pp.tec. 21.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 a ja pomyślałam, że to piaskowiec To jest piaskowiec tylko nie nasz polski ,chyba indyjski jest twardszy i lepszy w utrzymaniu ,mam z niego płytki podłogowe w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 21.08.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Agawi a mi się bardzo podoba kominek Twoich rodziców - jest śliczny. Twój też ładny ale tamten bardziej mi "leży" Escape, Twój też super, a z czego zrobiona jest ta część w ciemnym kolorze - czekolada gorzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.08.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Agawi - bajeczny Twój kominek - powiedz co to za cudeńko ta obudowa :) A rodzice widzę lubią Rain Forest Tak jak ja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.08.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Nasz nowiutki portal , który jest w mniejszości na forum... http://img27.imageshack.us/img27/4843/20082009007.jpg Śliczny ten kominek i taki inny beti,kris,mimi - bardzo dziękuję piotr.nowy - dardurdka i pp.tec. mają rację, to nie drewno, tylko piaskowiec. Z tego co wiem kamień pochodzi z Meksyku. Rzeczywiście jest bardzo twardy, czy lepszy w utrzymaniu- nie wiem. Na razie jest dwukrotnie pokryty specjalnym impregnatem do piaskowców. Poza tym to pewnie jest też kwestia dbałości o kominek Panowie montażyści polecali również, żeby za jakiś czas pokryć go impregnatem BF-1 (silikon do piaskowca)- wtedy podobno nie wchłania zanieczyszczeń pp.tec - pokaż te swoje płytki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.08.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Agawi - bajeczny Twój kominek - powiedz co to za cudeńko ta obudowa :) A rodzice widzę lubią Rain Forest Tak jak ja :) Nefer - baardzo dziękuję (tym bardziej, że portal miał być z drewna, obudowa wkładu z cegły, a stanęło na piaskowcu!) Co do opisu kamienia: patrz post wyżej Rain forest też jest fajny, ale ja nie przepadam za marmurami mamanatki- dzięki w imieniu rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.08.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Agawi - bajeczny Twój kominek - powiedz co to za cudeńko ta obudowa :) A rodzice widzę lubią Rain Forest Tak jak ja :) Nefer - baardzo dziękuję (tym bardziej, że portal miał być z drewna, obudowa wkładu z cegły, a stanęło na piaskowcu!) Co do opisu kamienia: patrz post wyżej Rain forest też jest fajny, ale ja nie przepadam za marmurami mamanatki- dzięki w imieniu rodziców Widziałam - chyba razem pisałysmy Twój piaskowiec jest bardzo piękny. Dobrze, że nie drewno. Choć rysunek ma podobny - ale piękniejszy :) Marmury tylko z nazwy odstraszają :) Ja się zakochałam, a serce nie sługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.08.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Agawi - bajeczny Twój kominek - powiedz co to za cudeńko ta obudowa :) A rodzice widzę lubią Rain Forest Tak jak ja :) Nefer - baardzo dziękuję (tym bardziej, że portal miał być z drewna, obudowa wkładu z cegły, a stanęło na piaskowcu!) Co do opisu kamienia: patrz post wyżej Rain forest też jest fajny, ale ja nie przepadam za marmurami mamanatki- dzięki w imieniu rodziców Widziałam - chyba razem pisałysmy Twój piaskowiec jest bardzo piękny. Dobrze, że nie drewno. Choć rysunek ma podobny - ale piękniejszy :) Marmury tylko z nazwy odstraszają :) Ja się zakochałam, a serce nie sługa Jeszcze raz dziękuję! Popędzilam do Twojego dziennika i co widzę ...Rain Forest Brown w łazience na ścianach i wannie. Muszę koniecznie pokazać rodzicom- może się skuszą na więcej Ty masz za to piękny TRAWERTYN, który uwielbiam! Kolor cudny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.08.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dziękuję Jakby co zapraszam na pomacanie na żywo Daleko nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.08.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dziękuję Jakby co zapraszam na pomacanie na żywo Daleko nie masz No wlaśnie- dopiero zauważyłam, że Ty też "stolyca" Dzięki za zaproszenie, ale płytki już kupiłam. Chociaż pomacać zawsze warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga_2 21.08.