Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

pp.tec - skoro jest tu tak dziwnie to po co wchodzisz tutaj? Jak jest mi dziwnie gdzieś, to tam po prostu nie goszczę za często...

Większość kominków Miculi ma swój własny, charakterystyczny styl i wygląd. Było już o tym dyskutowane...niektórzy posądzali go o kicz, inni wychwalali styl sielsko-wiejsko-anielski jaki reprezentują jego prace, bo akurat taki im trafia w ich gust.

I większość zaglądających tutaj potrafi jakość zaakceptować to, co więcej nawet z tego żartować (np. ja - bo znam go osobiście i mogę sobie pozwolić na żarty tego typu) zamieszczając choćby właśnie takie wypowiedzi jaką ja zamieściłem.

Kto to jest WY? Bo widzę że ten WY jest faktycznie bardzo złośliwy i faktycznie nie rozumie on Twojego przekazu :lol: .

Pozdrawiam.

Witam.

pp.tec - skoro jest tu tak dziwnie to po co wchodzisz tutaj? Jak jest mi dziwnie gdzieś, to tam po prostu nie goszczę za często...

Większość kominków Miculi ma swój własny, charakterystyczny styl i wygląd. Było już o tym dyskutowane...niektórzy posądzali go o kicz, inni wychwalali styl sielsko-wiejsko-anielski jaki reprezentują jego prace, bo akurat taki im trafia w ich gust.

I większość zaglądających tutaj potrafi jakość zaakceptować to, co więcej nawet z tego żartować (np. ja - bo znam go osobiście i mogę sobie pozwolić na żarty tego typu) zamieszczając choćby właśnie takie wypowiedzi jaką ja zamieściłem.

Kto to jest WY? Bo widzę że ten WY jest faktycznie bardzo złośliwy i faktycznie nie rozumie on Twojego przekazu :lol: .

Pozdrawiam.

FN Chyba ty pierwszy zaczynasz mnie rozumieć,a mając na myśli WY wystarczy poczytać wpisy od kiedy bogdan888 pokazał swój kominek, jak ktoś zaliczy wpadkę to najlepszym wyjściem byłby lincz (dobrze że to forum) aż mi się przypomniała Polska Ludowa i słowa wodza narodu "pomożecie-pomożemy" w negatywnym znaczeniu tych słów. Podobnie było ze mną a czytanie ze zrozumieniem nie boli. A zaglądam tutaj bo kilku forumowiczów jest ok między innymi ty Forest-Natura, i nie chcę tu nikogo skłócić JAKBY KOMUŚ PRZYSZŁO DO GŁOWY. Może jestem tu nowy i mnie nie akceptujecie a ja akceptacje nie walczę. Mam na swoim koncie około ośmiuset kominków i potrafię rozpoznać tu profesjonalistę. Sorki że jestem nieskromny.

Witam i proszę o rade , mam wycene kominka i chcę spytać czy to dużo czy mało-jak sądziecie, a mianowicie:

-wkład kominkowy CHAZELLES Solo D70+V - 2000zł

-obudowa na ścienna piaskowiec boniowany i marmur Rojo Alicante, belka dębowa frezowana typ PARKANEX z montażem- 5700zł

-kolanko 90st., 2 szt-190zl

rura 50 cm, 2 szt -130 zł

przejście kominkowe ze sznurem izolowanym-160 zł

ścianka z płyty G-K z dwóch stron komina (bez półeczek bocznych)-350zł

razem wychodzi 8530 brutto z 7% vat

i co o tym myslicie?

Mam prosbę i pytanie do specjalistów: czym zaimpregnować taki kamień? Jest to tzw. marmur łupany, kupiony w leroy'u. Chodzi o to aby nie łapał kurzu, lub dał się łatwo oczyścić.

http://images50.fotosik.pl/188/2acdfc84d0e907bamed.jpg

A to projekt kominka

http://images41.fotosik.pl/107/74b1ad33a245bebemed.jpg

Mam prosbę i pytanie do specjalistów: czym zaimpregnować taki kamień? Jest to tzw. marmur łupany, kupiony w leroy'u. Chodzi o to aby nie łapał kurzu, lub dał się łatwo oczyścić.

http://images50.fotosik.pl/188/2acdfc84d0e907bamed.jpg

A to projekt kominka

http://images41.fotosik.pl/107/74b1ad33a245bebemed.jpg

bardzo ładny ten projekt, ja też o czymś takim myslałam, tylko bez tych półeczek bocznych :lol: , a jaki koszt tego cuda?