Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W czwartek zakończyli mi budowę kominka i mi akurat taki styl się podoba. Tutaj gdzie jest ta wnęka może stać np. świecznik, ale mamy przygotowane dzwiczki dębowe z takimi kowalskimi zawiasami, które czekają na montaż. Po zamknięciu będzie barek na 3 butelki grzanego wina :wink:

http://republika.pl/fhuviva/temp/canon33.jpg

Magda Dawaj Twój kominek....jak widać kominki się różnią bardzo od siebie i każdy lubi coś innego...

I jeszcze jedno spostrzeżenie...zobaczcie, że większość tych kominków projektują sami forumowicze i za nic nie można by takiej obudowy kupić gdzieś w sklepie....a to jest fantastyczne, bo każdy może mieć taki kominek, na jaki ma ochotę...no może są czasem jakieś ograniczenia...nie powiem, że nie...

MagdaLenarczyk napisał:
Juras czy góra Twojego kominka jest pomalowana w stiuk ??

(

To nie stiuk to jest tynk dekoracyjny metodą przecierki, tutaj delikatnie, ale bardziej wyryte (coś jak kora brzozowa) zamierzam zrobić na hollu i korytarzach. Pomysł kominka wziął się z dodatku o kominkach, który bodajże ok. września był w muratorze. Oczywiście w naszymi modyfikacjami.

cubus2 napisał:
KOMINKI - jedna z najważniejszych rzeczy w naszych domkach. Moja ciotka szuka aktualnie "extra kominka" i poprosiła mnie o pomoc. Pokażcie swoje kominki, najlepiej z jakiegoś kamienia!!! :roll:

Podrawiam wszystkich!

to i ja dołożę:

http://czajla.republika.pl/dom/200426-110705.jpg

jeszcze kilka zdjęć na:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=37202

Grzegorz

Tommco chyba przesadziłeś !

Twoj kominek mi sie bardzo podoba , gdybym miała taką możliwośc zrobiłabym własnie taki, mnie trzymał komin ,

który był niestety nie w tym miejscu gdzie trzeba :(

A tak w kwestii wykonania kominka, mozęcie mi

podpoweidzieć co ja mam zrobic jak wykonawca

nie dał mi gwaracji na wkład kominkowy :o

polanka Szeroki uśmiech się pokazał na mojej twarzy. Bo jeśli to jest dizajn to mnie można nazwać dizajnerem bom sam ten kominake zaprojektował :) A tak na serio, to staram się dużo rzeczy sam wymyślać, ale jak popatrze na moje efekty i niektórych z Galerii Domów, to myślę, że tamci to dopiero dizajnerzy. I to ja ODWAŻNI!!!! :)

Pozdrawiam gorąco (a co, na przekur zimie :) )

T.