Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy mógłbyś konkretnie napisać kto to tak wycenił?

Piszesz materiał tyle, robocizna tyle. No a potem piszesz że Twój transport i Twój montaż..

Witam !

Nie chce operować nazwiskami ale powiem, ze człowiek z okolic Dębicy.

Materiał mam sobie kupić sam po targach łaskawie mi sprzedadzą 1,8m2 za 3200 brutto.

Robocizna bez odpowiedzialnosci za materiał ;) 1800 zł. brutto.

Handel kamieniem na takich zasadach to może sobie pozwolić tylko potentat w okolicy - bez nazwisk.

A robocizna no cóż (po kosztach jak powiedział) raczej cena zaporowa bo nie umie tego zrobic.

Tak wykonane elementy mam sobie sam odebrac i przywiezc do siebie na budowe, montaz wlasny...rece mam wiec dam rady, a Witek z Mielca mi pomoże jak coś.

Ale raczej odpuszcze całość bo to jakaś kpina naszych lokalnych mniejszych i większych firm.

Pozdr.

bardzo ciekawa propozycja, co prawda szyba nie w całości (dobrze widze ? ooo ale za dopłatą jest gięta no ok ) i nie podnoszona no ale cos za cos...

co to znaczy zalecany do duzych pomieszczeń - mój salon ma 32m2 i zależy mi żeby kominek nie wystawał za bardzo, nie wiem czy nie jest za duzy ten wkład

jak wygląda kompleksowa usługa tj. od projektu do montażu (1600 ? ale skąd materiały ? )z takim wkładem

co to znaczy zalecany do duzych pomieszczeń - mój salon ma 32m2 i zależy mi żeby kominek nie wystawał za bardzo, nie wiem czy nie jest za duzy

Do takiego salonu szukaj jak najmniejszej mocy. Ja mam salon 27m+ otwartą kuchnię i antresolę i mam kominek mocy od 2-10kW i po godzinie gorąco jest w całym domu, że trzeba okna otwierać. Dobrze ci radzę.

Do takiego salonu szukaj jak najmniejszej mocy. Ja mam salon 27m+ otwartą kuchnię i antresolę i mam kominek mocy od 2-10kW i po godzinie gorąco jest w całym domu, że trzeba okna otwierać. Dobrze ci radzę.

tak dokładnie pisząc to u mnie też jest połączenie z kuchnią, kominek stoi na środku a całość ma 50m2 i wysokość do dachu (brak stropu) a do tego szklana ściana (duuuże okna)...kominek ma byc wyłącznie rekreacyjny :) to jaki w końcu radzicie :D

tak dokładnie pisząc to u mnie też jest połączenie z kuchnią, kominek stoi na środku a całość ma 50m2 i wysokość do dachu (brak stropu) a do tego szklana ściana (duuuże okna)...kominek ma byc wyłącznie rekreacyjny :) to jaki w końcu radzicie :D

No u mnie jest podobnie i nawet wybrał bym jeszcze mniejszej mocy ale ni ma:(. Kliknij na link poniżej to zobaczysz mój. Chciałbym palić rekreacyjnie przy niezbyt wysokiej temperaturze (nie zależy mi na niej) ale naprawdę robi się za ciepło i trzeba otwierać okna. Mam wentylację mechaniczną i prawie przez cały rok okna mam zamknięte ale przy kominku ni da rady.

Szukaj jak najmniejszej mocy. Większość szuka dużych a to błąd który ciężko finansowo naprawić.

Edytowane przez Liwko

Fajnie by wyglądał jakiś murek koło tego kominka a między poukładane drewno.

Drewno będzie leżało w tej wnęce po prawej stronie, myślimy o jakimś fajnym koszu. Do tego zestaw "narzędzi" kominkowych.

Jeśli chodzi o murek, to jesteśmy raczej zmuszeni do postawienia konkretnej barierki, która skutecznie osłoni rączki naszego 1,5 rocznego Słoneczka przed oparzeniem:)

Niestety już teraz szyba i uchwyty od kominka bardzo ją ciekawią, więc lubi przy nich manewrować:)

A ten murek to miałby być właśnie z prawej strony? Niski i też łupkowy? Czy raczej taka ścianka do sufitu?

Na zdjęciu nie widać, ale we wnęce mamy dwie marmurowe półeczki (na klucze, komórki, itp.). Okazało się, że jest to jedyne wygodne miejsce na te drobiazgi. Pokażę później na zdjęciu jak to wygląda.