Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Bagi69, taki pieco-kominek kaflowy zawsze byl moim marzeniem, ale nie mam pojecia jak to wyglada w kosztach w porównaniu z kominkiem z obudową z kamienia, wiem ze cena zalezy od wkladu oraz rodzajow i ilosci kafli, ale sama obudowa z kafli ile takiego twojego pieca bedzie kosztowac ( z robocizna?), jak nie na forum to moze prosze na priv

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kochani, projektanci i artyści w jednej osobie, widziałam na tym forum cudne rysunki kominków na tle pnia drzewa, płomieni, traw itp. może w ramach pomocy sierotom z antytalenciem mógłby ktoś pokazać rysunek w temacie anioły, kominek ma stać we wnętrzu rustykalnym, w którym królują figurki. aniołków, na forum jest zaprezentowany tylko jeden taki kominek :oops: pozdrawiam

kochani, projektanci i artyści w jednej osobie, widziałam na tym forum cudne rysunki kominków na tle pnia drzewa, płomieni, traw itp. może w ramach pomocy sierotom z antytalenciem mógłby ktoś pokazać rysunek w temacie anioły, kominek ma stać we wnętrzu rustykalnym, w którym królują figurki. aniołków, na forum jest zaprezentowany tylko jeden taki kominek :oops: pozdrawiam

a pokaż ten aniołkowy, który masz....

Serio nagrobkarze mają trawertyn? To taki nowy trend w nagrobnictwie? :wink:

Wiesz kolesie których dałem wcześniej linka mieli kiedyś pomniki a teraz słyszałem że robią wszystko - schody, parapety i co tam kto chce z kamienia :)

Sam kiedyś pracowałem jako młody studenciak w wakacje z ojczulkiem który para sie takim fachem. Obróbka kamienia jakiegokolwiek jest banalna jeśli się ma sprzęt i trochę wyobraźni, nie wiem czy widzicie jakie teraz wazy, ścianki itp. na pomnikach robią.

Ja osobiście widziałem trawertyn i chyba bym się nie zdecydował. Boję się jak w te dziurki najdzie pyłu czy sadzy czy czegokolwiek z paleniska - a weź rzesz to umyj jak to jasne...

Wolałbym jakiś granit lub marmur ... też są ciekawe

Widziałem kilka obudowanych kominków trawertynem - wszystkie miały dziurki stąd moja uwaga taka czysto techniczna :)

Jak bez dziurek to ładny kamień.

Jak jeździsz codziennie koło cmentarza to za bramą po prawej jadąc w stronę ronda Żaby są kolesie (Parapety, obudowy jakiś takie hasła) którzy sie tym zajmują. Popytaj ja jeszcze się nie orientowałem ale myśłę że ktoś się tym zajmuje - zwłaszcza że masz niedaleko :)

Widziałem kilka obudowanych kominków trawertynem - wszystkie miały dziurki stąd moja uwaga taka czysto techniczna :)

Jak bez dziurek to ładny kamień.

Jak jeździsz codziennie koło cmentarza to za bramą po prawej jadąc w stronę ronda Żaby są kolesie (Parapety, obudowy jakiś takie hasła) którzy sie tym zajmują. Popytaj ja jeszcze się nie orientowałem ale myśłę że ktoś się tym zajmuje - zwłaszcza że masz niedaleko :)

a pewnie, że popytam :) jeśli mówisz, że oni nie tylko groby.... chodzi Ci o ten zakład tuż przy Styksie (dom pogrzebowy)

dokładnie jest tak jak napisał FN mam już dzięki uprzejmości Zeljki namiary i cenę takiego kominka lecz do tanga trzeba dwojga a mojej drugiej połówce się nie podoba :( więc mimo zachwytu muszę szukać dalej aby dość do kompromisu, mąż jest złota rączka dużo rzeczy chciałby zrobić sam 8) pozdrawiam wszystkich maniaków aniołowych

Witam.

"Płomienie"

Zabudowa ciepła, szamotowe kafle 3D (;-)), wkład Spartherm Varia 1V 51 Linear 4S.

Projekt Forest-Natura/Twurnia, kafle szamotowe Iza Zając - Twurnia (http://www.twurnia.com.pl), wykonanie FN.

http://foto0.m.onet.pl/_m/18fee839341d8af749f1e1c7d7372f48,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/526fef95ad1c12fe57aef2cfb398adb0,10,19,0.jpg

Pozdrawiam.

jako, że nie jestem z tym wątkiem na bieżąco dopiero teraz znalazłam te zdjęcie....

FOREST - to jest piękne.... no po prostu nie pojęte :o ... :lol:

Witam.

Piękne to będzie jak tło będzie jeszcze pomalowane na czekoladowy kolor... :D :wink:

Jeżeli podobają się realizacje kominków z linku jaki podałem, to zapraszam.

Dla takich rzeczy właśnie lubię współpracować z polskimi ceramikami i kaflarniami.

Pozdrawiam.

hmmmm mam takie niezobowiązjące pytanko.... czy cos w tym stylu można by zamówić, tyle, że nie jako obudowe kominka tylko jako - ja wiem - obraz na ścianę.... takie czy inne - nie ważne....

po prostu potencjalnie chciałabym wiedziec... no to jak?

Witam.

To ja mam lepszy pomysł.

Portal kominkowy - spokojny, ale z takich kafli i ciepły. Ale "autorski" bardzo. A na ścianie przestrzenny obraz ceramiczny nawiązujący swym charakterem do kominka :wink:

I oświetlenie weń wkomponowane. Bo to też robi "klimat"...

Pozdrawiam.