lonly 30.08.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Forest-Natura no to mozy Ty mi pomożesz bo nadal jakoś nikt nie ma opinni na mój problem pod adresem: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=52407&highlight=, Czy sprawdził by się tu wkłąd z płaską lub panoramiczną szybą ? Najbardziej pasował by wkład z boczną ale ceny porządnego wkładu z boczną są zabójcze. Obudowa najbardziej pasowała by mi tu prosta nowoczesna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.09.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam.Prześlij mi maila na priva to podeślę Ci kilka fotek jak można by to zrobić.Te dziury w suficie do DGP to "trochę" nie trafione z umiejscowieniem. Gdyby nie one to nie było by kłopotu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 01.09.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Forest, Czy to Spartherm?Choruje na to i nie mam zamiaru sie wykeczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 02.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 A ja mam taki ,jeszcze nie skończony http://foto.onet.pl/upload/33/16/_526491_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/13/80/_526490_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 opisz go , z płaszczem czy bez, jakie materiały użyłeś. Czy to twój pomysł?Kominek wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 05.09.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Pomysł zaczerpnięty z katalogu.Bez płaszcza wodnego,wkład Sparke,kamień rose coralitto ( nie mam pojęcia czy to właściwa pisownia ). I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.09.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Forest-Natura czy ten „minimalizm” to Twoje dzieło? Bardzo ładne. Jeszcze wybrać kominek to nie taki wielki problem, ale jak zabezpieczyć kominek przed dzieckiem ( i to dużym)? Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.09.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 To i ja pochwalę się moim kominkiem, który właśnie został skończony. http://img258.imageshack.us/img258/4593/dscn20255sh.jpg http://img126.imageshack.us/img126/6623/dscn20272jb.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 14.09.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 no to ja też swój pokaże:) http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/124_1024.ts1126369876000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 16.09.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 http://foto.onet.pl/upload/18/78/_515280_n.jpg Forest! Nieprawdopodobnie podoba mi się ten kominek! Ale mam ochotę jakoś go "uwyraźnić" albo kolorem, albo jakąś fakturą, bo na razie jest dla mnie ciut za mdły. Czy w ogóle obudowy kominków można obkładać taką okładziną kamieniopodobną? Czy to nie będzie przypominało jaskółczego gniazda? A czy można kłaść na obudowę np. tynk mozaikowy? Czy mógłbyś zaproponować jakieś mocniejsze akcenty na tym kominku? (wystrój w salonie będzie waniliowo-rudy) Pozdrowionka, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 też mi się baardzo podoba - i wkład i kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 16.09.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Mimi! Ty też masz fajne pomysły! Co Ci przychodzi na myśl, żeby jakoś "uciekawić" ten kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.09.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ależ macie przepriekrasne kominki!!! Tak mnie zachwycił Brad Twój, że zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić wystroju wnętrza!!! Ja dopiero mam miejsce na kominek. Jak zrobię fotkę - bo miejsce nietypowe - to może mi coś poradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.09.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam.Zeljka - myslę że przy "dużym" dziecku najważniejszą sprawą było by zabezpieczenie przed otworzeniem przez nie drzwiczek wkładu kominkowego. I tu sprawę rozwiązać może "odczepiana" klameczka, którą można schować przed dzieciakiem. Takie wkłady są albo można odpowiedni wkład zamówić z takim patentem. No bo tego żeby nie dotykać gorącej szyby kominka to napewno się nauczy po pierwszym zetknięciu z kominkiem. Można też ewentualnie pomyśleć o "podwójnym" przeszkleniu, gdzie przed wkładem kominkowym są jeszcze dodatkowe, ozdobne, przeszklone dzwiczki - fasada z szybą hartowaną (nie "tłucze się"). Agnieszek - ten kominek ma taką wyróżniająca się fakturę, tyle że słabo ją widać na zdjęciach. "Normalnie" ten tynk akurat kładzie się w ten sposób że kielnią sztukatorską wyciąga się miejscami jego połysk i przypomina to skrzyżowanie "kornika" z połyskującym stiukiem weneckim. W tym kominku zrezygnowałem z uwyraźnienia tego efektu bo po wykońzeniu wnętrza ten kominek stanowi łagodny dysonans do wyrażnych i zdecydowanych ciemnych barw podłogi i drewnianych wykończeń sufiu (jedno i drugie - merbau) oraz do ciemniejszego koloru ścian. Tu na zdjęciu wszystko jest mdłe i zlewające się ze sobą bo kominek był pierwszą rzeczą z "wykończeniówki" w tym domu. Mimi - a ty się nie "zrażaj" tylko dalej wklejaj zdjęcia kominków. Ja mam "hopla" na punkcie kominków amerykańskich architektów, takich bez wkładów i jakiejkolwiek funkcji grzewczej, służących praktycznie ozdobie i stanowiących "dizajnerski akcent" całego domu. Tyle że w naszych realiach autorskie realizacje tego typu są tak rzadko "zamawiane" że zamieszczane m.in. tutaj przez Ciebie zdjęcia znakomicie "poprawiają" kominkowe "fantazje" inwestorów. Przez internet można zamówić znakomite albumy i książki obcojęzyczne o kominkach. Ja praktycznie sprowadzam je z dwóch krajów: USA i...Rosji. No bo nie wie nic o kominkach ten, kto nie widział też tradycyjnych kominków, bań i pieców rosyjskich, stawianych ze "zwykłej" klinkierowej cegły, bez jakichkolwiek izolacji , wkładów kominkowych i tynków. Tak dla odmiany coś zupełnie innego, dla odzwierciedlenia że kominek musi być dopasowany wyglądem do wnętrza które go otacza. http://foto.onet.pl/upload/12/99/_519956_n.jpg To dzieło mojego przyjaciela, też "kominkarza".Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 17.09.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Forest! Dzięki za odpowiedź! A nie bierzesz czasem zleceń w mazowieckim? Albo może znasz tutaj jakiegoś fachowca godnego polecenia? I wracam jeszcze do mojego pytania o tynk mozaikowy: czy na obudowie kominka (w tym przypadku na tej wypukłej części) można położyć tynk mozaikowy? Podoba mi się taki tynk caparola, ale nie wiem czy nadaje się akurat w takie miejsce? Czy nie będzie pękał, odpadał? Jakie wymiary ma ta obudowa? tzn jak bardzo odstaje od ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Agnieszek na przedostatniej stronce mojego wątku mimi-inspiracje podałam akurat wiele cieklawych kolorów farb z numeracjami i z nazwami barw w odcieniach brązów. Mnie by się podobał jakiś brązik z kolekcji Levis - wszystkie barwy ziemi są w niej śliczne . dokładnie piszę o nich na 36 stronce. zapraszam, nie chcę powielać postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 17.09.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Słuchajcie kochani, jak macie komin np:schiedla rondo + went. i robicie obudowę kominka do samego sufitu, to jak robicie wentylację pomieszczenia gdzie stoi kominek?pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 29.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 witajcie mi sie najbardziej podoba kominek nnataszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Forest, ładne te Twoje kominki!! A do Warszawy czasem zaglądasz służbowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 30.09.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 na dzień dzisiejszy mój kominek wygląda tak:http://foto.onet.pl/upload/5/31/_536880_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts