Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

No to się ładnie przejęzyczyłam:) Oczywiście chodziło mi o kominek:)

hihi:)

To, że pompa rozleniwia to mnie bardzo cieszy:) Wychowałam się w bloku i obce mi są wszelkie węgle, piece, i inne tego typu atrakcje:)

W kominku za to uwielbia rozpalać mój mąż (zresztą rozpalanie zawsze cudownie mu wychodzi...:) ), więc o ciepełko jestem spokojna:)

Właśnie dzwonił do mnie i oznajmił, że nasze małe WC się zapkało!:( Czyżby szanowna oczyszczalnia zaniemogła?:(

Przepraszam, to mało "kominkowy" wątek....

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

szukam opinii na temat kominka Lechma PL-190 PRESTIŻ LUX

To dosć nowy model więc nie znalazłem żadnej opiniii odnośnie tego modelu

Na forach wyczytałem na temat modelu Lechma standard duzo negatywnych opiniii- głównie czarna szyba, ale jestem ciekaw opinii ich nowego produktu (wprowadzony w tym roku) Cena ok 4000 zł i jest to max co moge dać na wkład. Jakaś opinia bądź alternatywa dla tego modelu (mile widziany z gietą szybą) bardzo mile widziana.

PS domek 130m2 podłogówka w łazienkach i w kuchni (kuchnia aneks), rozprowadzenie dgp planowane do pokoi na piętrze, planowana dgp z turbiną.

Edytowane przez dcschue

Dobry a nawet bardzo dobry kominek, mi nie pasi tylko jego wygląd ale może już uwspółcześnili jego wygląd - dawno go nie oglądałam, ja mam kominek z płaszczem Edilkamin Idro- też dobry, nie narzekam.

Przez weekend trochę tu poczytałem o kominkach i niestety Makroterm z PW nie ma zbyt dobrej prasy u forumowiczów. Głównie zarzuca mu się brak "nowinek technicznych", które by sprzyjały utrzymaniu w czystości szyby i brak udoskonaleń wkładów już od paru lat - nie licząc zmiany wyglądu drzwiczek.

Zachętą za to jest, że sprawdza się w ogrzewniu domu i to, że w komplecie do wkładu dorzucają wszystko co jest potrzebne do podłączenia i sterowania tym kominkiem.

Obawiam się czy w takim razie Makroterm nie stanie się piecem (podobno szyba nawet po 10 minutach potrafi stac się nie przejrzysta), który powinien stać w kotłowni, a nie w salonie.... Prawdą jest, że większość zadowolonych użytkowników nie szuka na forum upustu swego stanu zachwycenia w przeciwieństwie do zawiedzionych tym stanem rzeczy - może dlatego w większości są tu na FM takie opinie.

W podobnej cenie pozytywnie rozpisują się niektórzy o Wescie Lazara, ale to jest tegoroczna wiosenna nowalijka i ciekawe jak będzie się spisywać przy -20C na zewnątrz? Nie wiem co wybrać, a do końca tygodnia muszę na coś się zdecydować....

Witam.

"Dizajnersko" i naprawdę ładnie wyglądający techniczny bubel.

Powinien kosztować tak około tysiąca złotych (no może 1,5 tys.), a przez ładne obramowanie trzeba dać za niego cztery - pięć razy więcej, co zakrawa już na absurd.

Oczywiście to moje prywatne zdanie ;)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

"Dizajnersko" i naprawdę ładnie wyglądający techniczny bubel.

Powinien kosztować tak około tysiąca złotych (no może 1,5 tys.), a przez ładne obramowanie trzeba dać za niego cztery - pięć razy więcej, co zakrawa już na absurd.

Oczywiście to moje prywatne zdanie ;)

Pozdrawiam.

Forest-Natura

To była opinia wkładu Laudel czy Lechma ?

Czy któryś z użytkowników doradzi jakiś kominek do 4K : Lechma PP-190 Standard Lux, Arysto 10 ? co jeszcze można w tej cenie pod DGP wybrać ?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
A może ktoś ma zdjęcie swojej kozy, jakoś ciekawie zaaranżowanej? Chętnie zobaczę:)

Ja mam, ja! O, taką:

http://img20.imageshack.us/img20/2896/dsc00045vs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img163.imageshack.us/img163/3946/dsc00047x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Czekam na słowa uznania!