Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Płyty z zakładów kamieniarskich. Potem sami je obrabiamy pod dany projekt. A kazdy w zasadzie jest inny... ile ludzi tyle gustów:) A niessczesny kinkiet klient sam powiesil juz po realizacji zabudowy:)

Ale ja pytałam o tę czarną, stalową (jak sądzę) płytę na kominku, który mi się spodobał :)

Ale ja pytałam o tę czarną, stalową (jak sądzę) płytę na kominku, który mi się spodobał :)

No cóż.. to wykonaliśmy sami:) Taka nasza zasada, wszystko niepowtarzalne i najlepiej tylko w jednym egzemplarzu.

http://img213.imageshack.us/img213/7852/warszawa5a.jpg

Edytowane przez obsydian

A to moje cudo - wlasnymi rekami zrobione. Dom kupowalem od dewelopera i zastalem go z kilkoma ograniczeniami konstrukcyjnymi. Szamot z Cebudu - razem 650 kg nie liczac wkladu. Do tego rozprowadzenie powietrza na gore kanalami prostokatnymi bez wymuszenia. Jak na razie dziala wysmienicie i mam nadzieje ze tak zostanie :-)...

Aha - dodam jeszcze ze wklad jest Hajduka - Prisma 10 kw. Wklad nie jest duzy ale z tego co widze wystarczajacy - na razie palilem na prube kilka razy. Jedno palenie (ok 5 godzin) zakonczylem ok 22giej - po przyjsciu rano stwierdzilem ze CO jeszcze sie nie wlaczylo a obudowa jeszcze delikatnie promieniowala. Na dworzu bylo wtedy ok -5 stopni.

Kominek ten zbudowalem po ok roku czytania tego forum - teraz widze ze kilka rzeczy mozna bylo zrobic lepiej i byc moze taniej, ale i tak jestem zadowolony. W tej chwil moja zonka pracuje ciezko mazac hieroglify na obudowie - jak skonczy to podesle finalny widok.

pozdrawiam trolik

20101023247.jpg

20101104253.jpg

20101114254.jpg

20101127272.jpg

File0031.jpg

Edytowane przez trolik

A to moje cudo - wlasnymi rekami zrobione. Dom kupowalem od dewelopera i zastalem go z kilkoma ograniczeniami konstrukcyjnymi. Szamot z Cebudu - razem 650 kg nie liczac wkladu. Do tego rozprowadzenie powietrza na gore kanalami prostokatnymi bez wymuszenia. Jak na razie dziala wysmienicie i mam nadzieje ze tak zostanie :-)...

Aha - dodam jeszcze ze wklad jest Hajduka - Prisma 10 kw. Wklad nie jest duzy ale z tego co widze wystarczajacy - na razie palilem na prube kilka razy. Jedno palenie (ok 5 godzin) zakonczylem ok 22giej - po przyjsciu rano stwierdzilem ze CO jeszcze sie nie wlaczylo a obudowa jeszcze delikatnie promieniowala. Na dworzu bylo wtedy ok -5 stopni.

Kominek ten zbudowalem po ok roku czytania tego forum - teraz widze ze kilka rzeczy mozna bylo zrobic lepiej i byc moze taniej, ale i tak jestem zadowolony. W tej chwil moja zonka pracuje ciezko mazac hieroglify na obudowie - jak skonczy to podesle finalny widok.

pozdrawiam trolik

Świetna robota.Szacun wielki.Włąśnie taka konstrukcja chodzi mi po głowie.

Mam pytanie do osób użytkujących kominek Z DGP. Czy powietrze w dogrzewanych pomieszczeniach nie jest za suche? U znajomych na poddaszu tam, gdzie są kratki jest masakrycznie gorąco i duszno- w zasadzie kratki muszą być non stop zamknięte. Tak jest zawsze? Pytam, bo mamy w domu went. mech z rekupertaorem i może nie ma sensu montować DGP, może reku sobie poradzi z rozprowadzeniem ciepła plus resztę załatwi grawitacja?

Kysha - ten wątek to KOMINKI NASZE a nie INSPIRACJE!!!!

Co zrobisz jak zarzucimy cię teraz pytaniami o kamień, kratki itd.??? Napiszesz, że nie wiesz, bo to zdjęcia z sieci? IMHO nie o to w tym wątku chodzi. Załóż nowy wątek - np. "Kominki - inspiracje" i ładuj tam zdjęcia do woli ....