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Powiedzcie mi proszę coś o kominkach firmy Northstar -norweskie,można kupić wraz z obudową Są to kominki z kumulacją ciepła (działają jak piec kaflowy). Mogą ogrzać do 130m2 pow. przy wkładzie żeliwnym NI25Panorama (taki zamierzamy nabyć drogą kupna) + dodatkowo zamontować tzwCMA (system ceramicznych modułów akumulacyjnych- czyli dodatkowy system pustaków szamotowych, które również kumulują ciepło jak piec kaflowy), aby mieć tzw kominek grzewczy (nie mylić z płaszczami wodnymi itp). Pytanie do ew. użytkowników, opłaca się zamontować i to i to? CMA kosztuje ok 3 000 brutto, wkład+obudowa ok 7500. Wiem, że wkłady Northstara są niezłe (spalają 100%drewna więc są ekonomicznie itd,itd). CMA stosuje się raczej(???) przy normalnych wkładach i piecach kaflowych, pytanie czy również przy wkładach kumulacjach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 22.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Escape, Twój też super, a z czego zrobiona jest ta część w ciemnym kolorze - czekolada gorzka? A niemowiłam ze zdjęcie przekłamuje kolory ta gorzka czekolada jest rzeczywiście koloru grafitowego i jest to naturalny łupek kwarcytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 22.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Czy ktoś zna i może coś powiedzieć na temat takiego wkładu?http://kominki24h.pl/wkadkominkowyaxisz800iszarydrzwipodnoszonerefaxz800igf-p-631.html?osCsid=4ac3d8a808ab7741ab5d443e6f1cddf3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 23.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 ojej to ja też czekam. No i oto jestem, poniżej link do widoku kominka, bo to przeca wątek kominkowy: http://img12.imageshack.us/img12/1182/dscf4117x.th.jpg A tak się prezentuje w scenerii wieczorowej: http://img512.imageshack.us/img512/3623/dscf4142.th.jpg Podłoga wokoło z kamienia polnego cietego. http://img195.imageshack.us/img195/2567/dscf4113.th.jpg No i obiecany wcześniej Słoneczku i Agnesik widok brodzika z podświetleniem onyxowym (foto robione wieczorem, tylko diody świecą): http://img179.imageshack.us/img179/7434/dscf4156.th.jpg A tak wygląda to w dodatkowym swiatłem: http://img174.imageshack.us/img174/9453/dscf4160.th.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.08.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam. No i widzę że tak dyskutowany wcześniej w tym wątku motyw "drzewa" jaki przedstawiał Micula, przyjął się i podoba się tu i ówdzie... Bardzo ładny i oryginalny kominek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 23.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 widać że Micula maczał w nim palce lepiej mówić dobrze, więc ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 23.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 widać że Micula maczał w nim palce lepiej mówić dobrze, więc ........ Nie tylko maczał, ale zrobił to cudeńko. Żona moja zrobiła wstępny projekt, a Micula go zrealizował, modyfikując tak, żeby było i ładnie i wiejsko, a nie wieśniacko Miał z tym troche kłopotu, bo z żoną marudni byliśmy, ale w ostateczności wszystko dobrze się skończyło i bryła o wyglądzie krzyżówki wieży okrętu podwodnego i kiosku ruchu zdobi nasz salon. Dochówka nawet działa, potrawy w niej pozostawione przez długie godziny są ciepłe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.08.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam. Aaaaa..., no to w takim razie... Bałem się tego słowa wcześniej wypowiedzieć...żeby nie być wywalonym za wulgarność... Zajeb...y Pozdrawiam i pogratuluję Miculi na dniach, bo widzieć się będziemy niechybnie wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1976 23.08.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ma ogromna prosbe szukam wkladu kominkowego w rozsadnej cenie ale niestety nie orietuje sie jezeli chodzi o producentow i gdzie najlepiej szukac,ktorych producentow polecacie cena tak do 7000 tys ale chodzi tez o gwarancje i serwis jaki zapewnia dana firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pp.tec. 23.08.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jednego jedziecie do spodu,a drugiego wychwalacie pod niebiosa, bo żeby znajomek chałę odwalił to i tak jest pięknie,niedobrze mi.co to k......a jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 23.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 niedobrze mi. Proponuje zatem krople żołądkowe, może niestrawność minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts