Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz rację Monah - świetny kominek - fajnie pasujący do klimatu wnętrza, podłogi...

urzekło mnie to połączenie drewna i cegły. świetny pomysł i wykonanie. 100% moja bajka i u mnie by pasował idealnie... E&S, oświadczam, że w bliżej nieokreślonej przyszłości skopiuję ten kominek u siebie w docelowym domu :D :D :D

jak patrzę na ten kominek, od razu widzę resztę wnętrza, którym ja bym go otoczyła ;)

i jeszcze pytanie - portal drewniany robił stolarz? co to za drewno? cegła to klinkier - jaki?

mysle zeby nie przyklejać, blaty zbyt mało wystają od obudowy i wyjdzie kicha.

ładny kolor lub ewentualnie tynk.

pólki da się podswietlić, pytanie tylko do czego ten "efekt" ? czy bedziesz te swiatełka załączac w trakcie palenia czy w trakcie niepalenia?

osobiście tego typu swiatełka równiez delikatnie odradzam

Czy da się przy moim kominku zrobić oświetlenie tych czterech półeczek nad wkładem kominkowym z prawej strony? Ci, którzy u mnie robili ten kominek nie potrafili spełnić mojej prośby.

Jak Wam się wydaje, czy mam przykleić wokół wkładu kominkowego (na karton-gipsie w kształcie litery C) taką imitację kamienia (colorado jasne z firmy Stegu)? Po lewej stronie kominka planuję przykleić na całej ścianie taki właśnie "kamień".

Oto kominek, pomóżcie mi i doradźcie...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f148995941e87d83.html

Bardzo dziękuję Lechosławie za radę. :p :wink: Z tej imitacji kamienia chyba zrezygnuję, ale światełka lubię. Dają fajny nastrój wieczorem. :D

asizo - ależ ZMIANA!!! cudnie wszysto wyszło,

ale wydaje mi się że ty zajmujesz się projektowaniem??

piękny zegar- z ciekawości, gdzie go można kupić??

Dziękuję.

Hmm, projektowaniem się nie zajmuję, bo pewnie chodzi Ci o to, ze zawodowo ;) Pewnie chciałabym, ale moze juz trochę za późno na zmianę profesji.

Na razie z pasją zmieniam i urządzam mój dom. Bo lubię.

ASIZO!

Wspaniała metamorfoza Twojego domu. Takie wnętrze jak masz teraz, to moje marzenie. Doradź proszę coś w sprawie mojego kominka. Na razie mam rady od Lechosława.

Czy można właścicielkę prosić o więcej zdjęć tego ciekawego kominka???

Przepraszam, że tak dłuuuuuuuuuuuugo to trwał, ale proszę

<a href=http://images41.fotosik.pl/267/b9093078dd25e966med.jpg' alt='b9093078dd25e966med.jpg'>

http://images47.fotosik.pl/271/ecbaa9c9c157ba6bmed.jpg

[/img]

Nie lepiej tak i w jednym okienku?

SŁONECZKO!!!!

Nie wiem o co chodzi z tym jednym okienkiem. :roll: W TYM DNIU BYŁAM PIERWSZY RAZ NA FORUM. PIERWSZY RAZ WKLEJAŁAM ZDJĘCIA. :o

Policz sobie ile postów pod rząd namachałaś. Wszystko to mogłaś napisać w jednym poście, czyli w tym samym okienku, aby uniknąć spamowania :)

Nie wkleiłaś zdjęcia, tylko podałaś linka.

A taki właśnie "kamień" chcę mieć na ścianie w salonie Stegu colorado jasne

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/758b9c4fbb86fd62.html

A może coś innego proponujecie położyć? Może coś w kolorze tego trawertynu żywicowanego, który jest przy wkładzie kominkowym??? Jest trochę żółtawy...

Marmichkon, to jest Mexicana jasna, nie Colorado.

P.S. Ja mam ścianę z Colorado :D

MASZ RACJĘ MARGOTH!!! :oops:

POMYLIŁAM SIĘ. FAKTYCZNIE - TO JEST MEXICANA, A NIE COLORADO. :oops:

Forest Natura Czy jest możliwośc abyś przygotował na priva orientacyjną wycenę kominków? Mam na myśli Toje usługi, ewentualnie może kogoś polecisz z okolic Zielonej Góry. Moje dwa typy prześle Ci na priva lub mailem ,bo cos mi szwankuje wklejanie zdjęć ( a szkoda bo to naprawde ładne okazy i chętnie bym je tu pokazała).

[/img]

Witajcie :D

Wspaniały wątek! Niektóre kominki zadziwiają orginalnością i pięknem i choć jestem zwolenniczką klasycznego stylu, to kilka nowoczesnych mnie powaliło!

Jak choćby Twój Ohm30. :D W ogóle gratuluję wyczucia i świetnego gustu, na pierwszy rzut oka już widać że wnętrza są pięknie urządzone, w kolorystyce jaką bardzo lubię. :)

Nie omieszkam wstawić fotek naszego kominka, jak uda mi się zrobić i zgrać zdjęcia. :)

Forest Natura Czy jest możliwośc abyś przygotował na priva orientacyjną wycenę kominków? Mam na myśli Toje usługi, ewentualnie może kogoś polecisz z okolic Zielonej Góry. Moje dwa typy prześle Ci na priva lub mailem ,bo cos mi szwankuje wklejanie zdjęć ( a szkoda bo to naprawde ładne okazy i chętnie bym je tu pokazała).

[/img]

na miejscu u nas w Zielonej Górze masz Pana Daniela Hrehoreckiego (http://www.centrumkomina.pl) . U nich zamawiam wkład i obudowę, ceny bardzo dobre, profesjonalne podejscie do klienta. Negocjuj z nim, mozna otrzymac ceny duzo niższe od wyjsciowych.

W przeciwieństwie do pewnej osoby z tego wątku Pan Daniel ma szacunek dla ludzi....

pozdrawiam