AMFI 02.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 z tego co wiem travertyny są dostępne w grubościach max 3-4 cm, gdy chce się grubszy, trzeba kleić dwie tafle .... ale 15 cm to chyba nie da rady nitubaga, moim zdaniem ten drugi kominek (z travertynu) jest piękny.... bardzo klasyczny, ale niebanalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 tak myślałam ale nie szkodziło zapytać.... a może można je sklejać po kątem prostym by tę grubość uzyskać, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 nitubaga, moim zdaniem ten drugi kominek (z travertynu) jest piękny.... bardzo klasyczny, ale niebanalny mnie on sie też bardzo podoba, ale mój Szanowny kręci nosem... więc choc kamień chciałam zapożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 tak myślałam ale nie szkodziło zapytać.... a może można je sklejać po kątem prostym by tę grubość uzyskać, co? można skleić, ale będzie to widoczne i koszt raczej wyższy niż z jednego kawałka. Czasem można "znaleźć" i wyciąć z bloku trzeba bardziej poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 02.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 piaskowiec będzie trudniej utrzymać w czystości, z trawertynem nie będzie problemów.płyta kamienia ma 3cm grubości więc musi być cięty i klejony. za cięcie nieregularnych kształtów troszkę zapłacisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 o rety... no spodziewam się, że za darmo to to nie będzie.... An-bud mówisz, że można poszukać tak grubej płyty trawertynu? a czy mniej więcej wiesz gdzie nalezałoby zacząć poszukiwania? u producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 w ubiegłym ruku byłem w potrzebie i znalazłem u kamieniarza miał akurat dwa duże bloki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 w ubiegłym ruku byłem w potrzebie i znalazłem u kamieniarza miał akurat dwa duże bloki wiem, że zadam może głupawe pytanie, ale jak dotąd kamieniarz kojarzy mi się wyłącznie z grobami.... czy chodzi o coś takiego? http://fabrykakamieniabudowlanego.republika.pl/produkcja%201/bloki_3.jpg i tak cięte? http://fabrykakamieniabudowlanego.republika.pl/produkcja%201/ciecie_blokow_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.01.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 robią nagroki, parapety, blaty kuchenne itd. co się zamówi to zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.01.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 koło mnie jest taka firemka, maja na brudnie wystawę i chyba w wawie jakiś punkthttp://www.granityskwara.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 robią nagroki, parapety, blaty kuchenne itd. co się zamówi to zrobią no prosze bardzo jak mi się dobrze udało trafić.... fiu już wysłałam zapytanie czy mają ten trawertyn - i czy mi go ciachną na 15 cm grubości.... może ciachną.... a jak ciachną... to może mój kominkarz mi z niego zrobi moje cudeńko.... i mam jeszcze jedno pytanie... na tym zdjęciu ten trawertyn wygląda na takie prążkowe połączenie zimnego z ciepłym... http://images27.fotosik.pl/193/008c9caf3e838140.jpg a czasem na stronach kamieniarzy wygląda on kiepsko... tak mdło... jednolicie... jak masło.... więc czy to jest kwestia tafli kamienia na jaką się trafi? czy może fotki ciut przekłamują kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 koło mnie jest taka firemka, maja na brudnie wystawę i chyba w wawie jakiś punkt http://www.granityskwara.com.pl ooooo wielkie dzięki... jutro tam zadzwonię zapytam czy mają takie wielkoformatowe bloki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.01.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Zobacz w realu, kamień robiła natura może mieć dziwne wzory, inaczej wygląda trawertyn surowy, inaczej żywicowany, zdjęcia też zmieniają, w rzeczywistości wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 no to czeka mnie spacer po kamieniarzach.... i małe macanko jakby to nieprzyzwoicie brzmiało.... chciałabym jeszcze rozwiać jedną kwestię - jeśli nie uda mi się znaleźć płyty jednolitej, to w taką klejoną to raczej nie ma co się pchać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.01.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 no to czeka mnie spacer po kamieniarzach.... i małe macanko jakby to nieprzyzwoicie brzmiało.... chciałabym jeszcze rozwiać jedną kwestię - jeśli nie uda mi się znaleźć płyty jednolitej, to w taką klejoną to raczej nie ma co się pchać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.01.2009 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ooooo wielkie dzięki... jutro tam zadzwonię zapytam czy mają takie wielkoformatowe bloki.... Jezeli to do tego kominka kilka postow wyzej , to nie potrzebujesz duzego slaba . Przeciez on sklada sie z elementow ok. 120/30cm . I jest surowy , czyli mozna go wybarwic fuga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.01.2009 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam. Ale Nitubaga, ten portal kominkowy nie jest zrobiony z bloku tylko ze slabów grubości 3 cm i po prostu ładnie wyfrezowany i złożony Co innego zabudowa z piaskowca od Mikołajczyka - tu musiały by być grubsze elementy...chociaż też niekoniecznie...bo znam takich co by to zrobili ze slabów i nie było by żadnej różnicy... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.01.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 już wysłałam zapytanie czy mają ten trawertyn - i czy mi go ciachną na 15 cm grubości.... może ciachną.... a jak ciachną... to może mój kominkarz mi z niego zrobi moje cudeńko.... jak na 15 to większość kamieniarzy może Ci pomóc. to całkiem grubo na brudnie jest kilka firm które oprócz pomników bawią sie i w inne cudeńka - myślę o cmentarzu bródnowskim i ul.Wincentego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.01.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 już wysłałam zapytanie czy mają ten trawertyn - i czy mi go ciachną na 15 cm grubości.... może ciachną.... a jak ciachną... to może mój kominkarz mi z niego zrobi moje cudeńko.... jak na 15 to większość kamieniarzy może Ci pomóc. to całkiem grubo na brudnie jest kilka firm które oprócz pomników bawią sie i w inne cudeńka - myślę o cmentarzu bródnowskim i ul.Wincentego serio?!!!! ależ ja póki co mieszkam na Brodnie i obok tych kamieniarzy jeżdżę codziennie... ale zawsze mi się wydawało, że te grobowe to nie bardzo.... też pójdę popytam, a nóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Serio nagrobkarze mają trawertyn? To taki nowy trend w nagrobnictwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts