŚC... oj Panie (tak mówi co 3słowo mój sąsiad) aż żałuję że nie zaprosiliśmy Ciebie do wykonania naszego pieca, i dlatego wysłałam ci na priv- jakiś czas temu prośbę o podpowiedz co można w zakresie kolorów zrobić z naszym kominkiem aby choć trochę zmniejszyć jego mase...- jest gdzieś jego zdjęcie pare stron wstecz (ew. jutro wrzucę aktualniejsze, bo z kamieniem ławkowym)prosze podpowiedz coś nam........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 21.10.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam. Efilo - a może kafle? Forumowicze (bardzo fajni i młodzi ludzie), u których stoi już ten kominek też na początku w ogóle nie brali kafli pod uwagę. A teraz... Kaflarnia to na razie moja mała tajemnica. Będzie niedługo na stronach internetowych. Pozdrawiam "kominowo" Dziękujemy Foreście za miłe słowa No i za kominek raz jeszcze!!! Współpraca z profesjonalistą w swojej dziedzinie była dla nas miłą odmianą po niby-szpecach, którzy się u nas przewijali Pozdrawiamy i do zabaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 23.10.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Moj kominek bedzie taki. http://fidelek.com/1.jpg Wycena: 22500sam wklad Linea 9020 koszt 9150zldo tego 3 plyty z zywicowanego trawertynu oraz polka z marmuru Forrest Brown. W innej firmie sam kamien wycenili mi na ok 10000zl bez stawiania kominka. Przyjezdzaja tylko osadzic kamien na gotowy kominek. Wole jednak, zeby robil to ktos od poczatku do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 23.10.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja tez przyłączam sie do zachwytów nad kominkami wykonanymi przez FORESTA - każdy jest niepowtarzalny. Ale mam w związku z tym problem, bo marzyłby mi sie taki "piecowaty" kominek, ale w adaptacji projektu mam kominek z płaszczem wodnym - 25KW, nawet jest zapis, że CTM. Czy z czegoś takiego mozna zrobić taki kaflowy kominek?. Drugim moim hitem jest kominek z dołem z kamienną półką i obłożonym ciemną cegłą jak ma jeden z forumowiczów. Ten myślę, że bez przeszkód moze zawierać wkład wodny. No bo gazu niet, prądu mało to i czym ogrzewać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 28.10.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Wow, jakie piękne te kominki!!! ja tez chce. My planujemy wystrój wiejski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 28.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Moj kominek bedzie taki. http://fidelek.com/1.jpg Wycena: 22500 sam wklad Linea 9020 koszt 9150zl do tego 3 plyty z zywicowanego trawertynu oraz polka z marmuru Forrest Brown. W innej firmie sam kamien wycenili mi na ok 10000zl bez stawiania kominka. Przyjezdzaja tylko osadzic kamien na gotowy kominek. Wole jednak, zeby robil to ktos od poczatku do konca. bardzo ładny a kamień będziesz miec od sufitu do podlogi ? Mój kamień jest też z żywicowanego trawentynu zresztą podobny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 28.10.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 wroclawianko Kamien nie jest od dolu. Tam sa 3 plyty z trawertynu, w ksztalcie odwroconego L, niestety na wizulaizacj nie za bardzo to widac. Plyta dolna konczy sie nad wkladem. Gorne ida tak jak widac ciecia. Reszta bedzie malowana farba. Sciana obok bedzie z tynku dekoracyjnego trawertyn. Mysleliscmy nad kamieniem ale nie moglby byc montowany w jednym kawalku - za duza powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.10.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 inspiracja dla uśmiechu: http://images32.fotosik.pl/388/d5315171fd39073dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 29.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 czas już chyba na mój kominek foto foto troszkę jeszcze nie skończony :) ale tylko troszkę Lubię tego typu kominki i mnie się Twój podoba Dla mnie, niestety, za duży. Planuję gabaryty o połowę mniejsze, czyli bez bocznego "zapiecka" i góry, czyli tyle i obejmują wytłaczane kafle. Możesz mi odpowiedzieć na jakiej zasadzie zbudowany jest ten kominek? Gdzie zdobyłeś kafle, czy pod kaflami to zwykła obudowa g/k, no i jaka cena kafli? Dziękuję i pozdrawiam. miło że przynajmniej Tobie się podoba . Kafle są z polskiej kaflarni Karat, ceny ogólnie niższe od wszelkich kafli zagranicznych. Zbudowany jest na zasadzie pieca kaflowaego z tym że masą kumulacyjna są tylko kafle ( ) z niewielką ilością masy szamotowej, czyli nie ma tam obudowy gipsowej, jedynie płyty ze specjalnego materiału tworzą kanały do obiegu powietrza. W kominku tym miał grzać cały zapiecek łacznie z ławeczką, po pierwszej próbie niestety okazało się że ławka zimna . Dziękuję za odpowiedź i info o kaflach Kurczę, no tak sobie myślałam, że będziecie kości wygrzewać na ławeczce, a tu lipa U mię z wygrzewania też nici, bo kominek z PW, a kafle dla ozdoby Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.10.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Hm, kości nie tak stare ale miało być fajnie a tutaj , zobaczymy, narazie czekam , Kiedyś też będziesz miała kominek taki z marzeń :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.10.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Nieee noooo... A ja myslałam, że takie rzeczy to tylko w Erze Włażę tu poszukać czegoś o takich kominach, a Nefer mi na talerzu odpowiedź podsuwa Dzięki wielkie, bo buduję właśnie drewniaka. Pozdrawiam cieplutko Mówisz i masz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 31.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 mi sie marzy wystrój wiejski w domu. Czy ktos może mnie poratowac pomysłem na kominek w takim właśnie stylu. Obecnie jestesmy na etapie dachu więc od wiosny wykończeniówka ruszy cala parą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 31.10.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 [http://foto2.m.onet.pl/_m/dc735c0009948822b5b554fbd36130a2,10,19,0.jpg Foreście czym wykończony jest czopuch że się tak błyszczy? Jak w wiejskich klimatach, to może cóś takiego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 31.10.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 [http://foto2.m.onet.pl/_m/dc735c0009948822b5b554fbd36130a2,10,19,0.jpg Foreście czym wykończony jest czopuch że się tak błyszczy? Jak w wiejskich klimatach, to może cóś takiego...? Super, nawet ustawienie fajne bo u nas żeby kominek nie wyszedł całkiem w kuchni chcemy go pod kątem ustawić. A kto robi takie cuda w warszawie lub okolicach? może ktoś wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 31.10.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 31.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 [http://foto2.m.onet.pl/_m/dc735c0009948822b5b554fbd36130a2,10,19,0.jpg Foreście czym wykończony jest czopuch że się tak błyszczy? Jak w wiejskich klimatach, to może cóś takiego...? wygąda jak jakiś domek z bajki zdecydowanie nie podoba mi się brrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 01.11.2008 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Do wiejskiego domku - super! Zero sztampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 01.11.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 dokładnie, doskonała rzecz, ale do odpowiedniej chałupki fajna podłoga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula1 01.11.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 http://www.mozaikiantyk.nazwa.pl/foty_allegro/kom7.jpgA my mamy taki kominek teraz w realizacji. A dostaliśmy zadanie na kominek wiejski ...prezechodzący przez 3 pomieszczenia.Sądzę ,że kominek wiejski jest w naszym zasięgu działań.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts