boslak 05.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Bagi69, taki pieco-kominek kaflowy zawsze byl moim marzeniem, ale nie mam pojecia jak to wyglada w kosztach w porównaniu z kominkiem z obudową z kamienia, wiem ze cena zalezy od wkladu oraz rodzajow i ilosci kafli, ale sama obudowa z kafli ile takiego twojego pieca bedzie kosztowac ( z robocizna?), jak nie na forum to moze prosze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 05.01.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 kochani, projektanci i artyści w jednej osobie, widziałam na tym forum cudne rysunki kominków na tle pnia drzewa, płomieni, traw itp. może w ramach pomocy sierotom z antytalenciem mógłby ktoś pokazać rysunek w temacie anioły, kominek ma stać we wnętrzu rustykalnym, w którym królują figurki. aniołków, na forum jest zaprezentowany tylko jeden taki kominek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 05.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Mam dylemat! Jaki klej zastosować do przyklejenia granitu we wnęce wokół wkładu kominkowego? Za odpowiedź z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 kochani, projektanci i artyści w jednej osobie, widziałam na tym forum cudne rysunki kominków na tle pnia drzewa, płomieni, traw itp. może w ramach pomocy sierotom z antytalenciem mógłby ktoś pokazać rysunek w temacie anioły, kominek ma stać we wnętrzu rustykalnym, w którym królują figurki. aniołków, na forum jest zaprezentowany tylko jeden taki kominek pozdrawiam a pokaż ten aniołkowy, który masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 05.01.2009 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Serio nagrobkarze mają trawertyn? To taki nowy trend w nagrobnictwie? Wiesz kolesie których dałem wcześniej linka mieli kiedyś pomniki a teraz słyszałem że robią wszystko - schody, parapety i co tam kto chce z kamienia Sam kiedyś pracowałem jako młody studenciak w wakacje z ojczulkiem który para sie takim fachem. Obróbka kamienia jakiegokolwiek jest banalna jeśli się ma sprzęt i trochę wyobraźni, nie wiem czy widzicie jakie teraz wazy, ścianki itp. na pomnikach robią. Ja osobiście widziałem trawertyn i chyba bym się nie zdecydował. Boję się jak w te dziurki najdzie pyłu czy sadzy czy czegokolwiek z paleniska - a weź rzesz to umyj jak to jasne... Wolałbym jakiś granit lub marmur ... też są ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.01.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 hm.... ale ja raczej myślę o trawertynie żywicowanym.... on dziurek już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 05.01.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Widziałem kilka obudowanych kominków trawertynem - wszystkie miały dziurki stąd moja uwaga taka czysto techniczna Jak bez dziurek to ładny kamień. Jak jeździsz codziennie koło cmentarza to za bramą po prawej jadąc w stronę ronda Żaby są kolesie (Parapety, obudowy jakiś takie hasła) którzy sie tym zajmują. Popytaj ja jeszcze się nie orientowałem ale myśłę że ktoś się tym zajmuje - zwłaszcza że masz niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.01.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Widziałem kilka obudowanych kominków trawertynem - wszystkie miały dziurki stąd moja uwaga taka czysto techniczna Jak bez dziurek to ładny kamień. Jak jeździsz codziennie koło cmentarza to za bramą po prawej jadąc w stronę ronda Żaby są kolesie (Parapety, obudowy jakiś takie hasła) którzy sie tym zajmują. Popytaj ja jeszcze się nie orientowałem ale myśłę że ktoś się tym zajmuje - zwłaszcza że masz niedaleko a pewnie, że popytam jeśli mówisz, że oni nie tylko groby.... chodzi Ci o ten zakład tuż przy Styksie (dom pogrzebowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 06.01.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Chyba tak - tak z pamięci pisałem.Rzadko tam bywam. Na pewno po tej stronie co Styks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.01.2009 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Chyba tak - tak z pamięci pisałem. Rzadko tam bywam. Na pewno po tej stronie co Styks tam tych zakładów jest dwa, albo i trzy.... się wybiorę... i może coś upoluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.01.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam.Dla miłośników anielskich klimatów:http://www.kafelart.pl/kafleanioly.htmlA ten, o którym mówi Gwiazdeczka stoi u Zeljki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 06.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dokładnie jest tak jak napisał FN mam już dzięki uprzejmości Zeljki namiary i cenę takiego kominka lecz do tanga trzeba dwojga a mojej drugiej połówce się nie podoba więc mimo zachwytu muszę szukać dalej aby dość do kompromisu, mąż jest złota rączka dużo rzeczy chciałby zrobić sam pozdrawiam wszystkich maniaków aniołowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 06.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 kiedys przedstawialam swoj kominek w stanie surowym -teraz moge zaprezentowac swoj kominek w zamieszkalym juz domku http://http://images35.fotosik.pl/46/2da82538f676ef6cmed.jpg http://http://images43.fotosik.pl/46/5fd2a743d6300fe2med.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 06.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 baaardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 07.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Poszukuję stylowych kratek z żaluzją. Czy ktoś zna adres producenta lub sklepu? Mam 2 kolanka z rewizyjami więc kratka powinna być spora, abym mógł przez otwór mieć do nich dojście: http://img242.imageshack.us/img242/2222/dsc00663xd4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.01.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam. "Płomienie" Zabudowa ciepła, szamotowe kafle 3D (), wkład Spartherm Varia 1V 51 Linear 4S. Projekt Forest-Natura/Twurnia, kafle szamotowe Iza Zając - Twurnia (http://www.twurnia.com.pl), wykonanie FN. http://foto0.m.onet.pl/_m/18fee839341d8af749f1e1c7d7372f48,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/526fef95ad1c12fe57aef2cfb398adb0,10,19,0.jpg Pozdrawiam. jako, że nie jestem z tym wątkiem na bieżąco dopiero teraz znalazłam te zdjęcie.... FOREST - to jest piękne.... no po prostu nie pojęte ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam. Piękne to będzie jak tło będzie jeszcze pomalowane na czekoladowy kolor... Jeżeli podobają się realizacje kominków z linku jaki podałem, to zapraszam. Dla takich rzeczy właśnie lubię współpracować z polskimi ceramikami i kaflarniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.01.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 hmmmm mam takie niezobowiązjące pytanko.... czy cos w tym stylu można by zamówić, tyle, że nie jako obudowe kominka tylko jako - ja wiem - obraz na ścianę.... takie czy inne - nie ważne.... po prostu potencjalnie chciałabym wiedziec... no to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.01.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam. To ja mam lepszy pomysł. Portal kominkowy - spokojny, ale z takich kafli i ciepły. Ale "autorski" bardzo. A na ścianie przestrzenny obraz ceramiczny nawiązujący swym charakterem do kominka I oświetlenie weń wkomponowane. Bo to też robi "klimat"... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 11.01.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 NITUŚ widzialas co Forest napisal, ty się nie zastanawiaj i wchodź w to a będziesz miala taki kominek,ze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts