agiles1978 21.02.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Noo udało mi się wkleić Oto mój kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 21.02.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Mam pytanie do specjalistów: mamy juz zainstalowany kominek z płaszczem wodnym, jest od wysuniety dosyc mocno na salon (bo komin systemowy odstakje ok 10 cm od lica sciany) a obudowa ma byc prosta do góry , fachowiec od kominkow (inny niz ten co kominke montował) zaproponował że schowa kominek w ścianie w której jest wbudowany komin systemowy (umiesci kominek pod kominem) i rure ta od kominka wpuści od razu do komina, czyli sadza bedzie wpadala do kominka. Czy taki sposób instalacji kominka jest do przyjęcia. Zazaczam że bardzo zależało by mi na tym aby rzeczywiście bryła kominka po zabudowie byla mniejsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 21.02.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ponawiam pytanie o zwykłe, proste białe kafle kominkowe. Gdzie warto takich szukać i czy jest to duży koszt? Czy kafle mocno odchodzą od wkładu kominka - chciałabym uniknąć półki. A na górze jest blacha od rozprowadzenie kominka więc zlicować za bardzo się nie da. Kominek jest narożny wieć to pewnie też utrudnia.Mamy już nagranego pana który ma nam zabudować kominek i koncepcja już ustalona. Jednak strasznie namieszał mi kominek kaflowy który pokazał FN z "Ceglanego domu". Muszę więc sama poszukac jakiś informacji i drążyć, drążyć... by moja wizja przeszła. Liczę na wsparcie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 22.02.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Tak to tylko w ERZE a powaznie to dzwon do FN on jest specjalistą od kafli i nie tylko napewno doradzi gdzie kupisz dobre w rozsadnej cenie, ewentualnie szukaj w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.02.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 kafle mozna np nabyc w kafel-art w Krakowie ale tzreba dzownic bo ceny sa rozne w zaleznosci od kafli, koloru itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 22.02.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dzięki za informacje. Właśnie doczytałam że FN poleca zakład w Wągrowcu do którego mam żabi skok. Będę musiała się tam wybrać tylko czy dostanę u nich same kafle bo na firme raczej nie będę mogła sobie pozwolić. Jeszcze ponownie przeszukam net i podzwonię. Kafli potrzebuję malutko bo chcę połączyć "ludwikowy" salon z raczej nowoczesną kuchnią. Bardziej zależy mi na informacjach jak to położyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam. Doziołko - jeżeli "masz nagranego Pana" i tenże Pan nie wie nawet gdzie kupić kafle, to proponuję byś darowała sobie wykonanie kominka kaflowego. Przynajmniej przez tego właśnie "Pana". Generalnie dobra rada w temacie wykonania kominka - kominek kosztuje dużo jeżeli chodzi o stronę materiałową. Jeżeli ma go zrobić osoba, która mówi inwestorowi by zapewnił całe zaopatrzenie materiałowe, to niechybnie znak, że jest to ktoś, kto tak naprawdę miernie orientuje się w branży kominkowej. Nawet "zwykli wioskowi zdunowie" (których darzę ogromnym szacunkiem) zawsze potrafili powiedzieć inwestorowi gdzie są wg. nich najlepsze kafle, najładniejsze okucia, jak zrobić piec, czy kominek. Potrafili też mądrze doradzić i pokierować inwestora na właściwe tory jeżeli chodzi o projekt techniczny i wizualny (no z tym to różnie czasem bywało ). Czyli słowem jednym - byli kompetentni w temacie. O to chyba chodzi...no bo przecież nie zleca się wykonania instalacji elektrycznej panu hydraulikowi...i na odwrót... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 22.02.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Noo udało mi się wkleić Oto mój kominek piękny kominek! też chcemy taki w rogu. masz może fotki pokazujące etapy budowy? taki w rogu troszkę inaczej sie zabudowuje niz normalny. ładnie proszę o fotki z czasów powstawania tego cuda. mogą być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 22.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Forest-Natura zgadzam się jak najbardziej z twoim postem tylko że na korzyśc tego "Pana" wiele przemawia. Mieliśmy wielu fachowców konkretnych od konkretnych zadań a ten Pan siedzi juz długo na naszej budowie i poprawia po wszystkich, ulepsza itp. Podejmował się rzeczy "niemożliwych" dla innych niby szkolonych i robi to bardzo dokładnie i niestety/stety wolno. Może obdażam go zbyt wielkim zaufaniem ale gdybym mu podpowiedziała za Waszą pomocą to szanse spore. A może trzeba będzie rzeczywiście odpuścić ale jeszcze pokombinuję a wszelkie wskazówki będę mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Bartolinka Foresty rulez :) bez dwóch zdań! Ash5, dziękuję bardzo . b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 23.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jest też niezbyt wiarygodny. Moge to potwierdzić na własnym przykładzie, chodzi o budowę kominka. Zaczyna pertraktacje i nie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Oj, bo się nadąsam jak..."fioletowy kwietnik" "Pan Forest" myślał że po prostu ze względu na porę roku, temat przełożony do wiosny aż cokolwiek się zacznie dziać w temacie budowy...Tak to chyba było ustalone... Nie prościej było napisać e-mail... To przecież parę minut zajmie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 23.02.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Kominek u mnie w domuPzdr http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/suc530935839.jpghttp://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/suc5309477a6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 23.02.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Bardzo fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 23.02.2010 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 To nasz kominek http://images40.fotosik.pl/256/602327071dc3fe8amed.jpg Czy można właścicielkę prosić o więcej zdjęć tego ciekawego kominka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.02.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 nasz: http://img686.imageshack.us/img686/9664/1005274.jpg Bardzo mi się podoba!!! Zobaczyłam w jaki sposób poprawić w przyszłości wgląd mojego kominka - dzięki za inspirację kulasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 24.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ponawaim prośbę o poradę: Mam pytanie do specjalistów: mamy juz zainstalowany kominek z płaszczem wodnym, jest on wysunięty dosyc mocno na salon (bo komin systemowy odstaje ok 10 cm od lica sciany) a obudowa ma byc prosta do góry , fachowiec od kominkow (inny niz ten co kominek montował) zaproponował że schowa kominek w ścianie w której jest wbudowany komin systemowy (umiesci kominek pod kominem) i rure ta od kominka wpuści od razu do komina, czyli sadza bedzie wpadala do kominka. Czy taki sposób instalacji kominka jest do przyjęcia. Zazaczam że bardzo zależało by mi na tym aby rzeczywiście bryła kominka po zabudowie byla mniejsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 25.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 To nasz kominek http://images40.fotosik.pl/256/602327071dc3fe8amed.jpg Czy można właścicielkę prosić o więcej zdjęć tego ciekawego kominka??? Nie ma sprawy, ale nie dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 25.02.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 systemowy, czyli z wkładką ceramiczną? jesli taki komin chce ktoś "postawić" na wkładzie, to uzyję mocnych słów: ...albo i nie spytaj go po prostu czy się dobrze czuje Ponawaim prośbę o poradę: Mam pytanie do specjalistów: mamy juz zainstalowany kominek z płaszczem wodnym, jest on wysunięty dosyc mocno na salon (bo komin systemowy odstaje ok 10 cm od lica sciany) a obudowa ma byc prosta do góry , fachowiec od kominkow (inny niz ten co kominek montował) zaproponował że schowa kominek w ścianie w której jest wbudowany komin systemowy (umiesci kominek pod kominem) i rure ta od kominka wpuści od razu do komina, czyli sadza bedzie wpadala do kominka. Czy taki sposób instalacji kominka jest do przyjęcia. Zazaczam że bardzo zależało by mi na tym aby rzeczywiście bryła kominka po zabudowie byla mniejsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 26.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 To nasz kominek http://images40.fotosik.pl/256/602327071dc3fe8amed.jpg Dorusia bardzo podoba mi się Twój kominek, szczegolnie kamień wokół wkładu. Jest taki prosty i pięęęęęęękny w swojej prostocie Mam prośbę mogłabys napisać mi na priva np jaki był koszt samego kamienia wokół paleniska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts