Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poczytałem cały temat i mam dylemat co wybrać. Kominek będzie grzał 100 m2 ale tylko okazjonalnie czyli czasami jesienią i wiosną no i jak przyjdą goście zimą. Ogrzewanie podstawowe to centralne. Cenowo szukałem kominka tak do 4500zł. Znalazłem dwa wkłady które się podobają żonie i niewiem co będzie lepsze. 1 to Chazelles C801L a 2 to Blanzek 720 Black Art. Niewiem który jakościowo i technicznie jest lepszy. Poproszę o podpowiedź.

Przy 100 m2 szukaj kominka jak najmniejszej mocy. Ja mam 120 m2 i taki kominek http://www.northstar.pl/metal-inserts/N-21.php

Po rozpaleniu w domu jest tak ciepło, że trzeba otwierać okna mimo, że mam wentylacje mechaniczną. Kliknij na link poniżej to zobaczysz jak wygląda u mnie w domu.

witam

widzę że forest dość ładny, tylko te płytki na podłodze pasują do niego jak pięść do oka, myślę że na podłodze też powinien znaleźć się forest, i najlepiej może z mocno ściętymi narożnikami od strony pokoju. Sam aktualnie też wybrałem foresta, na razie na podłogę przed kominkiem, przez pierwszy sezon nie będę obudowywał, ale zapewne obudowa też będzie z foresta, ładny jest też forest zielony - gren.

pozdrawiam

witam, to chyba ten forest z innej parafi, albo kamień na kominku jest ze slaba wycięty, a na podłodze może jakieś gotowe płytki od innego dostawcy, no chyba że to zdjęcie tak przekłamuje, ale podłoga foresta nie przypomina, a tym bardziej nie pasuje do kamienia wokół kominka, zupełnie inny kamień, myślałem, że to jakieś zwykłe płytki.

pozdrawiam

witam

aha, rozumiem, czyli płytki otoczone mozaiką z foresta, jasne.

Ja jednak zdecydowałem się położyć foresta również przed kominkiem, fajny daje to efekt, jakby forest z kominka wylewał się na podłogę,

Ja mam narożny, jak zrobięto wrzucę fotki, choć pierwszy sezon będzie tylko forest na podłodze, na przyszły sezon obuduję całego.

pozdrawiam

agawi74, ja mam pytanie nie tyle o kominek co o świeczniki. Skąd masz takie? Bo ja chciałam też sobie zrobić ołtarzyka, ale upatrzone mi wykupili.

A kominek ekstra - w moim stylu :)

ane3ka1- bardzo dziękuje, twój kominek też jest baardzo w moim stylu :)

Co do świeczników, to kupiłam jest w sklepie z dodatkami BRW (nie wiem czy jest taki w Twoim mieście)?

Pozdrawiam

ane3ka1- bardzo dziękuje, twój kominek też jest baardzo w moim stylu :)

Co do świeczników, to kupiłam jest w sklepie z dodatkami BRW (nie wiem czy jest taki w Twoim mieście)?

Pozdrawiam

EEEE, to normalnie dobra wiadomość... W moim mieście nie ma, tym bardziej w mojej wsi, ale w mieście obok jest. Dzięki za info.

Kominek zapowiada ładne wnętrze - może jakąś galeryjkę założysz... ;)

Dziś odebrałem robotę mojego kominka, chodz pozostały jeszcze do zamontowania półeczki marmurowe i malowanie.

Ot i on:

Miał być niebanalny a zarazem prosty, nowoczesny ale i przyjemny dla oka tak aby się szybko nie znudził.

A wyszedł tak:

http://foto0.m.onet.pl/_m/1bf6dca0a564132a14e053e7a946f7f0,21,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/95703ef2817d0261e0e9b5536506ea12,21,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/2841618fce8cbbd0dda314616e17a358,21,19,0.jpg

Pierwsze OdpaleniE:

http://foto1.m.onet.pl/_m/1a632f3652f2eabfd0b793f6742270d9,21,19,0.jpg

Jaki kolor będzie najlepszy? ciemny np cherry czy może jasny pastelowy?

Pozdrawiam

Osłabiło mnie.....:(

Powodem osłabienia jest kominek z onyksu w gatunku green pakistano (zieleń żywa).

Ilość około 2m2 bez cudów - prosty frontal, dolna półka i boczki przy wkładzie.

Materiał po wielkich targach 3,2 tyś, robocizna 1,8 tyś.

Przywóz i montaż moje ryzyko...

Wg mnie cena dość wysoka...co uważacie.

Żona bardzo się cieszyła na ten portal ale nie wiem jak to będzie...tymbardziej, że wyglądało obiecująco jak podali cenę na kamieńw slabie (1 tyś +VAT/m2), a tu takie teraz cuda cenowe....:bash:

Pozdr.

Osłabiło mnie.....:(

Powodem osłabienia jest kominek z onyksu w gatunku green pakistano (zieleń żywa).

Ilość około 2m2 bez cudów - prosty frontal, dolna półka i boczki przy wkładzie.

Materiał po wielkich targach 3,2 tyś, robocizna 1,8 tyś.

Przywóz i montaż moje ryzyko...

Wg mnie cena dość wysoka...co uważacie.

Żona bardzo się cieszyła na ten portal ale nie wiem jak to będzie...tymbardziej, że wyglądało obiecująco jak podali cenę na kamieńw slabie (1 tyś +VAT/m2), a tu takie teraz cuda cenowe....:bash:

Pozdr.

A czy mógłbyś konkretnie napisać kto to tak wycenił?

Piszesz materiał tyle, robocizna tyle. No a potem piszesz że Twój transport i Twój montaż...