amatlea 26.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 kor_nick - fajny kominek. Możesz zdradzić jakiej szerokości masz te paski czarnego marmuru po bokach wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Niezbyt rozsądne rozwiązanie - TV nad kominkiem. Elektronika będzie dostawała w tyłek, gorąco jest bardzo szkodliwe zarówno dla Plazmy jak i dla LCD oraz samej elektroniki. Widać kolega lubi często zmieniać TV. Poza tym, moim zdaniem, niezbyt praktyczne rozwiązanie, bo jak się rozpali w kominku to nie wiadomo na co patrzeć - na kominek czy na TV. Jedno i drugie nawzajem rozprasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 26.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Poza tym patrzenie na ekran tv którego dolna część jest na wysokości > 1,5m nie jest zbyt wygodne dla kręgów szyjnych. No chyba że będzie oglądał na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 26.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ale gdyby nie Tv to kominek BOMBA, bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Na szczęście tv można zdjąć i będzie dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tylko, że jak widać kable do TV - sygnałowe i zasilanie - poprowadzone są w ścianie i teraz trzeba narobić bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 27.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 amatlea - 13 cm, czarny granit miał w założeniu pomóc w proporcjach miedzy tv i kominkiem.kristofuros - nic sie nie nagrzewa. to makroterm z płaszczem.co do rozpraszania ogladania - nie jest źle, kwestia przyzwyczajenia.tv wisi gdzie wisi bo układ pomieszczenia jest taki a nie inny - nie miałem możliwości powieszenia tv w innym miejscu, zachowując jednocześnie oś dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 kristofuros - nic sie nie nagrzewa. to makroterm z płaszczem. A ciepło promieniowania od szyby kominka ? Ciepło idzie w górę na TV Elektronika nie lubi wyższych temp. już ponad 30 st. jest szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.03.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Niezbyt rozsądne rozwiązanie - TV nad kominkiem. Elektronika będzie dostawała w tyłek, gorąco jest bardzo szkodliwe zarówno dla Plazmy jak i dla LCD oraz samej elektroniki. Widać kolega lubi często zmieniać TV. Poza tym, moim zdaniem, niezbyt praktyczne rozwiązanie, bo jak się rozpali w kominku to nie wiadomo na co patrzeć - na kominek czy na TV. Jedno i drugie nawzajem rozprasza. W makrotermie świetnie działa system "czarnej szyby" po 20 minutach palenia g... widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Niezbyt rozsądne rozwiązanie - TV nad kominkiem. Elektronika będzie dostawała w tyłek, gorąco jest bardzo szkodliwe zarówno dla Plazmy jak i dla LCD oraz samej elektroniki. Widać kolega lubi często zmieniać TV. Poza tym, moim zdaniem, niezbyt praktyczne rozwiązanie, bo jak się rozpali w kominku to nie wiadomo na co patrzeć - na kominek czy na TV. Jedno i drugie nawzajem rozprasza. W makrotermie świetnie działa system "czarnej szyby" po 20 minutach palenia g... widać To w takim razie nie ma co rozpraszać i można spokojnie TV oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 27.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 W makrotermie świetnie działa system "czarnej szyby" po 20 minutach palenia g... widać Moi teściowie mają taki wkład jak kor_nick i nie narzekamy - wcale nie jest tak źle z tą szybą. Owszem, trzeba ją często myć, ale jak się pali to ogień widać bardzo dobrze My mamy Spartherma H2O, który niestety był dostępny tylko z szybą ok.70cm na 50cm - nie jest to bynajmniej panorama i dlatego kombinuję tak, żeby dać czarny granit po bokach wkładu. Myslałam żeby dać po 20cm z każdej strony. W ogóle mam straszny problem z wymyśleniem obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 27.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam! Przejrzałam całe forum i mało kominków jest narożnych. Nie buduje się takich? Ja nie mam innego rozwiązania w nowobudowanym domu i szukam pomysłu na kominek narożny - nie żaden wypasiony, ale normalny i tani w obudowie. Może ktoś ma dobre pomysły i się nimi pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 27.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 kristofuros - nic sie nie nagrzewa. to makroterm z płaszczem. A ciepło promieniowania od szyby kominka ? Ciepło idzie w górę na TV Elektronika nie lubi wyższych temp. już ponad 30 st. jest szkodliwe. ciepło też nie idzie. może na fotce nie widać dokładnie, ale ten półokrągły gzyms wystaje na 17 cm, co daje jakąs tam bariere w przypadku otwarcia drzwiczek. a przy zamkniętych wcale tak dużo tego ciepła nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 27.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Hmm bez obrazy, ale mi przypomina trochę piec chlebowy... Może miał przypominać Mnie się podoba ten kominek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 27.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 I u nas w końcu pojawił się kominek...... piękny! Kto ci stawiał to cudeńko? Chcialam coś podobnego i nie mogę znaleźć wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 28.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 A u nas wyszedł taki kominek: http://www.ifb.pl/dandys/dandysbudowa274.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 28.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ładny i w końcu narożny - coś podobnego i w takim stylu mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 28.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam! Przejrzałam całe forum i mało kominków jest narożnych. Nie buduje się takich? Ja nie mam innego rozwiązania w nowobudowanym domu i szukam pomysłu na kominek narożny - nie żaden wypasiony, ale normalny i tani w obudowie. Może ktoś ma dobre pomysły i się nimi pochwali. mowisz i masz nie jest to typowy kominek narozny ale jest w taki sposob obudowany http://lh6.ggpht.com/_u8phbBqrjTE/Sa1C_5hR_aI/AAAAAAAACbg/Z9XQl7MgEdA/s912/DSC00206.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.03.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 A u nas wyszedł taki kominek: http://www.ifb.pl/dandys/dandysbudowa274.jpg Super składzik na drzewo pod schodami za kominkiem, dużo wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.03.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ładny i w końcu narożny - coś podobnego i w takim stylu mnie interesuje. O ile ja wiem, to w tym wątku nie brakuje narożnych kominków. Ale trzeba mieć trochę czasu (i chęci) aby czytać więcej niż 1 stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts