Dr.opsik 11.08.2005 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Asiulek ładny masz kominek. Ciekawie wyglądają te otwory na kratki, jakby usmiech jakiś . A tak naprawdę to piszę żeby zapytać się, czy kratki wentylacyjne z tej komory pod sufitem to nie powinny być jedna niżej, a jedna wyżej (żeby wymusić ruch powietrza)?Pamietam, że kominkarz mnie na to uczulał i mówił że nie mogą być na jednym poziomie, bo to nic (prawie) nie pomaga. Aha, w końcu zrobiłem tak jak on kazał i rzeczywiście dmuchało jedynie z tej która była wyżej, mimo że tylko o jakieś 15cm. pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 11.08.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Szczerze powiedziawszy to nic mi o tym nie wiadomo, ale ten kominek jest z płaszczem wodnym i temperatura w drugiej komorze nie jest już tak wysoka i być może nie było potrzeby wymuszania dodatkowego ruchu powietrza. Tak sobie to właśnie wymyśliłam a pyzatym jak masz jedną kratkę wyżej a drugą niżej to naturalne, że powietrze zawsze będzie wychodzić tą górną, przecież ciepło zawsze idzie do góry. Bardzo mi miło, że podoba się nasz kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 11.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 jak masz jedną kratkę wyżej a drugą niżej to naturalne, że powietrze zawsze będzie wychodzić tą górną, przecież ciepło zawsze idzie do góry Właśnie o to chodzi, żeby SKUTECZNIE schładzać tą komorę poprzez wymuszenie ruchu powietrza. pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 17.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Brak wentylacji w salonie kominkowym?? Kto wam takich kitów nawciskał.... kominiarz ?? Jest korporacja kominiarzy tam zapytajcie od odbiór domu bez wentylacji .... i o tego kominiarza. Jesli tak się znasz na tych rzeczach, to może przytoczysz jakieś przepisy, przykłady, argumenty.... jak to np obok kominka ma być kratka wentylacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.08.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 acca To róg Narutowicza i Paderewskiego, od Piłsudskiego w prawo - trzeba skręcic około 200 za kościołem "Skocznią" - firma Efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 18.08.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 To i ja sie pochwale swoim kominkiem (chociaż nie za bardzo jest czym), ale, co tam... http://img290.imageshack.us/img290/2513/img9681fil6sf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 18.08.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 asamluk nie wygłupiaj się i nie bądź taki skromny . Z mojego punktu widzenia wszystko jest ok, naprawdę fajny. Mój kominek jak koza wygląda niezabudowany jest i tak na razie pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 18.08.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 asamluk nie wygłupiaj się i nie bądź taki skromny . Z mojego punktu widzenia wszystko jest ok, naprawdę fajny. Mój kominek jak koza wygląda niezabudowany jest i tak na razie pozostanie. Dziekuję bardzo za pozytywną ocenę. Niestety kominek nie jest jeszcze dopieszczony. Brakuje listewek wykończeniowych przy podłodze i w koło belki. No i nie jest jeszcze piaskowiec zimpregnowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epinefryna 18.08.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 mam pytanie czym wyczyscic kominek z piaskowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 19.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 mam pytanie czym wyczyscic kominek z piaskowca? Jeśli nie był zaimpregnowany to może być problem. Piskowiec powinien być zaimpregnowany np. środkiem Sarsil W. Po nałożeniu tego preparatu tworzy sie bardzo gładka, szklana powierzchnia i można juz bez problemu szyścić, zmywać i szorować piaskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epinefryna 19.08.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 niestety nikt nie powiedzial co z nim zrobic i nikt go nie zaimpregnowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 19.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 niestety nikt nie powiedzial co z nim zrobic i nikt go nie zaimpregnowal Zaimpregnować można samemu. Trzeba tylko bardzo dobrze zabezpieczyć stykające sie z kominkiem ściany, listwy itp. Ja będę impregnował swój kominek sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 19.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Do asamluk Kominek jest naprawdę bardzo ładny , natomiast kolory ścian to istny koszmar . Ten zestaw mnie poraził . No, ale chyba tylko mnie, więc się nie przejmuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 19.08.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Do asamluk Kominek jest naprawdę bardzo ładny , natomiast kolory ścian to istny koszmar . Ten zestaw mnie poraził . No, ale chyba tylko mnie, więc się nie przejmuj . A czym mam sie przejmować ?? Mój dom, moje wnetrza i to mi ma sie podobać a nie innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.08.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam.No to i ja coś wkleję (tak w ramach autoreklamy).To mój "ostatni wypust" z tego tygodnia. http://foto.onet.pl/upload/15/72/_519911_n.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.08.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 wow! rewelacja, Forest! Wreszcie coś nowoczesnego. Ja nie mam jeszcze wprawdzie domu, ale projekt kominka już w głowie siedzi - idę na kompromis i łączę karton gips z klinkierem (nawet rysunek już zrobiłam - przy moich zdolnościach plastycznych to był nie lada wyczyn ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 22.08.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Woo, Forest - bardzo ładna obudowa, ja mam wprawdzie prosty wkład, ale myślałam, żeby go też zamiast marmurem wykończyć w sposób zliżony do tego co Ty zaproponowałeś - to srebne wokoło to stal nierdzewna? jakaś specjalna do kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.08.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witam.Stal nierdzewna INOX fakturowana (szlif). Mniej się "palcuje" od gładkiej.Kanty i obramówki gresu (również na opasce na górze - czego za bardzo nie widać) listwa aluminiowa mat - satyna.Gres z nowej kolekcji Tubądzina, który jest dla mnie "ponad" wszelkimi innymi firmami obecnymi na naszym rynku (mowa o całej tegorocznej kolekcji). Cała reszta obudowy - "ciepła", kumulująca ciepło. Kratki (także stal ze szlifem) w celu "przyspieszenia" wymiany cieplnej powietrza w salonie. Z prawego boku wnęka na drewno (do ozdoby bardziej niż ze względów praktycznych).No i wkład - oczywiście Spartherm (Mini 2Rh) z jednolitą szybą 90 stopni, podnoszoną do góry (podnosimy do góry i mamy kominek otwarty).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 24.08.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Forest,czy "autoreklama" oznacza, że jesteś projektantem? czy wykonawcą? Pytam, bo wyjątkowo mi się podoba i szukam czegoś w miarę nowoczesnego (a w każdym razie nie rustykalnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.08.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam.Wykonawca.A wykonuję to co sam zaprojektuję.Ale zdarzało mi się współpracować z architektami wnętrz.Czasami inwestorzy też mają ciekawe pomysły i robię to co sami zaprojektują. Doradzam wtedy tylko żeby wszystko miało "ręce i nogi" pod względem technicznym i bezpieczeństwa użytkowania kominka. Tym razem trochę minimalizmu.Wkład Spartherm Speedy R 570S, Ramki wokół wkładu - marmur Daino Reale, półka - trawertyn Istria Beige, tynk Oikos Trawertino, projekt autorski. Kominek ogrzewa salon z otwartą kuchnią i dwa pomieszczenia na piętrze (w sumie ok. 80 m2). http://foto2.m.onet.pl/_m/a3b76c1342f2b8dcba223bbe9a648032,10,19,0.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts