Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Nie wiem czy mogę odpowiedzieć na to pytanie bo już raz dostałe upomnienie :-? :wink: że komuś w temat wchodzę.

Foreściku - a Ty możesz mi polecić jakiś impregnat do piaskowca?

Wiem że pytanie nie było do mnie więc przepraszam jak kogoś urażę że mu w parade wchodzę... Dobra więc na temat. Ja znam impregnat o nazwie BF-2. Jest to impregnat akrylowo - silikonowy.

Pozdrawiam

P.S. A kominek super.

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A sytuacja w tej chwili jest taka, że na około pięć kominków wykonywanych na kominach systemowych, dwa - trzy przerabiam na dzień dobry, bo są źle umiejscowione trójnik i wyczystka.

MCB

a na jakiej wysokośći powinien być umiejscowiony trójnik i wyczystka ??

co było nie tak i jak być powinno??

Nie wiem czy mogę odpowiedzieć na to pytanie bo już raz dostałem upomnienie :-? :wink: że komuś w temat wchodzę.

Foreściku - a Ty możesz mi polecić jakiś impregnat do piaskowca?

Wiem że pytanie nie było do mnie więc przepraszam jak kogoś urażę że mu w parade wchodzę... Dobra więc na temat. Ja znam impregnat o nazwie BF-2. Jest to impregnat akrylowo - silikonowy.

Pozdrawiam

P.S. A kominek super.

Nutibaga - ładny, ładny, ładniusi kominek.

bardzo dziękuję i za info o impregnatach i za pochwały :oops: :lol: jest nam bardzo miło :)

skad jesteś? będę potrzebować fachowca do DGP w woj. lubuskim

pozdrawiam

A w Lubuskim nie ma żadnej firmy kominkowej czy drogo a może inne powody?

To pytanie nie do mnie ale odpowiem, bo jestem z lubuskiego :wink:

Są u nas firmy kominkowe, ceny mają różne, są drogie i pewnie tańsze też sie znajdą :wink:

W Niemczech i Austrii wykonuje się kominy bez trójników. Trójnik dorabia zdun wykonujący kominek czy piec lub kominiarz wykonujący odbiór komina przed wykonaniem kominka.

A sytuacja w tej chwili jest taka, że na około pięć kominków wykonywanych na kominach systemowych, dwa - trzy przerabiam na dzień dobry, bo są źle umiejscowione trójnik i wyczystka.

Pozdrawiam.

Forest, czy możesz napisać jak prawidłowo powinno być zrobione to wcięcie trójnika?

W sytuacji gdy fotosik nalicza kasę za transfer to chyba robisz właścicielowi zdjęć niedźwiedzią przysługę. Lepiej to skasuj.